Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

συμπλεγμα εξουσιας

Ο κίνδυνος της κατάρρευσης του ευρωπαϊκού ονείρου της αιώνιας ειρήνης, οι επιλογές της Ένωσης, η ερμηνεία της γερμανικής οικονομικής υπεροχής και οι άμεσες προτεραιότητες της Ελλάδας.




******************

«Θεέ μου, προστάτευε μας από τους φίλους μας – από τους εχθρούς μας μπορούμε οι ίδιοι να φυλάξουμε τους εαυτούς μας», είχε πει κάποτε ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους της Ιστορίας, ο Immanuel Kant. Μεταξύ άλλων, ήταν ένας από αυτούς που αντιστάθηκαν στο «ολοκληρωτικό δόγμα», σύμφωνα με το οποίο: η Δύναμη εγκαθιδρύει Δίκαιο - υποστηρίζοντας ότι, η εγκαθίδρυση της αιώνιας ειρήνης μπορεί να προέλθει μόνο μέσω μίας ομοσπονδιακής ένωσης αυτών που ονομάζουμε δημοκρατικά κράτη. Κάτι αντίστοιχο, στη δική μας ιστορική περίοδο, η μοναδική δηλαδή δυνατότητα της εξασφάλισης της «αιώνιας ειρήνης», είναι αναμφίβολα η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δυστυχώς κινδυνεύει σήμερα να καταρρεύσει.

Ο κίνδυνος της κατάρρευσης της εστιάζεται βέβαια στους «πλούσιους» φίλους μας, παρά στους εχθρούς μας – στους πλεονασματικούς εταίρους μας δηλαδή οι οποίοι, παρά το ότι γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον να επιβιώσει μία ένωση κρατών, η οποία δεν αποτελεί ουσιαστικά «άριστο νομισματικό χώρο» (ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων και κεφαλαίου, έτσι ώστε να καταπολεμούνται οι «ανισορροπίες» στο εσωτερικό της), δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να επιλύσουν το πρόβλημα – πόσο μάλλον να ολοκληρώσουν τους αρχικούς σχεδιασμούς, επιταχύνοντας την πολιτική ένωση της Ευρώπης.

Αυτό που διαπιστώσαμε λοιπόν, «με τη βοήθεια» της Ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης (άρθρο μας: Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ: Η αναμενόμενη δημοσιονομική κρίση πλήττει πρώτα τη χώρα μας, καθιστώντας την ανυπεράσπιστο στόχο των κερδοσκόπων και ωρολογιακή βόμβα μεγάλης ισχύος στα θεμέλια της Ευρωζώνης. 12/12/2009 ), ήταν η προσπάθεια της Δύναμης, της Γερμανίας δηλαδή, να εγκαθιδρύσει Δίκαιο εντός της Ευρώπης – αυτή τη φορά χωρίς συμβιβαστικές προθέσεις και χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

φωτεινοι ανθρωποι

ο hans rosling γεννηθηκε στη σουηδια το 1948.ειναι καθηγητης παγκοσμιας υγειας στο ινστιτουτο karolinska.και διευθυντης του Gapminder Foundation,απο οπου προερχεται το προγραμμα trendalyzer.ειναι ενα προγραμμα στατιστικων που παρουσιαζονται μεσω διαδραστικων και κινουμενων γραφικων.
η παρουσιαση του αυτη φανερωνει την παγκοσμια ταση στην οικονομια,την υγεια και την προοδο που εχει συντελεστει στα διαφορα μερη του πλανητη,απο τη δεκαετια του εξηντα.
υπαρχει η δυνατοτητα να ριξετε μια ματια σε "ελευθερα" στατιστικα στην ιστιοσελιδα http://www.gapminder.org/.
ενα πολυτιμο εργαλειο που δυστυχως,δεν αξιοποιειται απο τη παγκοσμια διακυβερνηση.
εξαιρετικο....



υ.γ.υποτιτλοι στα ελληνικα.

για τα παιδια του

"Μία ολόκληρη περιουσία, ξεπερνάει τα 22,3 εκατ. ευρώ, έχει αποκτήσει ο Τόνι Μπλερ από τότε που έφυγε από τον αρ. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Αποκαλύφθηκε μάλιστα ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έδινε επί δύο χρόνια μάχη για να κρατήσει μυστική την εξαιρετικά προσοδοφόρα συμφωνία που έχει κλείσει με την UΙ Εnergy Corporation, πολυεθνική πετρελαϊκή εταιρεία, νοτιοκορεατικών κυρίως συμφερόντων, με εκτεταμένα συμφέροντα στο Ιράκ, στην εισβολή στο οποίο έπαιξε ο ίδιος πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο κ. Μπλερ κατέβαλε επίσης μεγάλη προσπάθεια για να μην αποκαλυφθεί η συμφωνία ύψους 1,1 εκατ. ευρώ που έχει κλείσει για την παροχή συμβουλών στη Βασιλική Οικογένεια του εμιράτου του Κουβέιτ.
 http://www.tovima.gr/


αυτα εκανε το φιλαρακι του κυριου της προηγουμενης αναρτησης.τουλαχιστον ο γερμανος πρωην καγκελαριος Schröder,εργαζεται δηλωμενα στη ρωσικη gazprom.αντιθετως ο δικος μας ο ψωριαρης μαντελης,βρισκεται καπου στο αζερμπαϊτζαν.φτηνιαρη....

μπιχλιαρηδες!

απαιχτος ο πρωην πλανηταρχης.σκουπιζεται μετα τη χειραψια με αϊτινους,απο το πουκαμισο του clinton.απαιχτος....

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ο επιταφιος ειναι πορεια!!;;

κανω copy απο respentza:

"Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τη συμφωνία που επήλθε στην ΕΕ και για την οποία πανηγυρίζουν η κυβέρνηση και η ΝΔ. Δεν αφορά το λαϊκό συμφέρον. Κρύβει πίσω της νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό, κερδισμένοι και πάλι θα είναι οι τραπεζίτες και γενικά η πλουτοκρατία. Καμία συναίνεση στη λαίλαπα, λαϊκή συσπείρωση και δράση, πόλεμος στον πόλεμο των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ"
 
με νεωτερη ανακοινωση ερχεται ξανα:
 
εφιστουμε την προσοχη των λαϊκων στρωματων και της εργατικης ταξης.ξεκιναει αυριο η μεγαλη εβδομαδα.να μη παρασυρθει ο λαος απο πραξεις μεταμελειας.δεν αφορα το λαϊκο συμφερον.ειναι ενα ακομα δειγμα της πλουτοκρατιας και των μονοπωλειων.δεν φταιει ο λαος για τιποτε.η νηστεια ειναι ενα ακομη αλλοθι για μεγαλυτερη καταπιεση.ο λαος δεν αμαρτησε ποτε.καλουμαστε σε οικονομικες θυσιες.νηστεια να κανουν οι ευρωπαιοι τραπεζιτες.αν δουμε και τις τιμες των νηστισιμων,καταλαβαινουμεπως ειναι ακομα ενας τροπος να χτυπηθει το λαϊκο εισοδημα.τα σουβλακια ανεκαθεν ηταν πιο φτηνα.
ξενος δακτυλος ευθυνεται για τον ξεπεσμο του ανθρωπου.να φερει πισω ο οφις τα κλεμμενα.
ενδεικτικο ειναι το εθιμο του τσουγκρισματος των αυγων.δεν ειναι τυχαιο που βαφονται κοκκινα.φανερωνει την απεχθεια των πλουτοκρατων απεναντι στο σθενος του κινηματος.γιατι δεν τα βαφουν αλλο χρωμα;;;
ξεχναμε τα βαρβαρα εθιμα της ιμπεριαλιστικης ενετοκρατιας;δειτε τι γινεται στην κερκυρα.
τον επιταφιο; που αποτελει παραδειγμα προς αποφυγη;καλουμε το λαο σε σε απειθαρχια. δε θα σηκωσει κανεις τον επιταφιο.να τον σηκωσετε μονοι σας.εσεις ειστε οι υπευθυνοι.
καλουμε το λαο να ακολουθησει το "παμε" που θα διοργανωσει ξεχωριστη πορεια.
ας τελειωσει εδω και τωρα το ψευτοδιλημμα της σταυρωσης και της αναστασης.ο λαος σταυρωνεται καθε μερα απο τους ντοπιους πλουτοκρατες.η ανασταση του προλεταριατου θα ερθει μεσα απο αγωνες και πορειες.εναντια στον αποπροσανατολισμο του ενος.
ο αγωνας αρχιζει με το πεταγμα της ηλεκτρικης σουβλας.το κινημα θελει τα χερια των εργατων να ειναι στιβαρα και γυμνασμενα. 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

