Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Μην πυροβολείτε τη Ραχήλ



«Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στη Ρόδο….

Ο Σαρλ Μπωντλαίρ το είχε πει πολύ νωρίς. «Το πήδημα είναι ο λυρισμός του όχλου». Κι ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει πολύ καλά και τον κολακεύει συνέχεια. «Ότι θέλει ο λαός…». Είναι  ο πρώτος ηγέτης της αριστεράς που μιλάει μια τέτοια γλώσσα. Που εισήγαγε τις προσωπικούς χαρακτηρισμούς στη βουλή για τους αντιπάλους του. Που κάνει εξωτερική πολιτική με τα «Ουλαντρέου».

Αλήθεια πώς δε το σκέφτηκε κανείς ηγέτης μέχρι τώρα στην αριστερά! Ο Λεωνίδας Κύρκος που ήταν έξοχος ρήτορας;  Ο Χαρίλαος Φλωράκης με τη θυμοσοφία του; Τουλάχιστον ο Ηλίας Ηλιού που είχε μεταφράσει και τη «Ρητορική» του Αριστοτέλη;  Αλλά αυτοί δεν ένιωσαν την ταξική οργή του Τσίπρα.  
Οι εξορίες και οι φυλακές ήταν χάδια μπροστά στα βάσανα της μνημονονιακής Ελλάδας που νιώθει ο  διευθυντής του «Κόκκινου» και  αποκαλεί τον πρωθυπουργό «μαλάκα». Γι΄αυτό λοιπόν μην πυροβολείτε τη Ραχήλ. Είναι το σύμπτωμα. Το πρόβλημα είναι ότι η αριστερά αισθητικά, ιδεολογικά και πολιτιστικά μοιάζει  όλο και πιο πολύ με τη Ραχήλ Μακρή. Γίνεται το αυθεντικό της δείγμα.

Gustave Flaubert/politicalreviewgr.blogspot

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...