Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Άλλα κόλπα



Θεόδωρος Ζαρέτος

Λοιπόν!

Ακούστε πως έγινε:

Ήτανε κάποτες ένας άρχοντας τρανός και δίκαιος που ήθελε νάχει όοοοολους τους υπηκόους του κατευχαριστημένους για να είναι πάντα αρχηγός.

Τι έκανε λοιπόν:

Έκανε την ΑΤΑ.

Αυτή η ΑΤΑ ήτανε ένα concept, που το κάνανε project (στα Αγγλικά λέγονται πάντα αυτά) και ακούστε πως για να μαθαίνετε. Μέσα της αυτή η ΑΤΑ είχε μια μηχανή με τέσσερα γρανάζια, την Εθνική, την Πειραιώς, την Άλφα και τη Γιούρο, που τηνε λέγανε ΤΡΑΠΕΖΕΣ, και είχε κι ένα πολύ μακρύ μαρκούτσι που την ένωνε με μία άλλη μηχανή που έβγαζε λεφτά και τηνε λέγανε ΑΓΟΡΕΣ.

Οι δυο αυτές μηχανές λοιπόν, η ΤΡΑΠΑΖΕΣ κι η ΑΓΟΡΕΣ είχανε κάνει κολεγιά με μία άλλη μηχανή που λεγότανε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και έτρωγε λεφτά, πολλά λεφτά, πάρα πολλά λεφτά.

Αλλά όλα τα ζωντανά, ακόμα κι οι μηχανές, θέλουνε τάισμα για να δουλέψουνε.

Και καλά, η μηχανή Ελληνικό Δημόσιο έτρωγε λεφτά, οι άλλες τι τρώγανε;

Τρώγανε λοιπόν κάτι χαρτιά που τα ‘χεζε το Ελληνικό Δημόσιο κάθε φορά που έτρωγε λεφτά και λεγόντανε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Μ’ αυτά ταΐζανε την ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Τα ρίχνανε μέσα στο τεράστιο στόμα της και τα τέσσερα γρανάζια τα κάνανε στη
στιγμή χαρτοπόλεμο για να χωράνε εύκολα στο μαρκούτσι που με πεπιεσμένο αέρα τα ‘στελνε στην ΑΓΟΡΕΣ.

Έτρωγε λοιπόν η ΑΓΟΡΕΣ τον χαρτοπόλεμο έχεζε λεφτά και από το ίδιο μαρκούτσι τα λεφτά γυρνάγανε στην ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Αλλά πριν, τα έπαιρνε η ΤΡΑΠΕΖΕΣ και τα τέσσερα γρανάζια της τα κάνανε το ένα τρία και κάτι , καμιά φορά τέσσερα και κάτι, τα αυγαταίνανε δηλαδής με μια ευρεσιτεχνία πολύ παλιά, από τον καιρό του κόμη Μοντεχρίστο να καταλάβεις, που λεγότανε ΕΠΙΤΟΚΙΟ και αυγατισμένα όπως ήτανε τα χώνανε πάλε στη στοματάρα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Αλλά καθώς ήτανε πιο πολλά τα λεφτά που έτρωγε Η ΔΗΜΟΣΙΟ, έχεζε πιο πολλά Ομόλογα, κι αυτά τα πιο πολλά ομόλογα πηγαίνανε πάλε την ίδια διαδρομή, όλα καλά το ΣΥΣΤΗΜΑ δούλευε.

Έτσι λοιπόν ήτανε για χρόνια όλοι ευχαριστημένοι, τόσο που ξεχάσανε την ΑΤΑ και πομείνανε στο ΣΥΣΤΗΜΑ η ΑΓΟΡΕΣ, η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και η ΤΡΑΠΕΖΕΣ με τα 4 γρανάζια της που γι αυτό τα ‘παμε συστημικά.



Τότες ήρθε ένας άλλος άρχοντας χοντρούλης και ροδοκόκκινος και λιγομίλητος αφού ο παλιός είχεν αποθάνει (και ένας άλλος άρον-άρον διωχτεί από ένανε ΤσοχατζοΠαναγιωτακό όταν είπε πως το ασφαλιστικό δε βγαίνει) και λέει στους αυλικούς του: «Να κάνουμε το ίδιο κόλπο με Κείνονε αλλά να βάλουμε την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ να χέζει πιο πολλά ΟΜΟΛΟΓΑ για να διορίσουμε καμιά εκατονπενηνταριά χιλιάδες ευχαριστημένους» (πιο παλιά τους λέγανε δημόσιους υπάλληλους)

Φωνάζει ένανε που τονε λέγανε Πάκη κι ήξερε καλά από διορισμούς , το και το του λέει, βασίζομαι απάνω σου, κατάλαβε ο Πάκης και μέσα σε τρία τέσσερα χρονάκια το ‘πιασε το νούμερο.