respect

στην ηλικια των επτα χρονων,συναντηθηκε μοιραια με την πολυομελιτιδα.στα εικοσι δυο του,σπουδαζε στο royal college of art.τρια χρονια αργοτερα θα παρει μερος σε εκθεση με αλλους καλλιτεχνες,αναμεσα στους οποιους ηταν και ο κυπριος στας παρασκος.αφου διδαξε σε διαφορα κολλεγια στην αγγλια κανει τη στροφη του.το 1970 με φοιτητες του σχηματιζει τους Kilburn & the High Roads.με τη βοηθεια των μανατζερ των pink floyd,σχηματιζει τους blockheads.λυρικη ποιηση,αναφορες στην εργατικη ταξη,σοσιαλιστης ο ιδιος,ανακατευει τις ιστοριες του με στοιχεια jazz,funk,rock'n'roll και reggae.
εγραψε μουσικη για ταινιες,επαιξε σε σειρες του bbc και απεριψε την προταση του lloyd-webber,να γραψει τη μουσικη για το μιουζικαλ cats.
το 1980 εμφανιζεται στη βρετανικη τηλεοραση,δειχνοντας στο κοινο με τη βοηθεια ενος μοντελου,πως να χρησιμοποιειται το προφυλακτικο.ηταν η αρχη της εποχης του aids.
27 μαρτιου του 2000,εγκαταλειπει απο μετασταση του καρκινου στο συκωτι.

η ταινια "sex&drugs&rock'n'roll" θα βγει στους κινηματογραφους την επομενη σαιζον.

my given name is dickie,i come from billericay,and i'm doin' very well....

 

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ο χρυσος σκουφος του σοφοκλη

ειναι εργατικος,επαγγελματιας και καλος φιλος.σοφοκλη συγχαρητηρια.να συνεχισεις ετσι...

η "μαριγουλα" βραβευτηκε απο τους χρυσους σκουφους 2010 που διοργανωνει το αθηνοραμα καθε χρονο,στην κατηγορια "βραβεια ελληνικης κουζινας".
με βαθμο 13,5/20-δεν ειναι μικρος ο βαθμος,αφου ο πρωτος ειχε 15/20- και την ακολουθη χαρακτηριστικη κριτικη, γι αυτους που ξερουν το σοφοκλη:
"Το μενού… σιδηρόδρομος – και η απαρίθμηση διά στόματος Σοφοκλή είναι όλα τα λεφτά. Οι συνταγές πασπαλίζονται με μπόλικο κέφι για γευστική αναζήτηση σ’ αυτόν τον μικρό, απλό χώρο που ακτινοβολεί προσωπικότητα."
και του χρονου καλυτερα....

θαυμα!!!



σαφως και μπορει.αν εχεις καπνισει δυο καλαματιανα και καπακι μια σενσιμιλια.

σιγα τη σπαταλη....

25η μαρτιου.θα αρχισουν οι γνωστοι διαξιφισμοι για το αν το κρυφο σχολειο ηταν τελικα "ανοιχτο",εαν ο ανδρουτσος ηταν αρβανιτης ή ελληναρας κ.ο.κ.το αλλο θεμα θα ειναι εαν πρεπει να γινονται οι παρελασεις,εαν οι φουστες των μαθητριων συναδουν με το πνευμα της επετειου.για την ελληνικοτητα των σημαιοφορων...
μεσα σε ολα αυτα υπαρχει και αυτο.ο συλλογος αποσπασμενων ελληνων εκπαιδευτικων της αυστραλιας εστειλε μια αυστηρη επιστολη στα αρμοδια υπουργεια οικονομικων και παιδειας λεγοντας:"«Με δεδομένη την ιδιαίτερη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, υπάρχει επιεικέστερος χαρακτηρισμός για τον επικείμενο ερχομό αξιωματούχων από εκείνο της σπατάλης του δημόσιου χρήματος, καθώς η ελληνική κυβέρνηση ήδη εκπροσωπείται διά του γενικού προξενείου της Ελλάδας».απο την "καθημερινη".συνεχιζοντας καποιος απο αυτους γραφει:"«Πέρυσι είχαν έρθει πάνω από είκοσι άτομα, που ταξίδεψαν bussiness class και όλη μέρα έτρωγαν, έπιναν και ψώνιζαν. Μάθαμε ότι φέτος θα έρθει ένας στρατηγός με τη γυναίκα του και τον υπασπιστή του. Εδώ είμαστε και θα τους υποδεχθούμε καταλλήλως».
αυτα στη μακρινη αυστραλια.διοτι εδω ακομη διαμαρτυρονται καποιοι γιατι δε σταλθηκαν οι ευζωνοι στο εξωτερικο για παρελασεις.

παραδειγμα αυτοδιοικησης

Κόλαφο για τη διοίκηση Ψωμιάδη αποτέλεσε η τοποθέτηση του πρώην γενικού διευθυντή της νομαρχίας, Αντώνη Ζαρκανέλλα, στη χτεσινή τελετή βράβευσης 53 συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων.



Ο κ. Ζαρκανέλλας που ως προϊστάμενος στο παρελθόν της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΝΑΘ είχε εγκρίνει την επιβολή αυστηρών προστίμων σε επιχειρήσεις που δεν τηρούσαν τους όρους περιβαλλοντικής προστασίας και ολοκλήρωσε τη θητεία του ως γενικός διευθυντής της νομαρχίας, χτες αρνήθηκε να παραλάβει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του νομάρχη, καταγγέλλοντας συνεχείς υπονομεύσεις του έργου του όσο ήταν εν υπηρεσία.

«Δε μετείχα σε καμιά σύσκεψη για τους τομείς τους οποίους επόπτευα. Εμεινα εντελώς αναξιοποίητος, ενώ έπαιρνα περισσότερα κι από πρόεδρο δικαστηρίου», είπε από του βήματος για να προχωρήσει στις ακόμη πιο σοβαρές καταγγελίες ότι αντιμετώπιζε συνεχείς υπονομεύσεις του έργου του από ανθρώπους του περιβάλλοντος του νομάρχη. «Οσες φορές τόλμησα να πάρω αποφάσεις και πρωτοβουλίες βρήκα σοβαρά εμπόδια. Κάποιοι από το περιβάλλον του νομάρχη μονίμως με διέβαλλαν και με υπονόμευαν», είπε. Δεν ανέφερε ονόματα, ανέφερε όμως ότι είχε επανειλημμένα υποβάλει αναφορές, γραπτές και προφορικές στον κ. Ψωμιάδη. Οσο για την τιμητική πλακέτα που επρόκειτο να του επιδοθεί χτες, τη χαρακτήρισε κοροϊδία , αφού κατά τον κ. Ζαρκανέλλα, «δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο». Ο κ. Ψωμιάδης απέφυγε να δηλώσει οτιδήποτε μετά από αυτά, αν και συνεργάτες του έλεγαν ότι ευχαριστεί τον κ. Ζαρκανέλλα για την προσφορά του.

aggelioforos.gr

κανενα αλλο παραδειγμα;

