Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ας ειναι κακοβουλη παρεξηγηση

με τσιγκλισε ενα αρθρο της ελευθεροτυπιας σχετικα με τη ν.δ. που υπογραφει η χ.κοραη.συμφωνα με αυτο,μια απο τις παθογενειες του συστηματος σαμαρα ειναι η παρουσια του χρ.λαζαριδη(πρωην "ρηγας",συνεληφθει απο τη δικτατορια),ως συμβουλου του.ποιος ειναι ο λαζαριδης;

παλια οταν διαβαζα στα πεταχτα το antinews.blogspot.,εβλεπα να δημοσιευονται διαφορα αρθρα του.καραμανλικο δεν θα τον χαρακτηριζα.μητσοτακικο με τιποτα.το antinews ως γνωστον με την εκλογη του σαμαρα εχει μετατραπει σε ενα ατυπο γραφειο τυπου.ειναι και φιλαρακια ο ζησης με τον προεδρο.εχουν και φωτογραφιες που πορευονται μαζι στα αγονα εδαφη της αλβανιας,τα χρονια της υπουργειας του αντουαν.
πιο κατω θα παραθεσω ενα αρθρο του ηλ.κανελλη απο τα "νεα".ενταξει,θα πει καποιος.αναξιοπιστος ο κανελλης.μαλλον οχι στην προκειμενη περιπτωση.anyway,θα το διαβασεις παρακατω.
αυτο που βοηθα τη θεωρια συνομωσιας ειναι το φλερτ με τον αλεξη.ενας ειναι ο αλεξης.τις τελευταιες ημερες ο αλεξης ποζαρει στο πρωτοσελιδο της εφημεριδας "24 ωρες". επισης στην "αυγη" της 2 μαϊου 2010 δημοσιευεται αρθρο του λαζαριδη "η μεταπολιτευση που αρχισε....".
τυχαιο;μαζι σου.συνεννοημενο;παλι μαζι σου.εδω ομως χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη γιατι η παρεξηγηση ειναι πολυ ευκολη.οπως και ο παραλληλισμος.

ο λαζαριδης ειναι ιδρυτικο μελος του δικτυου21 και γενικος γραμματεας.τι ειναι το δικτυο21;
αντιγραφω απο zoomnews.gr:
"…Το δίκτυο 21 εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή του τόπου το 1997 σαν μια οργάνωση που είχε σκοπό «να μετατρέψει τους παθητικούς υπηκόους σε ελεύθερα πρόσωπα σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του ελληνισμού και το πνευματικό υπόδειγμα της ορθοδοξίας» όπως επίσης «την πατριωτική αφύπνιση και την-μέσω της κοινής γνώμης-άσκηση πίεσης προς τις ελληνικές κυβερνήσεις σχετικά με τους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων».
Μέλη του δικτύου ήταν γνωστές προσωπικότητες του δημόσιου βίου,
 όπως οι πανεπιστημιακοί Κώστας Ζουράρις, Νεοκλής Σαρρής, Σαράντος Καργάκος οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος,Φαήλος Κρανιδιώτης,γνωστός από την υπόθεση Οτσαλάν και πολλοί άλλοι.

Διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα Veto πως τρεις τουλάχιστον εκ των μελών του δικτύου εργάζονται στην Ρηγίλλης, δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος του δικτύου 21,είναι προσωπικός σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Διόνυσης Καραχάλιος, δικηγόρος, πρώην νομάρχης Ροδότης και πρώην αντιπρόεδρος του δικτύου 21,είναι επικεφαλής της γραμματείας σχέσεων κοινωνίας-κόμματος.
Ο Στέφανος Αγιάσογλου, οικονομολόγος και πρώην μέλος του ΔΣ του δικτύου έγινε αναπληρωτής γραμματέας διεθνών σχέσεων της Ν.Δ.
Το δίκτυο 21,εκτός των άλλων, έχει εκφραστεί εναντίον της προοπτικής ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο αναπληρωτής γραμματέας θα εκφράζει τις απόψεις του δικτύου 21 η της Ν.Δ;
Η μήπως στην πορεία δούμε αλλαγή πολιτικής στην Ν.Δ με θέσεις προς «την πατριωτική και ορθόδοξη αφύπνιση».Σε αυτή την περίπτωση ‘Τρέμε Καρατζαφέρη’!"
ριξε και μια ματια εδω  στον ιο της ελευθεροτυπιας.

τι εγινε ρε παιδια;

"Η πληροφορία διακινήθηκε διαδικτυακά. Με αφορμή την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα, Ταγίπ Ερντογάν, την περασμένη Δευτέρα διεξήχθη στο «Χίλτον» μια εκδήλωση με τίτλο «Αντίσταση στον νεο-οθωμανισμό, όχι στην αυτοκρατορική επίσκεψη του Ερντογάν».


