Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

τηλεφωνικες κομπινες

αφορα τις κλησεις απο τα νουμερα 2311805300,2313011330,2310590430,2310590400 και ειναι η extra line ε.π.ε(η ιδια απλα διεκπεραιωνει τις τηλεφωνικες κλησεις).δειτε μια παλια καταγγελια ενος κολπου που κραταει απο το 2008.οι καινουργιες χρεωσεις ανερχονται σε 3,57ευρω το λεπτο απο σταθερο και 2,40 απο κινητο.

-Δέχεσαι τηλεφώνημα. - ο αριθμός από τον οποίο σε καλούν είναι 2311805300 - και μια γυναίκα σε ενημερώνει ότι έχεις κερδίσει μια μεζονέτα στη Χαλκιδική. Στη συνέχεια, σε καλεί να πατήσεις το 1 για περισσότερες πληροφορίες και μετά σου λέει ότι για περισσότερες λεπτομέρειες χρειάζεται να πάρεις τηλέφωνο στον αριθμό 9015003030 από κινητό, για να μιλήσεις με τον αρμόδιο εκπρόσωπο της εταιρείας που σου... δωρίζει τη μεζονέτα.

Παίρνοντας σ' αυτό το τηλεφωνικό νούμερο, κατόπιν, σου ανακοινώνεται ότι το κάθε λεπτό της συνομιλίας θα σου κοστίσει 1,52 ευρώ και 1,43 ευρώ αν πάρεις από σταθερό τηλέφωνο καθώς και ότι η συνομιλία καταγράφεται. Σε κάποιες περιπτώσεις σε βάζει στην αναμονή όπου ακούς το μαγνητοφωνημένο μήνυμα «συγγνώμη για την αναμονή, παρακαλώ περιμένετε είστε σε γραμμή προτεραιότητας»...
Η αναμονή για την οποία πληρώνεις μπορεί να κρατήσει αρκετά λεπτά της ώρας, βεβαίως. Οταν επιτέλους συνδεθείς με τον αρμόδιο εκπρόσωπο της εταιρίας, αυτός σε ενημερώνει ότι δεν... κέρδισες, ακριβώς, τη μεζονέτα, αλλά, απλώς, μπορείς να συμμετάσχεις σε κάποια κλήρωση για μια μεζονέτα στο Ποσείδι Χαλκιδικής!

Μάλιστα, σου λέει ότι η αξία της εν λόγω μεζονέτας είναι 200.000 ευρώ και σε ρωτάει αν δέχεσαι να πληρώσεις τα έξοδα μεταβίβασης που ανέρχονται στα 10.000 ευρώ! Η κλήρωση, σου εξηγεί, θα γίνει μετά από... δυόμισι χρόνια και συγκεκριμένα στις 23.12.2010, στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία συμβολαιογράφου και αν θέλεις με τη δική σου συμμετοχή. Για να πάρεις μέρος στην κλήρωση σου δίνουν και έναν κωδικό.
Εδώ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας σου ζητάει τα στοιχεία σου -ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και ταχυδρομικό κώδικα, αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, το ΑΦΜ σου, αριθμό κινητού και σταθερού τηλεφώνου - και σε ενημερώνει ποια είναι η εταιρεία που προσφέρει, υποτίθεται, τη μεζονέτα. Πρόκειται σου λέει για την εταιρία «Οκτάπους» που έχει έδρα στον Πύργο Ποσειδίου Χαλκιδικής και ιδιοκτήτριά της είναι η κύρια Αγγελική Μυστακίδου. Η τηλεφωνική συνομιλία διαρκεί περί τα 10 λεπτά της ώρας, που σημαίνει ότι καλείσαι να πληρώσεις για το τηλεφώνημα περί τα 15 ευρώ.
Βεβαίως, είναι μια ακόμη «μπίζνα» σαν κι αυτές που καλούν τους αφελείς να παραλάβουν το δώρο που, τάχα, κέρδισαν χωρίς να το ξέρουν και να το επιδιώξουν ποτέ. Και σε καλούν για να πλασάρουν τα προϊόντα τους, διάφοροι επιτήδειοι. Ομως, εδώ δεν πρόκειται για μια απλή επιχείρηση εξαπάτησης αφελών, γιατί αν επιμείνουν να μάθουν μέχρι τέλους περί τίνος πρόκειται, στο τέλος, καλούνται να πληρώσουν και ένα «τηλεφωνικό χαράτσι».
Κι εδώ προκύπτει ένα άλλο ερώτημα: Ποιος δίνει σ' αυτές τις «εταιρείες» την άδεια να «δουλεύουν» με το αζημίωτο τους αφελείς; Εισπράττουν - και πόσα - αυτές οι εταιρείες από τα τηλεφωνικά τέλη; Κι αν γίνεται αυτό, γίνεται με την άδεια του ΟΤΕ ή κάποιου άλλου;

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...