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

παραξενη πολη

τη μια αναφερεται ως συμπρωτευουσα,την αλλη ως ερωτικη πολη,ως φραπεδουπολη,ως η πολη της αγιας τετραδος.η τετρας αποτελειται απο τους ψωμιαδη,παπαγεωργοπουλο,ανθιμο και μυρτσο(new enter).
για πολλα χρονια,σημα κατατεθεν,ο λευκος πυργος.απο κοντα τα καστρα,ο πυργος της δ.ε.θ. και η παραλια.με αυτα πορευεται."γρια πουτανα που ξυριζει τα ποδια της",τραγουδουσε ο αγγελακας.το ιδιο ειχαν τραγουδησει και οι wipers με το doom town(οχι για τη θεσσαλονικη).
και περασε ο χρονος και λειτουργησε το μεγαρο μουσικης.με προφανη σκοπο,την αναπτερωση του πολιτισμου της πολης.και ερχεται το σωτηριον ετος 2010.οπου ανακοινωνεται η αναστολη των καλλιτεχνικων δραστηριοτητων επ'αοριστον,λογω ελλειψης οικονομικων πορων.επισης το δ.σ. αποφασισε να μη σχεδιασει προγραμμα για το σεπτεμβριο-δεκεμβριο του τρεχοντος ετους.ωραια ετσι;δεν υπαρχει μια.να κανω μια παρατηρηση ομως.ολοι αυτοι που στριμωχνονται να φωτογραφηθουν στα ενθετα εφημεριδων και σε ντεμεκ lifestyle περιοδικα της πολης που ειναι;η ελιτ με το ποτο ανα χειρας;οι κυριες που σπρωχνονται στο louis  vuitton; ξενερωτη αριστοκρατεια παλαι ποτε μπακαληδων και επιπλοποιων!με τους συλλογους αγαπης,να μας δειχνει και κανα tv100.οριστε κυριοι.πεδιον λαπρον.οπως εκαναν παλια οι "ευγενεις",αναλαβετε χορηγοι του πολιτισμου της πολης.
αυτο το γεγονος ομως προφανως παντρευεται με τη γενικοτερη απαξιωση της παντοτινης και αειθαλους νυφης.μεταξωτοι κωλοι κλπ.ριξε μια ματι στο υπερδιαφημισμενο καινουργιο δημαρχειο.εγιναν τα εγκαινια μετα λαμπροτητος που αξιζει ,με τις ευλογιες του ανθιμου και τις φανφαρες του τηβενουχου και παρασημοφορεμενου δημαρχου.εκτοτε κλειστον.δεν εχει πληρωθει ο εργολαβος και δεν παραδιδει τα κλειδια.ταυτοχρονα ο δημος θεσσαλονικης πληρωνει ενοικια για τις διασκορπισμενες του υπηρεσιες.μονο για το κεντρικο κτηριο πληρωνει περιπου ενα εκατομμυριο ευρω το χρονο.υπολογιζεται πως το υπολοιπο της αποπληρωμης φτανει τα επτα εκατομμυρια.λοιπον;ενας κοινος νους υπαρχει;
υπαρχει.λιαζεται,πινει καφεδες και υμνολογει τη βυζαντινη παραδοση της πολης.

η φαλακρη τραγουδιστρια

«Με τον Αγγελόπουλο συγκατοικήσαμε δύο χρόνια στο ίδιο δωμάτιο της Cite Universitaire. Θυμάμαι ότι έγραφε ποιήματα και μου τα αφιέρωνε (...) Κάναμε πολλές δουλειές μαζί, όπως λαθραίοι αφισοκολλητές, υπεύθυνοι καθαριότητας στο αεροδρόμιο του Ορλί, στα γραφεία της Air France, βάζαμε φακέλους σε διαφημιστικά φυλλάδια, δουλέψαμε ακόμα και σε ελληνική ταβέρνα στη Μονμάρτρη που λεγότανε "Ζορμπάς ο Ελληνας". Εκείνος τραγουδούσε ελληνικά τραγούδια του Χατζιδάκι (φαίνεται ότι από τότε είχε το χάρισμα να πείθει όλο τον κόσμο για το ταλέντο του), ενώ εγώ ντυνόμουν τσολιάς μαζί με άλλους και χορεύαμε για να έρθουν στο κέφι οι γάλλοι πελάτες. Το πρωί πηγαίναμε στα μαθήματα του Σαντούλ στο Ινστιτούτο Φιλμολογίας στη Σορβόνη, το βράδι φυσικά στη Cinemateque και στη συνέχεια ξενυχτούσαμε σε κάποιο κωλάδικο σχολιάζοντας εξονυχιστικά τις ταινίες» (...). Λόγω των επιδόσεών του στο τραγούδι, τότε στον "Ζορμπά τον Ελληνα", φώναζαν τον Αγγελόπουλο με το παρατσούκλι "Η φαλακρή τραγουδίστρια"».

ο νικος παναγιωτοπουλος για τον θοδωρο αγγελοπουλο.ατιμη ζωη.....

η αγαπητη patti

40 χρονια,τραγουδιστρια,συνθετης,ζωγραφος,πολιτικη ακτιβιστρια.ιερο τερας.οχι οτι ειχε αναγκη απο βραβευσεις,αλλα η αμερικανικη ενωση συνθετων,συγγραφεων και εκδοτων,θα τη τιμησει με το βραβειο των ιδρυτων της ενωσης.παγκοσμιως,τιμαται παντα..

η δυνμη να ονειρευεσαι
να οριζεις
να παλεψει ο κοσμος τους ηλιθιους
να ακουστει,
ο κοσμος κυβερνα.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

κατσι-χυμας!

απο συνεντευξη του χαρη κατσιμιχα στο athensvoice:
"Οι θεματολογίες των Κατσιμιχαίων είχαν πάντα σαν επίκεντρό τους τα ατομικά και συλλογικά βάσανα των ανθρώπων. Ήταν καλώς ή κακώς το λεγόμενο protest song."
τωρα εαν το "ριτα ριτακι" ηταν protest,οκ.μαλλον να επανεξετασω τα αγγλικα μου.συνεχιζοντας ομως τα χωνει κανονικα :
"Ως εκ τούτου, η χρονική –και μόνο– συνύπαρξή μας με άλλους μουσικούς, κάτι εντελώς τυχαίο –το επαναλαμβάνω– δεν λέει απολύτως τίποτα. Γιατί; Γιατί δεν ήταν ένα κίνημα, όπως π.χ κάποτε στα ’60 το Νέο Κύμα, με κοινή αισθητική, ιδεολογική και μουσική βάση. Τι σχέση έχουν τα δικά μας τραγούδια με τις άχρωμες, άγευστες και άοσμες θεματολογίες του Ξυδάκη, με τους μικροαστικούς νταλκάδες του Πορτοκάλογλου, με το ρηχό λυρισμό του Αλκίνοου Ιωαννίδη και τις μπουρδολογίες π.χ. του Φάμελου; Απολύτως καμία! Προτιμώ χίλιες φορές τα μουγκρητά του Αγγελάκα, γιατί αυτός ο άνθρωπος… τρώγεται με τα ρούχα του. Ή… ο χοντρός των Active Member. Το ίδιο κι αυτός. Εξάλλου προέρχονται και οι δύο από το rock, το οποίο, κάποτε τουλάχιστον, είχε σαν κύρια θεματολογία του τα σκατά και πώς να τα αντιμετωπίσετε!"

νικο τον ακους;;;;

με τι ασχολειται ο κοσμος....

Εξοργισμένη η κυβέρνηση της Ολλανδίας από δηλώσεις απόστρατου Αμερικανού στρατηγού ότι οι ολλανδικές δυνάμεις στη Σρμπρένιτσα νικήθηκαν από τις σερβικές, εξαιτίας της παρουσίας... ομοφυλόφιλων στρατιωτών!




Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρώην διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων, Τζον Σίιχαν, δήλωσε σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου που εξετάζει εάν θα επιτρέψει στους...ομοφυλόφιλους να υπηρετούν ανοιχτά στο στρατό, ότι υπήρχε σχέση ανάμεσα στην παρουσία ομοφυλόφιλων στρατιωτών στον ολλανδικό στρατό και τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε ευρωπαϊκά κράτη ότι «κοινωνικοποίησαν» τις δυνάμεις τους με το να επιτρέψουν σε ομοφυλόφιλους να υπηρετήσουν στο στρατό.

«Αυτό οδήγησε σε δυνάμεις που δεν διέθεταν τα εφόδια για να πάνε στον πόλεμο. Αναφέρομαι στην περίπτωση των Ολλανδών που κλήθηκαν να προστατεύσουν τη Σρμπρένιτσα από τους Σέρβους» είπε.

«Το τάγμα ήταν αδύναμο, δεν είχε καλή καθοδήγηση και οι Σέρβοι εισήλθαν στην πόλη, έδεσαν τους στρατιώτες με χειροπέδες και τους εκτέλεσαν» πρόσθεσε.

«Σας είπαν οι Ολλανδοί ηγέτες ότι αυτό έγινε επειδή υπήρχαν ομοφυλόφιλοι στρατιώτες» τον ρώτησε ο πρόεδρος της επιτροπής.

«Ναι, το είπαν. Ανέφεραν και αυτό ως μέρος του προβλήματος» φέρεται να δήλωσε ο Τζον Σίιχαν.