Και ο μεν αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος- γιος του Τάσσου, τεθνεώτος προέδρου της Κύπρου και αρχιτέκτονα του «Οχι» στο σχέδιο Ανάν- δεν ήρθε, μίλησαν όμως ο Γιώργος Καραμπελιάς και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Ο βασικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, ο άνθρωπος που από το πρωί έως το βράδυ βρίσκεται στα γραφεία της Ν.Δ., που ρίχνει την τελική ματιά στις ανακοινώσεις και στα κείμενα των συνεντεύξεων του ηγέτη του κόμματος, συμμετείχε σε μια εκδήλωση, στόχος της οποίας ήταν να καταγγείλει οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης των δύο χωρών.

Και τι δείχνει, άραγε, αυτή η συμμετοχή; Μήπως προοιωνίζεται αλλαγή πλεύσης της Ν.Δ. στα ελληνοτουρκικά, για τα οποία ο προηγούμενος πρόεδρος είχε εξασφαλίσει μια περίοδο κατευνασμού της έντασης, χάρη και στη συμβολική κουμπαριά του με τον τούρκο πρωθυπουργό; Προφανώς όχι- αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα τη σχέση των δύο ανδρών.
Η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανέκαθεν υπολόγιζε τις πολιτικές απόψεις του σημερινού συμβούλου του, με τον οποίο- όπως λένε κομματικά στελέχη της Ν.Δ.- «συγγενεύει» πολιτικά σε θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής, μειονοτήτων, εθνικής ταυτότητας. Ιδού μερικά αποφθέγματα του κ. Λαζαρίδη...



Οι απόψεις του για τα Βαλκάνια, την Τουρκία, την οικονομία

Υπέρ του διαμελισμού της ΠΓΔΜ

«Βρίσκουμε τη λογική της “μη παρέμβασης” πολύ... αμήχανη! (...) Αν πράγματι τεθεί θέμα αλλαγής διεθνών συνόρων, ίσως αποδειχθεί ασφαλέστερο για μας να συμμετάσχουμε σε ενδεχόμενο διαμελισμό των Σκοπίων και να προωθήσουμε το αίτημα Αυτονομίας της Ηπείρου! Και όταν λέμε ότι μια τέτοια πολιτική μπορεί να αποδειχθεί “ασφαλέστερη” δεν εννοούμε ότι πρόκειται για “ακίνδυνη” πολιτική!

Εννοούμε ότι πρόκειται, ενδεχομένως, για πολιτική λιγότερο επικίνδυνη από την εναλλακτική επιλογή της “μη επέμβασης”...» «Οικονομικός Ταχυδρόμος», 23.1.1992

 Διαμελισμός και... μη πόλεμος
«Η συμμετοχή μας σε έναν ενδεχόμενο διαμελισμό των Σκοπίων δεν είναι “πολεμική λύση”, όπως κακώς νομίζουν κάποιοι. (...) Εφόσον τα τρία αναγνωρισμένα κράτη της περιοχής, η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Σερβία (ως υπόλοιπο της Γιουγκοσλαβίας αυτή η τελευταία), θα συμμετάσχουν κατόπιν συνεννοήσεως στον διαμελισμό, δεν υπάρχει κήρυξη πολέμου...» «Οικονομικός Ταχυδρόμος», 13.2.1992

Πρόβλεψη ότι δεν θα μας πλήξει η κρίση
«Είναι πιθανό η διεθνής κρίση να πλήξει την Ελλάδα λιγότερο απ΄ ό,τι τις άλλες χώρες, και οπωσδήποτε λιγότερο από ό,τι φοβούνταν οι περισσότεροι αρχικά... Πρώτον, διότι η ίδια η διεθνής κρίση φαίνεται ότι δεν θα κρατήσει πολύ. (...)

Δεύτερον, διότι η Ελλάδα δεν διαθέτει μεγάλους και ανταγωνιστικούς τομείς διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών.

Επομένως η διεθνής μείωση της ζήτησης θα μας πλήξει αναλογικά λιγότερο (πλην τουρισμού). Τρίτον, διότι η Ελλάδα διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλο κρατικό τομέα. Συνεπώς η κυκλική πλευρά της ύφεσης θα μας αγγίξει αναλογικά λιγότερο.

Τέταρτον, διότι η Ελλάδα διαθέτει σχετικά μεγαλύτερη παραοικονομία. Πράγμα που εξασφαλίζει ένα “μαξιλαράκι ασφαλείας” σε περιόδους κρίσεων...» Δικτυακός τόπος Δικτύου 21, 28.4.2009, http://www. diktyo21. gr/item. asp? ReportΙD=864

 Για τις σφαγές στην πρώην Γιουγκοσλαβία
«Δεν είναι πολύς καιρός που σε άρθρο του Ρόμπερτ Κάπλαν στους “Νιου Γιορκ Τάιμς” (19 Αυγούστου) καταγγέλθηκε ότι τα περισσότερα εγκλήματα για τα οποία κατηγορήθηκαν οι Σέρβοι της Βοσνίας είχαν διαπραχθεί από τους αντιπάλους τους, Μουσουλμάνους και Κροάτες της Βοσνίας για να ενοχοποιηθούν οι Σέρβοι!» «Οικονομικός Ταχυδρόμος», 17.12.1992