Το ΣΥΣΤΗΜΑ πήγαινε ρολόι.

Ήτανε και κάτι περίεργοι που λεγόντανε αριστεροί τους άρεζε κι αυτουνούς το ΣΥΣΤΗΜΑ μόνο που λέγανε χέστε κι άλλα ομόλογα δε φτάνουνε αυτά για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την ΠΟΕ/ΟΤΑ και για την ΠΟΣΠΕΡΤ για το λαό δηλαδής, γιατί εξέχασα να σας πω πως αυτοί οι αριστεροί ήτανε από πάντα προστάτες του λαού επειδής είχανε ηθικό πλεονέκτημα, που το είχανε επειδής ήτανε προστάτες του λαού!

Αντισυστημικοί δηλαδής.

Έλα όμως που  η ΑΓΟΡΕΣ έφαγε, έφαγε, έφαγε, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ στομάχιασε κι έπαθε μια κρίση μεγάλη, γιατί άμα τρως πιο πολύ χέζεις και πιο πολύ έ στομάχι είναι, κοιλιά είναι, τι περιμένεις αρρώστησε.

Πέσανε απάνω οι γιατροί, «δίαιτα» της λένε. «Μέχρι νεωτέρας απαγορεύεται να πλησιάζεις ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ γιατί είναι παραμύθι, ΤΟΞΙΚΑ, δηλητηριώδη ρε παιδί μου πάει και τέλειωσε».

Τσάκισε λοιπόν το σύστημα αλλά απάνω στην ώρα βγαίνει ο γιός του παλιού άρχοντα που είχεν αποθάνει κι εκληρονόμησε το θρόνο κι εδιαδέχτηκε το λιγομίλητο άρχοντα που αποσύρθηκε σε κάτι θερινά ανάκτορα στη Ραφήνα και λέει «μην ανησυχείτε λεφτά υπάρχουν».

Πάει λοιπόν σ’ ένανε, Γιούνκερ τονε λέγανε, γνωριζόντανε από παλιά, «σώσε μας» του λέει.

«Να σας σώσω μπρε αλλά εγώ λεφτά δικά μου δεν έχω δεν είμαι ΑΓΟΡΕΣ. Να σας βγάλω μερικά από τσι φόροι που πλερώνουνε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι να σας χαρίσω και κάμποσα, αλλά με ΣΥΜΦΩΝΙΑ πως θα βάλετε στη δίαιτα τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την ΠΟΕ/ΟΤΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ και όλο το ΔΗΜΟΣΙΟ (το λαό δηλαδή) και θα κοιτάξετε να κάνετε και καμιά δουλειά να φκιάνετε τίποτις, να το πουλάτε, να το αγοράζουμε, να σας περσεύει παραδάκι και σιγά-σιγά να δίνετε πίσω τα δανεικά, γιατί αυτό θα πει δανεικά, αλλιώς Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι φορολογούμενοι θα σηκώσουνε τον κόσμο και θα λένε πως τους κορόιδεψα εγώ κι οι πρωθυπουργοί τους που τους έβαλα να σας δανείσουνε».

Και του λέει κι ο Γιώργος:

«Σύμφωνοι αλλά πως θα τηνε πούμε αυτή τη συμφωνία»

«Ά εύκολο» του λέει ο Γιούνκερ «θα τηνε πούμε ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ»

«Ά κατάλαβα» του λέει ο Γιώργος, «εννοείς ένα memorandum of understanding», γιατί ο Γιώργος ήξερε και Λατινικά από τον μπαμπά του, που κάποτε είχε πλακώσει κάτι λατινικούρες, ad memorandum, ad referendum, ad hoc και τα είχε αρπάξει ο Γιώργος που τ’ άρπαζε γρήγορα κάτι τέτοια.

«Ουΐ» του λέει ο Γιούνκερ, «στη γλώσσα σας θα το λέτε ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Τέλος πρώτου κεφαλαίου.

Κεφάλαιο δεύτερο

Κι ήρθε τότες ένας άλλος, ΑΝΤΩΝΗ τονε λέγανε, ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα από παλιά, από το 1924, από τότενες δηλαδή που οι Κούτβηδες του ΚΚΕ λέγανε  αυτά που τους έλεγε να λένε η Κομιντέρν, ότι καλύτερα θα ‘τανε να χωριστεί η Μακεδονία από την Ελλάδα γιατί αυτό βόλευε τη μεγάλη Σοβιετική πατρίδα που είχε αναλάβει εργολαβικά την προστασία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, της ΠΟΕ/ΟΤΑ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και όλου του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, (του λαού δηλαδής και συγγνώμη που σας το κοπανάω κάθε τόσο αλλά χρειάζεται να το εμπεδώσετε). Μετά το αλλάξανε αλλά αυτά λέει σήμερα (όσο κι αν σας φαίνετε παράξενο ένας Κούτβης χοντρός που έγινε υπουργός εξωτερικών στη δικιά μας Σοβιετική πατρίδα και είπε ότι έγραφε βιβλία με εντολή του ΚΚΕ που παρ’ όλο που η Κομιντέρν δεν υπάρχει πια συνεχίζει να παίρνει εντολές απ΄αυτήν!