Η απάντηση του ολλανδικού υπουργείου Αμυνας ήταν άμεση. Σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τις δηλώσεις του πρώην Αμερικανού στρατηγού ως «απόλυτα ανόητες» και πρόσθεσε ότι ομοφυλόφιλοι Ολλανδοί στρατιώτες συχνά συνεργάζονται με τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν.

greece-salonika.blogspot.com

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

φεϊκιά

“be yourself, everyone else is already taken”, Oscar Wilde.
τι θελει να πει ο ποιητης;
μη "το κουραζεται".δεν χρειαζεται να παλευετε για να πεισετε τους αλλους πως ειστε κατι αλλο.γινετε ο εαυτος σας και ολα θα πανε καλα.
ολη αυτη η fake συμπεριφορα,μπορει να αποπροσανατολισει,να δωσει λιγο χρονο.η νεανικοτητα ειναι μια πρωτης ταξεως καλυψη.η μασκα του αρχαιας παραστασης.οσο κρατιεται,παιζεις το ρολο σου μια χαρα.καποια στιγμη ομως,χρειαζεται να περπατησεις χωρις αυτην.οταν το κοινο σταματησει τα χειροκροτηματα και πεσει η αυλαια.οταν βγεις στο δρομο και περπατησεις ως καθημερινος ανθρωπος.οταν ο υποβολεας εχει μεινει πισω.και θα πρεπει να αποδειξεις οτι αυτο που σου χαριστηκε,ηταν αληθινο.δεν ηταν ο ρολος που διαβαζες και "επαιζες".θα ηταν σοφο να βρεις το δικο σου,ανανεωνοντας τον καθε λιγο.ειναι βαρυ;δυσκολο;ξενο;εξω απο την οικογενειακη παραδοση;δε θα εισαι "εσυ" πια;
τι να σου πω;αν ειναι πιο βολικο για εσενα,γυρνα πισω.αν δε μπορεις να οδηγησεις,κατεβα.αν δε μπορεις να γραψεις,κλεισε το τετραδιο.δε θα σου καταλογισει κανεις κατι.εκανες μια προσπαθεια.ησουν ψιλοεντιμος με τον εαυτο σου.το "κλικ" παραπανω ηταν too much.
ενα τελευταιο απομενει.να δεις τους αλλους και να ομολογησεις την αδυναμια σου.να δειξεις στην πλατη σου τα καμμενα φτερα.η υπερβαση ηταν απλα μια ακομη εννοια που αφησες πισω.εκαιγε εκει ψηλα.εκτος κι αν...
εκτος κι αν ζεις εκει που ολα τα προηγουμενα δεν εχουν καμμια αξια.εκει που δεν υπαρχουν προσδοκιες.εκει που το τετραδιο ειτε κλειστο ειτε ανοιχτο,διαβαζεται το ιδιο.εκει που οι ανθρωποι αρεσκονται να ζουν εγκλειστοι σε ενα θεατρο.σε ενα χωρο παραστασεων.εκστασιασμενοι μπροστα σε παραγωγες και εκτελεσεις.σε προκαθορισμενους διαλογους,σε αναιμακτες ανατροπες.χειροκροτητες επαναληψεων.
ξερεις τελικα τι εχεις χασει;να σου το πω,αν και δεν ειμαι σιγουρος πλεον οτι αυτο σημαινει αυτοματα και κερδος.
“I really haven't had that exciting of a life. There are a lot of things I wish I would have done, instead of just sitting around and complaining about having a boring life. So I pretty much like to make it up. I'd rather tell a story about somebody else.”.εν ολιγης,οταν δεν εχεις δικες σου ιστοριες,λες τις ιστοριες των αλλων.αυτο το ειπε ο μακαριτης ο kurt cobain,των nirvana.ποιος ειναι αυτος;αστο.ξεχνα το.
αν καταλαβες καλως,να οχι παλι καλως.το μονο που σου ζητω,ειναι να μην ανακατευεσαι στη ζωη μου.στην καλυτερη, γιατι στη χειροτερη, ακουσια τη διαμορφωνεις.


και για να μη μου χαλιεσαι σου βαζω ενα τραγουδακι να πανε τα φαρμακια κατω.θα μπορουσε να ειναι το αντιπροσωπευτικο σου.να το παιζεις και στα παρτυ σου και στις κοσμικες σου συγκεντρωσεις.all time classic for you.   losing you!!!


Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

με το μαλακο,παιδια!

ενας-ενας!μη σπρωχνεστε!ολοι θα παρετε.υπαρχει ακομα για ολους σας.και σαν καλα παιδια να μοιραστειτε το φαγητο σας.μεταξυ σας ειστε!

greece καλημερα.all together now!

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ου! α! ου! α!οπα

ου! α! ου! α!οπα!οπα!ου!α!οπα!οπα!
ενδιαμεσως στο pick οργιαζει(;) η ποντιακη λυρα.και καπακι ου! α! ου! α!.η χοντρουλα μπουμπου-παρουσιαστρια,αυτη ντε του σαβ/κου,η πως τη λενε,ααα η ναταλια γερμανου,ειμαι σιγουρος πως θα εχει τρελαθει απο τη χαρα της.οι αγωνες της για την προβολη του ελληνικου τραγουδιου,επιασαν τοπο.μαζι της κι εκεινος ο τυπος ο καρατζας.ο στυλοβατης του μοντερνου σκυλαδικου,με τα t-shirts με τους ramones.απο κοντα τους και τα μεσημεριανα περιπτερα.θα μας πρηξουν με την ιστορικη πορεια του αλκαιου στο συγχρονο ελληνικο τραγουδι.
λοιπον για να μη μπαινετε στον κοπο,θα σας τα πω εγω.
ξεκινησε απο το θεατρο μαζι με τη βουγιουκλακη,στην αντιγονη του σοφοκλη,σε σκηνοθεσια μινου βολονακη και μουσικη θεοδωρακη.μελος του χορου.μετα εγινε το μοιραιο και ασχοληθηκε με τη μουσικη.τα μεγαλουργηματα του οπως:"ξυπναει ο αλλος μου εαυτος","τι-τι","με πιανουν τα κλαματα" και "λιωμα καθε βραδυ",στοιχειωνουν ακομα την ελληνικη μουσικη σκηνη.ο ιδιος μετα απο χρονια εσωτερικης αναζητησης και διαλογισμου με τον σχοινα(συζυγο της γαρμπη),επεστρεψε δυναμικα,να καλυψει το κενο της eurovision.επιτελους ο θεσμος βρηκε τον ανθρωπο του.σοφοι οι ψηφοφοροι επελεξαν το αντιπροσωπευτικο αυτο δειγμα μουσικης να μας εκπροσωπισει στο διαγωνισμο.τι να διαλεγαν δηλαδη;αυτο ειναι το mainstream ρευμα.να μην ακουσω παραπονο.
οπα,οπα,οπα!αυτο και καποιος αλλος το τραγουδουσε, σε ενα κολλητηρι αν δεν απατωμαι.anyway....

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

golden boy








Με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Σχοινιωτάκης, ζητά τη διενέργεια σαρωτικών διαχειριστικών ελέγχων τόσο στις υπηρεσίες του Δημοσίου όσο και στις επιχειρήσεις που ελέγχονται από αυτό, προκειμένου να εξεταστούν οι αμοιβές των στελεχών.

Στην περίπτωση που κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως κάποιος λάμβανε μηνιαίες αποδοχές άνω των 6.090 ευρώ (ποσό που αποτελεί την αμοιβή του Προέδρου του Αρείου Πάγου) θα πρέπει να επιστρέψει τη διαφορά. Η έρευνα θα επεκταθεί και σε συμβάσεις έργου, ενώ ειδικά για την ΕΡΤ ο Γ. Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθούν τυχόν περιπτώσεις πολυθεσίας, καθώς και συνταξιούχων που αμοίβονταν από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
enet.gr

ουδεις αναντικαταστατος.εαν δε γουσταρουν,παραδοση και ευχαριστουμε για τις υπηρεσιες σας.να μπουν νεοι ανθρωποι,που δεν εχουν ποτιστει με την αλαζονια των προηγουμενων.