Για τις μαζικές απελάσεις Αλβανών μεταναστών το 1993
«Πολιτική ειρήνης είναι μόνο η πολιτική αποτροπής! Και η πολιτική αποτροπής ασκείται με μέτρα που έχουν διαβάθμιση βίας ή απειλής χρήσης βίας! Πολιτική αποτροπής δίχως σκληρότητα δεν υπάρχει» «Οικονομικός Ταχυδρόμος», 22.7.1993

Υπέρ μιας μεγάλης Σερβίας
«Εχω υποστηρίξει, κατ΄ επανάληψιν, ότι ασφαλέστερη για τα Βαλκάνια και από κάθε άποψη πιο συμφέρουσα για την Ελλάδα προοπτική είναι να φτιαχτεί “μείζων Σερβία” στον Νότο (μετά την αποσκίρτηση Σλοβενίας και Κροατίας), με απορρόφηση μέσα στο ενιαίο πλέον σερβικό εθνικό κράτος των Σκοπιανών και των Μαυροβουνίων (και ενδεχόμενο διαμελισμού της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης μεταξύ Σερβίας και Κροατίας)» «Αντί», 9.8.1991

 Το γεωπολιτικό ατού της Ορθοδοξίας
«Η Ορθοδοξία μπορεί να γίνει σπουδαίο “όχημα” πολιτικής διείσδυσης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας προς τα ανατολικά» «Οικονομικός Ταχυδρόμος», 9.1.1992

Συμβουλές προς μαθητές
«Αγαπήστε τον τόπο σας! Οπως τον αγαπήσαμε εμείς... (...) Διαβάστε την ιστορία του. (...) Και εμπνευστείτε απ΄ αυτήν! Οπως εμπνευστήκαμε κάποτε κι εμείς... Γιατί αν δεν είχαμε πιστέψει κάποτε στην αγωνιστικότητα, το πείσμα, το φρόνημα και τη μοναδική εκείνη ικανότητα της Ρωμιοσύνης να (ξε)σηκώνεται και να βγαίνει από το τέλμα, ακόμα και σαν βρίσκεται “με το σουγιά στο κόκαλο” ή “με το λουρί στο σβέρκο” (...) δεν θα καταφέρναμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο ενάντια στη χούντα ούτε θα τον ενώναμε γύρω μας...» «Ελευθεροτυπία», 15.11.1991

 Για ενδεχόμενο πόλεμο Ελλάδας- Τουρκίας
«Σύμφωνα με τα σύγχρονα στρατιωτικά δόγματα (...), το Αιγαίο δίνει όχι μόνο εξαιρετικό “αμυντικό βάθος” στην Ελλάδα, αλλά παρέχει δεκάδες “ορμητήρια” για επιθέσεις της ελληνικής αεροπορίας κατά καίριων στόχων της τουρκικής ενδοχώρας...» «Οικονομικός Ταχυδρόμος», 25.2.1993



Από τις κβαντικές συναρτήσεις στα τεθωρακισμένα...
Τα παίγνια της στρατηγικής αρέσουν ιδιαίτερα στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που με τον Αντώνη Σαμαρά τον ένωσε η περίοδος της έξαρσης του Μακεδονικού, όταν ο πρώτος εργαζόταν ως ανταποκριτής ελληνικών ΜΜΕ στις ΗΠΑ και ο δεύτερος, ως υπουργός Εξωτερικών, ήταν ο βασικός υπεύθυνος για τις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής.

Η πολιτική διαδρομή του κορυφαίου συμβούλου του κ. Σαμαρά αρχίζει από πολύ μακριά: επί χούντας, ο κ. Λαζαρίδης ήταν μέλος του Ρήγα Φεραίου. Βρέθηκε στην κατάληψη της Νομικής και αργότερα στο Πολυτεχνείο. Συνελήφθη το 1974 και φυλακίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ. Μέλος του Κ.Σ.
της ΕΦΕΕ μεταδικτατορικά, συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που αποχώρησαν από τη νεολαία τού τότε ΚΚΕ Εσωτερικού μετά το 1977, για να ιδρύσουν τη ριζοσπαστική και ακτιβιστική Β΄ Πανελλαδική. Συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο και ύστερα στην Αμερικήμάλιστα είναι περήφανος επειδή, μεταξύ άλλων, έχει ειδίκευση στις Θεωρίες Ορθολογικών Επιλογών και Ορθολογικών Προσδοκιών, καθώς και στις Κβαντικές Κυματοσυναρτήσεις και Αναλυτικές Συνάφειες με τη Θεωρία του Χάους.
Δούλεψε ως πανεπιστημιακός, ως δημοσιογράφος και ως χρηματοοικονομικός αναλυτής
Του αρέσουν ιδιαιτέρως οι συμβολισμοί. Ισως γι΄ αυτό παραθέτει στο βιογραφικό του μια πολύ προσωπική πληροφορία: ότι υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στα τεθωρακισμένα ως ΑΠΜΑ (Αρχηγός Πληρώματος Μέσου Αρματος) και πήρε το απολυτήριό του από τη 12η ΕΜΑ στο Δορίσκο του Εβρου. Καλός πολίτης.
ηλ.κανελλης/tanea.gr-15/5/2010

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...