Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Οι πιο τεμπέληδες!


Μπορεί τυπικά να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι όμως στην πράξη οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την Εθνική Ελλάδας κινούνται με τους ρυθμούς του…ελληνικού δημοσίου! Αυτό δείχνουν οι στατιστικές της Ουέφα: Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας βρίσκονται στην τελευταία θέση όσον αφορά τις αποστάσεις πού έχουν διανύσει κατά την διάρκεια των αγώνων αυτού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Έτσι έχουν τρέξει μόλις 306,7 χιλιόμετρα.


Στην πρώτη θέση όσον αφορά το τρέξιμο των ποδοσφαιριστών  της βρίσκεται η Τσεχία. Οι ποδοσφαιριστές της Τσεχίας έχουν διανύσει περίπου 344,5 χιλιόμετρα. Στην δεύτερη θέση παραδόξως βρίσκεται η Ιταλία με 343 χιλιόμετρα-μία χώρα πού μέχρι πρότινος δεν φημιζόταν για το τρέξιμο των ποδοσφαιριστών της.
Η σημερινή αντίπαλος της Ελλάδας, Γερμανία, βρίσκεται κάπου στο μέσο. Οι ποδοσφαιριστές της έχουν διανύσει μία απόσταση 334,6 χιλιόμετρων  που είναι ασφαλώς μεγαλύτερη από την Ελλάδα αλλά μικρότερη από την Τσεχία.


Ο «τεμπέλικος» ρυθμός της Ελληνικής εθνικής αντανακλά το στιλ του ποδοσφαίρου πού παίζει η χώρα. Πρόκειται για ένα καθαρά αμυντικό στιλ όπου όλοι οι ποδοσφαιριστές αμύνονται στο μισό γήπεδο κάτι πού ασφαλώς τους επιτρέπει να καλύπτουν μικρότερες αποστάσεις. Στο ελληνικό σύστημα η επίθεση είναι άγνωστη έννοια, όπως άγνωστες είναι και οι έννοιες του σύγχρονου ποδοσφαίρου όπως το τρέξιμο χωρίς την μπάλα ή η δημιουργία κενών χώρων. Στο ελληνικό σύστημα ό μόνος τρόπος να βάλλεις γκολ είναι είτε από σφάλμα του αντιπάλου είτε από στημένη φάση. Παράλληλα η προώθηση στα καρέ του αντιπάλου βασίζεται στο «γιούργια» και στις «καντήλες»-μεθόδους που χαρακτήριζαν το ποδόσφαιρο την εποχή του ανθρώπου του Νεάνταρνταλ.  


Από την άλλη πλευρά φυσικά κάποιος μπορεί να ισχυρισθεί ότι στο βαθμό που η Ελληνική ομάδα έφτασε εκεί που έφτασε με τόσο λίγο τρέξιμο αυτό δείχνει μία θαυμαστή αποτελεσματικότητα και εξαιρετική οργάνωση. Σ’ αυτό το σημείο η Εθνική Ελλάδας πράγματι διαφοροποιείται από το ελληνικό δημόσιο.
του Τάκη Μίχα/protagon.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...