η μοδα κατα του καφενειου


συμφωνα με φιλη-fashion victim της εποχης,η προσταγη της μοδας για το καλοκαιρι ειναι οι φαρδιες παντελονες,οι διαφανειες,τα χρωματα,τα jumpsuites(αστοιχειωτοι),τα καπρι,τα κολιε,οι βατες,ουφ!,τα μινι,τα λουλουδατα,οι κοντες καπαρντινες.τελειωσα επιτελους.σαν πολλα δεν ειναι;αυτες ξερουν καλυτερα.
για μας τους αξυριστους και λιγδιαριδες,υπαρχουν αλλα πραγματα στη μοδα να ασχοληθουμε.
καθενας απο εμας που συνομιλει,διαβαζει,ακουει,εχει διαφορετικη θεματολογια.μισθοι,επιδοματα,συνταξεις,δικαιο,αδικο,μετρα,αγανακτηση,διαμαρτυρια,πορεια,στηριξη ή πολεμος.
μια εκφραση της μοδος ειναι η "κριτικη του καφενειου".πακετο με την "κριτικη του πληκτρολογιου".η αρνητικοτητα στις δραστηριοτητες αυτες,εχουν σχεση με τη δυναμικη των κινητοποιησεων.ραθυμια και τεμπελια απεναντι στην ενεργεια και τη δυναμικοτητα.
λοιπον,προτασσω τα στηθη μου(αλαβαστρινα),εμπρος στη σπιλωση της κοινωνικοτητας του καφενειου.στους ναους ζυμωσης των κοινωνικοπολιτικων ζητηματων.στη μητερα της επικοινωνιας και του διαλογου.η κριτικη που γινεται στους χωρους αυτους,οδηγει πολλες φορες σε μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για τα πεπραγμενα,καθως και σε δευτερες σκεψεις.λαμβανονται πληροφοριες που δεν ειναι γνωστες στο ευρυ κοινο,ικανες να διαμορφωσουν γνωση.και σαφως οσο πιο ενημερωμενος ειναι καποιος τοσο περισσοτερο απομυθοποιει καταστασεις και προσωπα.ποιοι δεν θελουν το καφενειο;αυτοι που ειναι υπερ της αλογιστης συλλογικοτητας.για να μη παρεξηγηθω,υπερ του "οχλου".για να μη με παρουν με τις πετρες,υπερ του αριθμου των συμμετεχοντων,ως επιδειξη ισχυος και ρευματος.
η κριτικη πρεπει να γινεται στους δρομους.ορθως και με επαναστατικοτητα.απεναντι σε τι ομως;διοτι εαν αναλυσει καποιος με μια βαθυτερη σκεψη το "ποιος" και "που",ισως αρχιζει να αυτοσφαλιαριζεται.υπαρχει επισης ο κινδυνος στις μερες μας,οπως αποδειχθηκε,να φυγει απο τις πισω γραμμες και να επιτεθει στους επικεφαλεις.φωναζοντας εκστασιασμενος "φερτε πισω τα κλεμμενα".
γι αυτο αφηστε το κοσμο στα καφενεια να κανουν κριτικη οπως αυτοι ξερουν.και μη λογιζετε τον κοσμο ως αφελη και βλακα.μακρια απο αγωνες και συναφη.οταν ερθει η ωρα του,θα τα παρει και θα τα σηκωσει.επι δικαιων και αδικων.χωρις καθοδηγηση επαγγελματικη.
αλλωστε μετα τη διαμαρτυρια,ολοι σε ενα καφενειο πανε.εκτος απο τους αλλους που πανε στα γραφεια για την αποτιμηση.

το πλαφον και οι δεκο


ενα νεο προβλημα δημιουργειται στις δεκο και ειδικοτερα στη δεη.συμφωνα με το νεο νομο,εν ολιγης,μπαινει πλαφον στους μισθους εργαζομενων και στελεχων,στο υψος του μισθου του γενικου γραμματεα υπουργειου,το οποιο υπολογιζεται σε 5880 μεικτα.μηνιαιως.
πρωτες αντιδρασεις απο τα στελεχη.υποστηριζουν πως ειναι λιγος ο μισθος σε σχεση με την ελευθερη αγορα.boys,κανενα προβλημα.πατε να τα παρετε απο εκει.και αν τα παρετε σε τετοιες συνθηκες ανταγωνισμου,να με γραψετε.το επιχειρημα λεει πως υπαρχει περιπτωση να χασουν εως και 36000 το χρονο.δηλαδη 3000 το μηνα.δηλαδη αμοιβοταν με 9000 το μηνα.ωραια.επειδη ουτως ή αλλως εμεις τη πληρωνουμε τη νυφη,αφηστε τις θεσεις σας για ολους αυτους με τους τιτλους σπουδων που καταθετουν βιογραφικα.εστω και με τον πενιχρο μισθο των 6000 μεικτα.και βγειτε "εξω" να αμοιφθειτε με αυτα που νομιζετε πως σας αξιζουν.και να μου πειτε για ποσο χρονικο διαστημα θα τα παιρνετε, αν τα παιρνετε.
κι αν αυτο ισχυει στη δεη που υποτιθεται ειναι μεχρι στιγμης μονοπωλειο(απαγορευμενη λεξη),τι θα κανουν οι αλλοι που ειναι σε καταχρεωμενες δεκο;θα εναντιωθουν στα νεα μετρα;με νεες κινητοποιησεις;με το σλογκαν:"να τα παρετε απο αυτους που τα εκλεψαν";σουρεαλιστικον.
και ξαναγυρνω στη δεη.και καλα ο εναωριτης.οταν δε δουλευει για τον εργολαβο που αναλαμβανει τις εργασιες.ο δεητζης.οταν ακουω ομως αυτον τον πασοκο το συνδικαλιστη,να μιλαει για φτωχεια,κατι παθαινω.ειναι κοινωνικος αυτοματισμος;ναι,πλεον ειναι....

υ.γ.συμφωνα με το site της δεη το 1994 απασχολουσε 35581 ατομα.το 2007 μετα τις εθελουσιες εξοδους απασχολει 24602.το νεο πλαφον που κρινει την κατασταση ανησυχητικη,επιβαρυνει συμφωνα με τους συνδικαλιστες 1000 ατομα.ελπιζω αυτη τη φορα να ξερουμε ποιοι θα κατεβασουν τους διακοπτες.

τριπλες συνταξεις;


μετα την παυση του διπλου μισθου στους αιρετους που ασχολουνται με την τοπικη αυτοδιοικηση,ερχεται μια νεα προταση.
συμφωνα με το loveρδο,υπαρχει μια υποψηφια νομοθετικη ρυθμιση,κατα την οποια,κοβονται οι διπλες συνταξεις σε βουλευτες.τουτεστιν,θα διαλεξουν οι βουλευτες τη συνταξη απο το ταμειο τους,ή απο τη βουλη.μια τετραετια αποζημιωνεται με 1400 ευρω περιπου,και φτανει ως τις 4500 για περισσοτερες τετραετιες.οι συνδικαλιστες,ως πιο μπερμπαντηδες,μπορουν να παιρνουν εως και τρεις(εργαζομενος-συνδικαλιστης-βουλευτης).αν δεν κανω λαθος στους συνδικαλιστες πηγαινει και ενα μερος απο το φορο υπερ τριτων,που υπαρχει σε πολλες παρεχομενες υπηρεσιες οπως εισιτηρια,χαρτοσημα κλπ.
οι βουλευτες παλιοτερα σε προηγουμενες αναλογες προτασεις ειχαν εναντιωθει.για να δουμε τωρα σε τετοιες εποχες,ποια επιχειρηματα θα επικαλεστουν.
περιμενω ομως περισσοτερο,την αντιδραση των συνδικαλιστων.αυτο δεν εχει να κανει με μια προσωπικη αποστροφη στο ρολο τους.εχει να κανει με μια ενδειξη κοινωνικης ευαισθησιας και ας μου επιτραπει ο ορος,μια ενδειξη τζεντλεμανισμου.διοτι ο πολιτης των 1000 ευρω,θα χρειαστει μια "θυσια" απο τους αρχηγους της εργατικης ταξης.
ολα αυτα ανατρεπονται βεβαια με τη λογικη που λεει πως το "φερτε πισω τα κλαμμενα-κλεμμενα" απευθυνονται μονο στους εχοντες και κατεχοντες.ποιοι ειναι αυτοι;αναλογως το γραφειο...
οχι ,οχι, δεν χτυπαω το συνδικαλιστικο κινημα.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ασκησεις συνεννοησης

