Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Υπόλοιπα


Δεν θα σχολιάσω τα της Βουλής. Ούτε τα χθεσινά γεγονότα, ούτε τον μελλούμενο χρόνο που βιάζεται να επικαθίσει στους κόκκινους θώκους του Κοινοβουλίου, προσβλέποντας για την υστεροφημία στα ιστορικά αρχεία. Δεν βλέπω τηλεόραση· ίσως γι’αυτό δεν έχω την πολυτέλεια του real time adventure, για να σχολιάζω με χαριτωμένες λέξεις καθώς τα γεγονότα τρέχουν. Για πολλοστή φορά διαπιστώνω ότι τα λεχθέντα αντικατοπτρίζουν την κοινωνία σε όλο της το μεγαλείο. Αγένεια, αδιακρισία, αδιαφορία έναντι του νόμου, πεποίθηση ότι οτιδήποτε πράττεται φέρει την υπογραφή του δίκιου και του σωστού. Η ευταξία και η τήρηση των κανόνων δεν ενδιαφέρει το απόν ήθος του παλαιού ΠΑΣΟΚ που προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι θιασώτες των προαναφερόμενων κομμάτων θυμίζουν τους κρατουμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος, οι οποίοι είχαν δικαίωμα ψήφου, παρέα με τους δέκα χιλιάδες Εβραίους που επαναπατρίσθηκαν το 1934 στη Γερμανία και τους 2,7 εκατομμύρια ανέργους.

Κοινώς, η γραμμικότητα της λογικής καταβαραθρώνεται, η απουσία εξειδίκευσης μετατρέπει τον κ. Διώτη σε περίγελο, οι κομματικοί εκπρόσωποι θυμίζουν μαριονέτες σε αμερικανικό έδαφος, η σκέψη κατακερματίζεται σε κακέκτυπα σημαινομένων. Καθώς το διαίρει και βασίλευε τρέφει τα πολιτικά άκρα, η ετυμηγορία έχει ήδη ειπωθεί στα ηλεκτρονικά πίξελς, στα καφενεία και στις παρέες των γκρουπούσκουλων: φταίει ο νεοφιλελευθερισμός, η χιτλερική συμμορία των Βορείων, το αδιάφορο κράτος που δεν προνοεί για τον προύχοντα υπερόπτη. Συνήθως ο αποδιοπομπαίος τράγος έχει πολλά χρώματα, μηδαμινή ανοχή λόγω φόβου και κρυμμένα μυστικά που όταν ανακαλύπτονται δεν λαμβάνονται υπόψη, δεδομένου ότι η ανάγκη είναι αδήριτη για ένα τουλάχιστον θήραμα για τον λαό που απαιτεί αίμα. Η δικτατορία των πολλών, η βλακεία των περισσοτέρων, το μίσος για καθετί θεσμικό, η βεβιασμένη πράξη που θα εγκαθιδρυθεί στο βαλκανικό βασίλειο της καρικατούρας που ζηλεύει ό,τι ευρωπαϊκό αλλά δεν αρνείται τα πακέτα.

Ουδείς μας θεωρεί σοβαρό κράτος διότι δεν πείθουμε. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θεωρούν ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων· κλέος και κύδος, πλατωνική κοσμολογία, ρήσεις και πέτρες για τους αναρχοφασίστες των βορείων προαστίων. Ούτε ο Κτήσσιπος δεν θα μπορούσε να απαντήσει στην ερώτηση, τι σημαίνει ψεύδεσθαι καθώς τα γκρίζα μάτια του Πόε, wannabe Ιακωβίνοι, αποσπάσματα από τον μισάνθρωπο Μπακούνιν και ποιήματα από μουρλοκακομοίρες με δήθεν προπαλαιστινιακό αίμα που προτιμούν να ταΐσουν ένα σκυλί παρά ένα παιδί που πεινάει, προς επίρρωση του αγωνιστικού κύρους με ύφος θέσει δυστυχίας και αποφασιστικότητα πειρατή. Το sui generis προσωπικό αυτομαστιγώνεται in situ προκειμένου να πειστούν οι λιγοστοί περαστικοί ότι κάτι συμβαίνει στα δώματα εξουσίας. Ξεχνούμε ότι η αμφισβήτηση δεν πείθει με την περιώνυμη φοροαφαίμαξη του πόπολου αλλά με κάτι σπουδαιότερο: τις μεταρρυθμίσεις στις απαραίτητες ετερότητες λόγω projet και φύσει ορισμού.

Δεν δίνω δεκάρα αν ο κ. Βενιζέλος νοσεί απ’το υπέρβαρο Εγώ του· δεν με αφορούν οι μανιερισμοί και οι εκκλήσεις του Τσίπρα για νοικοκύρεμα, επιστρέφοντας απ’την κατ’ιδίαν συζήτηση με τον Schäuble για τα προσυμφωνημένα· ασχέτως παλαιοκομμουνιστικής κορόνας για να κρατά τις συνιστώσες στο μαντρί τους, δηλοί την απουσία ικανότητας πολιτικής δέσμευσης στην παραβατικότητα και στο χάος της λαθρομετανάστευσης. σε ένα χωριό που προσπαθεί να δανειστεί αίμα πρωτευουσιάνικο για την απαραίτητη μοιρασιά ανωτερότητας στο υπεραστικό τηλεφώνημα · καγχάζω με την εθελοτυφλία του αριστερόπληκτου που το σταλινικό ΚΚΕ το πληρώνει απ’την τσέπη του βουλώνοντας το στόμα ενώ φωνασκεί για τους νεοναζιστές χρυσαυγίτες και την λαγνεία των αναρχοφασιστών για όπλα, κουλούρι χωρίς σουσάμι λόγω αστικής ουλίτιδας και κατάργηση των ΜΑΤ για καταλήψεις σε κτίρια με ξένα κόλλυβα. Ξεχνώ ότι οι βανδαλισμοί, οι εμπρησμοί, η τρομοκρατία των αναρχομπαχαλάκηδων, αφορούν «δικά μας παιδιά» που η φυλακή δεν είναι η λύση λόγω κατοχής πτυχίου Lower και γλωσσολογίας σουαχίλι στο πόδι αφού ως δόκιμοι στον Άθω, απέτυχαν. Αν φαίνομαι γελοίος; Σίγουρα. Αν είμαι γελοίος με αυτά που γράφω; Φυσικά και είμαι. Αν δίνω δεκάρα; Όχι δεν δίνω. Αν φταις εσύ; Κατά βάθος το ξέρεις αλλά δεν το λες. Φοβάσαι να θεωρηθείς φασίστας και ελιτιστής· μη ανθρωπιστής· σούργελο.
theelfatbay.net

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...