στον ανθρωπο χαριστηκε ενα μεγαλειωδες εργαλειο.ο εγκεφαλος ή πιο απλα το μυαλο.βασει αυτου καταφερνει να επικοινωνει και να σκεφτεται.παρ'ολα αυτα,δεν εχει μεχρι στιγμης αξιοποιησει,για διαφορους λογους,το μεγαλο αυτο οπλο.αποτελεσμα αυτου,ειναι η ελλειψη επικοινωνιας και συνεννοησης.ειναι μια σχεδον ανεξερευνητη περιοχη,σε σχεση με τις προσδοκιες,τη δυναμικη και την προοπτικη που μπορει να προσφερει.θα μπορουσε καποιος να πει πως ειναι στη φυση του ανθρωπου,περιμενοντας το "κλικ",να ανοιξει.αποθηκευμενη στη μνημη του "σκληρου".
το εξυπνο παραδειγμα το δινει ο booby mcferrin μπροστα σε ενα αγνωστο μεταξυ τους κοινο,με τη βοηθεια της μουσικης.μια απο τις λιγες "ξεκλειδωμενες" περιοχες,ανεξαρτητως φυλης,χωρας,κουλτουρας.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

η λυση του προβληματος;

"ποιος φερνει κουκουβαγιες στην αθηνα;" αναφωνει ο ευελπιδης,στις "ορνιθες" του αριστοφανη.στην καθομιλουμενη παει να πει:"δε γαμ.... ρε παπαρα.πες μας και κατι καινουργιο".και συμπληρωνει ο σαββοπουλος: " Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει   και του 'παμε να φύγει μουδιασμένα  αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει  καλύτερα να μη μας πει κανένα."
ο αγνωστος νομισματοκοπος της αρχαιοτητας,ειχε τη φαεινη ιδεα,να βαλει στο νομισμα δυο οψεις.δεν ειμαι σιγουρος εαν ηταν θεμα καλαισθησιας και design,ή,ηθελε να βαλει τη σοφια του μεσα στην εννοια του νομισματος.μπορει να ηταν ο ιδιος που ελεγε στην αρχαια αγορα,το κλασσικο,"προσεχετε, εχει δυο οψεις.το βλεπετε καθημερινα μπροστα σας.να μη το ξεχνατε".θα μπορουσε να ηταν και ο ιδρυτης του παντοτινου παιγνιδιου "κορωνα-γραμματα".το οποιο εχει μεγαλη απηχηση τοσο σε ατομικο οσο και κοινωνικο επιπεδο.εκει εβαλαν το χερι τους και οι θεοι.δινοντας την ψευδαισθηση,πως η καταληξη του στριψιματος εχει τη δικη τους συμπαρασταση.
κι ετσι πορευτηκανε οι λαοι.στα δυσκολα διλημματα,εφευγε το νομισμα στον αερα.ηταν πιο ευκολο απο το να ψαχνεις σημαδια στην ωμοπλατη του θυσιασμενου βοδιου.
στις μερες μας,τα πραγματα λιγο εχουν αλλαξει.οι μοντερνες επιστημες,με τα σχεδιαγραμματα τους,τις αναλυσεις τους,τα οργανογραμματα,υποτιθεται πως προσφερουν ενα πιο ορθολογικο τροπο αντιμετωπισης των προβληματων.σωστα,αλλα....ολα αυτα χωρις τον ανθρωπινο παραγοντα.μια συνισταμενη που μπορει να τα τιναξει ολα στον αερα.πασπαλισμενα με μια αστειρευτη εφευρετικοτητα,θεσεις και επιχειρηματα μπορουν να αντικρουστουν  ταυτοχρονα,με μια μεγαλη γκαμα διαφορετικων ερμηνειων.και ολα αυτα με ενα μεγαλο ποσοστο ρευστοτητας.
εαν παρεις τη μια μερια,την επομενη στιγμη μπορεις να θεωρεις τον εαυτο σου ως το βλακεντιο δ΄ τον μεγαλοπρεπη.εαν δεν εισαι εξοπλισμενος ηθικα και γεματος επιχειρηματα,παρακολουθεις τρεμαμενος τον λαβρο συνομιλητη,φωναζοντας μετα απο λιγο,"παραδιδομαι".
εαν εισαι σε αδυναμια και λιγο καταφερτζης, οδηγεις το ματς σε ισοπαλια.σε ισοπαλια οδηγεισαι και απο το ανεξηγητο.τι κανεις τοτε;παιρνεις ενα νομισμα και στρινννν,στον αερα.
στην παρουσα κατασταση τι γινεται; ασπρο ή μαυρο;μπροστα ή πισω;τι ειναι μπροστα;τζουλια ή ανθιμος;βουρος ή καζακος;king ή kong;
το μεγαλυτερο ομως διλημμα το εξεφρασε ο μεγιστος καρατζαφερης.
σε συνεντευξη για τη ομοφυλοφιλια,ρωταει ο δημοσιογραφος:ειναι κουσουρι;
καρ.-Θα σου πω  το εξής: Αύριο, Γιάννη, γεννάει η γυναίκα σου. Τι θέλεις να σου κάνει; Τον Κοεμτζή, τον βαρύ άντρα που σκότωσε 4 για το κέφι του, ή τον Τσαρούχη;

 περνω το νομισμα και στριννννν!

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ο σοφιστικε κουκορικος

 


συλλαμβανονται;απομακρυνονται;δεν τους θελουμε πια;
θλιψη;οργη;ισως να κανω λαθος σε ολα.ισως να με εχει πιασει το μικροβιο του εθνικοπατριωτισμου.να εχω ξεπερασει ορισμενα ταμπου που ειχα.κι ομως.βλεποντας  αυτη τη φωτογραφια,αισθανομαι θλιψη.για μια ελλαδα που φευγει.για καποιους που τη διωχνουν.
τα λαθη ολοι τα ξερουν.ακομα κι εγω.με μια δοση ενστικτου,και μια μικρη γνωση.
αισθανομαι το βημα του ευζωνα να αποχωρει με μια αγκυλωση στο βηματισμο του ανεβαινοντας.ποιος τον διωχνει;
εγω.τον βοηθω υποβασταζοντας τον.τοσα χρονια περνουσα απο διπλα του και τον κοροϊδευα.ηρθε η ωρα να μου αδειασει τη γωνια.εχω να στησω μια σοβαρη διαμαρτυρια.να με δειξει και η τηλεοραση.γιατι αν οχι,δεν υπαρχω.πρεπει να στησω το θιασο μου και τα σκηνικα του.και το φοντο ειναι ιδανικο.μπροστα στον αγνωστο.στον αγνωστο πολιτη.να απλωσω τη μπουγαδα μου.να προβαλλω την καθαροτητα μου.δεν ειμαι εγω ο ασωτος,ειμαι ο πρωτοτοκος.ο αδικημενος.και ο πατερας μου με εχει παραμερισμενο.φτανει πια.θα ανατραπουν τα παντα.σιγα μη περιμενω τη δικαιοσυνη του.εχω τη δικη μου.εχω ετοιμους και τους ηρωες μου,οπως και τους αποδιοπομπαιους.
θα τους χρησιμοποιησω εναλλαξ.αναλογως τη στιγμη.
εχω ετοιμους και τους αντιπροσωπους μου.ο ενας με το βαμμενο μαλλι και το ελαφρυ μουσι,η αλλη με το δερματινο,και ο τριτος με τον σοφιστικε κουκορικο .ολοι μακιγιαρισμενοι και ετοιμοπολεμοι.πισω τους οι κομπαρσοι ευδιαθετοι και εξοπλισμενοι.με τα απαραιτητα αξεσουαρ πρωτης γραμμης.ο προθυμος στρατιωτης.θα τους εξαφανισουμε ολους.θελουν δε θελουν.το δικαιο ειναι με το μερος μας.παντα ηταν.το εχουμε φυλαγμενο στα σκονισμενα κιταπια μας.κληρονομικω δικαιω το αποκτησαμε.και σαν το μοναδικο ευαγγελιο,θα το κατεβαζουμε στο κεφαλι καθε αλλοθρησκου.μεχρι που ως αληθινοι εκπροσωποι του πολυπαθου λαου μας,θα επιβαλουμε τη δικη μας αληθεια.
εμεις ή οι αλλοι.μεχρι τοτε,ευζωνακο,αδειασε μας τη γωνια.και εισαι τυχερος που συνοδευεσαι κιολας.

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πώς φαίνεται που ’σαι Eλληναράς!...

KAYXIEΣAI που ο γιος σου είναι γαμιάς και η κόρη σου παρθένα. Kαυχιέσαι που ήσουν λοκατζής στο Mεγάλο Πεύκο,χλευάζοντας τους πεζικάριους,αλλά βάζεις βύσμα για να πάει ο γιος σου κέντρο στην Kόρινθο και ειδικότητα διαβιβαστής στο Xαϊδάρι. Kαμαρώνεις που το χωριό σου θυμίζει λίγο από Zωνιανά, αλλά γκρινιάζεις ότι η επαρχία απ’ όπου κατάγεσαι, είναι η πιο ριγμένη απ’ όλες.

KYPIAKH πρωί κοινωνάς στην εκκλησία και το απόγευμα ρίχνεις Xριστοπαναγίες στο γήπεδο.
«Kαταλαβαίνεις» τους ξένους «από τη φάτσα».Eχεις Φιλιππινέζα να σου κρατάει το παιδί, Bουλγάρα να σου καθαρίζει το σπίτι, Aλβανούς στο συνεργείο της οικοδομής, Πακιστανούς να σου φροντίζουν το κτήμα για να πληρώνεις λιγότερο και να μην κολλάς ένσημα, κι όμως φωνάζεις να
φύγουν οι ξένοι να ξεβρωμίσει η χώρα.

KAΘE καλοκαίρι «πρέπει να πας στο χωριό».Oταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό για να ξεφύγεις
λίγο από την Eλλάδα, ψάχνεις για άλλους Eλληνες για να κάνεις παρέα. Eκλιπαρείς το προσω-
πικό του αεροδρομίου να επιτρέψουν τις παραπάνω βαλίτσες που έχεις, αμέσως μόλις ο πατέρας σου σταματήσει να το κάνει για σένα και την οικογένεια. Oταν ταξιδεύεις με το αεροπλάνο και επιστρέψεις, βρίσκεις 20 άτομα να σε περιμένουν στο αεροδρόμο. Xειροκροτείς τονπιλότο όταν προσγειωθείς. Oποτε ταξιδεύειςστο εξωτερικό απορείς πώς ο κόσμος ζει χωρίςπερίπτερα. Bρίσκεις τους τουρίστες αστείους.
Kαι τους μαθαίνεις να λένε «malaka».

EXEIΣ δέκα χρόνια να μπεις σε λεωφορείο. Περιγράφεις το κτίριο της Interamerican στην
Kηφισίας ως «ουρανοξύστη». Παραγγέλνεις ταυτόχρονα σουβλάκια κι ένα ασθενοφόρο και
το ασθενοφόρο έρχεται όταν χωνεύεις τα σουβλάκια. Yπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσεις
σε μποτιλιάρισμα στις 6 π.μ. της Kυριακής.Eχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από
60.000 ευρώ και αρνείσαι να δώσεις στον παρκαδόρο 5 ευρώ πουρμπουάρ γιατί το θεωρείς
κλοπή.
ΠPOEIΔOΠOIEIΣ με τα φώτα για μπλόκο, αλλά παραπονιέσαι στον αστυνομικό ότι δεν δίνει
κλήση και στους άλλους οδηγούς. Διπλοπαρκάρεις για τσιγάρα κλείνοντας τον δρόμο και απο-
λογείσαι σ’ αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνεις τον οδηγό που έκα-
νε ακριβώς το ίδιο. Oταν σταματάς στο φανάρι έχεις το χέρι στην κόρνα. Πάντα αναρωτιόσουν
σε τι διάολο χρησιμεύει η «διάβαση πεζών». Eίσαι βέβαιος ότι το κακό μάτι έχει αποδειχθεί και
επιστημονικά.

MIΣEIΣ τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις ένας από αυτούς. Πο-
τέ δεν σου φτάνουν τα χρήματα για τα βασικά είδη ανάγκης, αλλά πάντα σου περισσεύουν για
τα είδη πολυτελείας. Ξέρεις ότι όλοι οι άλλοι είναι τουρκόσποροι ή Σλάβοι, αλλά εσύ το ’χεις
στανταράκι πως είσαι γνήσιος απόγονος του Mεγάλου Aλεξάνδρου. Πας γυμναστήριο και
καπνίζεις κι ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα. Kάνεις φραπέ πριν φύγεις από το σπίτι, όταν φτά-
νεις στο γραφείο, μετά το φαγητό, όταν έχεις καλεσμένους, πριν φύγουν οι καλεσμένοι, α-
φού φύγουν οι καλεσμένοι και πριν πέσεις για ύπνο.
TPΩΣ πρωινό πριν πας για ύπνο. Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν από τις 10 μ.μ. Mαλώνεις για το
ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Tο πρώτο σου hangover ήταν γύρω στα 5 σου, όταν ο
μπαμπάς / θείος / παππούς σού έδωσε να δοκιμάσεις ουίσκι, γιατί το ζήταγες κλαίγοντας.
H μαμά βάζει σεμεδάκι πάνω από την οθόνη του PC σου.

του ανδρεα ρουμελιωτη απο enet.gr.δημοσιευτηκε το σαββατο 24 οκτωβριου 2009.

τοτε το διαβαζαμε και κουνουσαμε συγκαταβατικα το κεφαλι.με την αληθεια της "φυλης".αλλες εποχες....
η αγγελια στη φωτογραφια ειναι πραγματικη.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

η "αγανακτισμενη" τζουλια

"Ποιοι ...μαλάκες, με τις πράξεις τους, έδωσαν δικαίωμα στους Γερμανούς να μιλούν έτσι;"
αναρωτιεται το "αδερφικο" respentza.blogspot.
ο ενας λεει ο σακης,ο αλλος λεει ο μακης κ.ο.κ.
στο καπακι σκαει "ο αγανακτισμενος πολιτης".με τον προτεινομενο δεκαλογο της ευτυχιας και δικαιοσυνης.ο παπαρας που πηγε σπιτι του,αλλαξε τα ρουχα του,κοιταχτηκε στον καθρεπτη και ευχαριστημενος απο το θεαμα,το καρναβαλι,αναφωνει:ειμαι ο αγανακτισμενος πολιτης.
ας το παρουμε απο την αρχη.

κεφαλαιο πρωτο: o καταλογισμος των ευθυνων.
-πρωτοι στη λιστα του "αγανακτισμενου",δεκα ανωτεροι δημοσιοι.ακολουθει ο ιδιος αριθμος διευθυντων δεκο και δημοσιων οργανισμων.ο μαγικος αριθμος εδω ειναι το "δεκα".ειναι ενδεικτικος της απονομης δικαιοσυνης.σκοπιμως παραλειπτεται πως ολες αυτες οι θεσεις ειναι κομματικες.που προερχονται απο κομματα εκλεγμενα.που τα εξελεξε ο ιδιος.
-δευτεροι στη λιστα οι μεγαλογιατροι,οι μεγαλοδικηγοροι και γενικως οι μεγαλο-.που στη πρωτη στραβη,σε οτι αφορα θεματα υγειας,νομικων υποθεσεων,ειναι ο ιδιος ο οποιος θα τρεξει,βαζοντας και μεσο αρκετες φορες,να χρησιμοποιησει τις υπηρεσιες τους,για να γινει "η δουλεια".
-τριτοι οι δεκα επιχειρηματιες.ειπαμε το "δεκα" ειναι το μαγικο νουμερο.και ειναι ο ιδιος ο οποιος θα παει στα καταστηματα τους και θα αγορασει τα προϊοντα τους,τις εφημεριδες τους,θα δει τα τηλεοπτικα τους προγραμματα.
-ακολουθουν οι υπουργοι.εδω εχουμε 20 καθοτι ειχαμε πληθωρα απο δαυτους.ειναι ο ιδιος ομως ο οποιος τους δικαιολογουσε σαν να ηταν το ατυχο κεντρικο χαφ της ομαδας του.κι αμα συναντιωνταν στο δρομο με κανεναν απο αυτους,υποκλινομενος,προσφωνουσε το "κυριε υπουργε μου",ελπιζοντας σε χειραψια.πραξη που θα ηταν κορυφαιο γεγονος,αξιο διηγησης τις κρυες χειμωνιατικες νυχτες.
-off shore και δημευση περιουσιων.αυτα πανε πακετο στην εποχη του 2010.οπως το σεξ και η βια,ο λητης και η ιζολδη,το τικ και το τακ.ο "αγανακτισμενος",εχει αναλαβει και την εκτελεστικη εξουσια.
-τελειωνοντας το "δεκαλογο της μοιρας μου",αναφερει τις τραπεζες.στις οποιες πριν καμια δεκαρια χρονια πριν,μπηκε γεματος αερα,νιωθωντας πως προκειται για το φιλανθρωπικο ιδρυμα "ο αγιος δοσης ο τρι-τοκος".τωρα που εγινε ο "εικοσα-τοκος",ζηταει "σκαμνι".

κεφαλαιο δευτερο
σε ολες τις παραπανω περιπτωσεις,επιασα τον εαυτο μου να πεφτει κι αυτος στη λουμπα αυτη.να δειχνω αλλου.δε χρησιμοποιησα ομως,αληθινα,το τελευταιο ασμα του "αγανακτισμενου πολιτη".στο οποιο καταληγει λεγοντας,"εαν δε γινουν αυτα,θα παρεις τα τετοια μου".
που απευθυνεσαι ρε συ;σε καποια αορατη αρχη;σε εναν εξωκοσμικο εχθρο;πριν γινεις ο "αγανακτισμενος",ποιος ησουν;τις απειλες σε ποιον τις απευθυνεις;εχεις καταλαβει ρε ανυπαρκτε τι εχει συμβει;νομιζεις πως ναι;ξαναδιαβασε αυτα που γραφεις.πως εγιναν αυτα;απο παρθενογεννεση;και εσυ που ησουν;ποιανου κοσμος ειναι αυτος;ποιον εγλυψες,ποιον πατησες,ποιον αδικησες,ποιον εδωσες συγχωροχαρτι,σε ποιον εκλεισες το ματι;με ποσα ξεπουληθηκες,αν ειχες στο φιναλε καποια τιμη;εσενα πρεπει να κυνηγησω.
σε ποιον απευθυνεσαι;αν δε το εχεις καταλαβει,απευθυνεσαι στον εαυτο σου.αυτο που κανεις θα μπορουσε να ειναι μια λυτρωτικη αυτοκριτικη.που θα σε βοηθησει να κανεις το κλικ και να αλλαξεις.μη μου το παιζεις μωρη παρθενα.δες και τη τζουλια αν ξεμεινες απο παραδειγματα.ποια τζουλια;μια ειναι η τζουλια...

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

το hangover

ειμαστε ενταξει ολοι τωρα;τους ακουμπησε ολους;εγινε κατανοητο απο τους παντες;και απο εμπορους και απο ιδ.υπαλληλους και απο δημοσιους;οι ελευθεροι επαγγελματιες να ετοιμαζονται κι αυτοι.η χοντρη κυρια που λενε οι αγγλοι, δε βγηκε ακομη να τραγουδησει,σημαινοντας το τελος.ντυνεται ομως και μακιγιαρεται.
η εμπειρια μου μετα απο τη χρονια συνεισφορα στο ταμειο της μπαρας,μου λεει το εξης:το τελευταιο σφηνακι ειναι αυτο που σε στελνει αδιαβαστο.απο την ευθυμια του παρτυ,καταληγεις αστρολογος-λεφακης.επειδη ομως υπαρχει και το ενστικτο της αυτοσυντηρησης,προσπαθεις με καθε τροπο,να πας σπιτι.να παρεις το ντεπονακι και αν εισαι τυχερος να κοιμηθεις.στη χειροτερη πας στο φωταγωγημενο κτηριο για πλυση στομαχου.
αυτη τη στιγμη ζουμε τη φαση του ντεπον.αφου ηπιαμε,χορεψαμε,με χορηγια-παρτυ μεγαλης εταιριας οινοπνευματος,ειμαστε για σπιτι.το σφηνακι στην περιπτωση αυτη ειναι τα σημερινα νεα μετρα.αυτη τη φορα ομως το ξεραμε.επρεπε να το πιουμε.τωρα βεβαια θα κατηγορησουμε τον αθλιο,το λαμογιο τον bartender,για τις φολες που μας εδωσε να πιουμε.οχι οτι φταινε τα 10 ποτα που κατεβασαμε.
για την ωρα το στομαχι κραταει.θα φαμε και λιγο λαπα,κατι ελαφρυ και λιγο,ελπιζοντας πως δε θα παθουμε καμια μεγαλυτερη ζημια.και λογω του hangover,θα βγουμε σε κανα δυο τρεις μερες.
λοιπον κουκλοι και κουκλες,τελος η κραιπαλη.την επομενη φορα που θα ξανακαθησω στη μπαρα,ο bartender θα φαει πορτα.θα πιω μονο δυο ποτα.θα προσεχω παντα τους διπλανους μου,να μην ριξουν σταχτη στο ποτο μου.δε θα κερασω κανεναν.δε θα χοροπηδαω σαν κατσικι.δε θα κανω διαγωνισμο πιωματος με τους αλλους.δε θα αφησω υπολοιπο λογαριασμου στο μπαρ.και το κυριοτερο;δε θα κερασω ποτα στη ξανθια που με γλυκοκοιταει απο νωρις.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

τελευταια φορα μαγκες....

ολι ρεν: «Είτε θα ελέγξετε το χρέος, είτε το χρέος θα κυριαρχήσει εις βάρος της Ελλάδας».

ενταξει ρε παιχτες.τοσα ματς εχουμε παιξει.αλλα τελευταια φορα.βαρεθηκα να παιζω στη θεση του τερματοφυλακα.μια ζωη να περιμενω...να βλεπω τις μαλακιες σας μεσα στον αγωνιστικο χωρο και στο τελος να παθαινω λουμπαγκο απο τις εκτιναξεις στο γαμμα.χωρια που μαζευω συνεχεια τη μπαλα σαν μαλακας απο τα διχτυα.
τελευταια φορα...την επομενη θα τα παρω και...

με την ψηφο του λαου

Δύο εκπρόσωποι εταιρείας με ιατρικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Αρναίας, και τρία διοικητικά στελέχη του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ παραπέμπονται να δικαστούν για παρατυπίες σε διαγωνισμό προμηθειών του 2005.


Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οι παραπάνω θα καθίσουν στο εδώλιο του Α' βάθμιου Τριμελούς Εφετείου κατηγορούμενοι για νόθευση εγγράφων σε μειοδοτικό διαγωνισμό, που αφορούσε την προμήθεια μασκών χορήγησης οξυγόνου.

Η ποινική διαδικασία κινήθηκε μετά τον έλεγχο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

prezatv.blogspot

ναι,αλλα και εσυ εισαι μαλακας!

απο http://www.themotorcycleboy.blogspot.com/.

Ναι, αλλά κι εσύ είσαι μαλάκας!"


Δευτέρα, Μάρτιος 01, 2010

Ένας παλιόφιλος είχε πάντα έτοιμη την ατάκα, όταν τον στριμώχναμε για κάποια αναμφισβήτητη μαλακία του -έλεγε λοιπόν τότε ο παλιόφιλος: «ναι, αλλά κι εσύ είσαι μαλάκας!» Μεγάλη κουβέντα -επειδή όμως ο παλιόφιλος δεν είναι ιστορικό πρόσωπο, πηγαίνω σε κάποιον που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έπρεπε να είναι ισόβιος «Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας», τουτέστιν στο Νίκο, Μουστάκια, Αναστόπουλο. Είναι, που λες, ο Μουστάκιας προπονητής στη Χ ομάδα κι έχει βγάλει όλους τους παίχτες μπροστά μπας και πετύχουν κάνα γκολ. Στο ημίχρονο το παιχνίδι είναι ακόμα 0-0, οπότε, λέει τη θρυλική ατάκα ο Μουστάκιας: «Ρε πρόεδρε, αφού γκολ δε βάζουμε σήμερα, να τους γυρίσω όλους πίσω στο δεύτερο ημιχρόνιο, να χάσουμε 1-0 και να τα ρίξουμε στη διαιτησία;» Μεγάλη κουβέντα, μεγάλου (αν και κοντού) ανδρός και θυμήσου την –διότι, τι να μας πουν τα «έθνη τα ανάδελφα» και τα «απέραντα φρενοκομεία» συγκρινόμενα με τις ατάκες του Μουστάκια;

Περνάω τώρα στο προκείμενο, επειδή ποτέ δεν επικαλούμαι αποφθέγματα μεγάλων ανδρών επί ματαίω. Και στο προκείμενο, έχουμε μια Ελλάδα...


Η οποία λειτούργησε «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος» από εντάξεώς της στην ΟΝΕ και δώθε. Τουτέστιν, ήρθε αρχικώς αυτή η νομισματική ένωση και δε μας ρώτησε καν αν τη θέλουμε. Γιατί δεν μας ρώτησε; Άστο –μην το σκέφτεσαι, κάθε ερώτηση περιλαμβάνει και την απάντησή της και η τότε ερώτηση ήταν «μαζί με την Ευρώπη σε ένα δυνατό νόμισμα ή μόνοι και ψωραλέοι με τη δραχμή;»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...