Επήρε λοιπόν αυτός ο Αντώνης μαζί του έναν άλλονε, Βαγγέλη τονε λέγανε και αντί να βάλουνε σε αυστηρή δίαιτα το Φωτόπουλο, το Μπαλασόπουλο και τον Καλφαγιάννη (το λαό δηλαδής) τους κόψανε μόνο το χαβιάρι, τα ταξίδια και τα λιπαρά κι εβάλανε ΕΝΦΙΑ για να ‘χουνε τακτοποιημένο το λαό, ξέρετε εσείς…

Κι από δουλειές με τσι ξένοι που πάντα ψάχνουνε να βρούνε σε ποιο χωριό τα μπικικίνια αφήνουνε καλό διάφορο τίποτας, γιατί ποιος τρελλός βάζει μπικικίνια για να τρώει η ΔΗΜΟΣΙΟ και να τσι κάνει και τη ζωή δύσκολη;

Κι από τότες, αντί η ΔΗΜΟΣΙΟ να χέζει ΟΜΟΛΟΓΑ που ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ τα έκανε λεφτά, βάνουνε φόρους σε κάτι άλλους, ξένους, που λέγονται ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ αλλά δεν είναι λαός, για να τρώει η ΔΗΜΟΣΙΟ (δηλαδής ο λαός).



Τέλος δεύτερου κεφαλαίου.

Κεφάλαιο τρίτο.

Βγαίνει εξαίφνης (τροπικό επίρρημα είναι αυτό Αλέξη) ένας μαθητής λυκείου σε μια συνέντευξη στην τηλεόραση σε μια καλή κυρία πούχε και μια άσπρη τούφα στο μαλλί, «εγώ έχω τη λύση» λέει «μην ακούτε άλλο τον Αντώνη Τσολάκογλου, τον Βαγγέλη Λογοθετόπουλο και τον Φώτη Ράλλη»

Γιατί ξεχάσαμε να πούμε ότι μεταξύ των δωσίλογων ήτανε κι ένας Φώτης αλλά ανένηψε εγκαίρως και τη γλύτωσε με μία απλή πολιτική ροχάλα από το μαθητή του.

Και λέει λοιπόν ο μαθητής «έχω τη λύση ψηφίζουμε Βαρουφάκη».

Και ψηφίσαμε Βαρουφάκη αλλά μας προέκυψε Καμένος, όλα καλά.

Τώρα πως έγινε, τι ακριβώς έγινε, ποιοι ανακατευτήκανε και μέσα σε ένα χρόνο βαρεθήκαμε να ψηφίζουμε, γυρίσαμε στο 2013, πήγανε στράφι μνημόνια, φόροι, περικοπές και χρειάζεται κι άλλο μνημόνιο, κι άλλη τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση, κι άλλοι φόροι, κι άλλες περικοπές, θ’ αργήσουμε να τα μάθουμε αλλά ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ.

Όμως μη μου ανησυχείτε.

Το ΣΥΣΤΗΜΑ δουλεύει με τις ίδιες μηχανές για να κρατάμε χορτάτους κι ευχαριστημένους (συγκριτικά πια) τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την ΠΟΕ/ΟΤΑ την ΠΟΣΠΕΡΤ και γενικά το ΔΗΜΟΣΙΟ.

Το λαό δηλαδή!

Και διώχνουμε και κάτι προβληματικούς που είναι κορυφές σε ξένα Πανεπιστήμια και είπανε (άκουσον-άκουσον) να ‘ρθουνε να βοηθήσουνε τα δικά μας γιατί ο Πελεγρίνης έγινε θεατρίνος.

Και βγαίνει και ο πρωθυπουργός, Δραγασάκη τονε λένε άμα δεν ξέρετε και λέει «άντε Λαφαζάνη ξαναγύρνα κοντά μας γιατί χωρίς εσένανε δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μηχανή ΤΡΑΠΕΖΕΣ με μία άλλη μηχανή που λέγεται πάλι ΤΡΑΠΕΖΕΣ αλλά χωρίς μαρκούτσι σύνδεσης ούτε με την ΑΓΟΡΕΣ ούτε με τον Γιούνκερ, δραχμή δηλαδής».

Και ξαφνικά πάει ο Τσίπρας στον Πάκη να γυρέψει συναίνεση την ώρα που δυο μήνες πριν εφώναζε στα μπαλκόνια «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουνε».

Άλλα κόλπα σας λέω.

Αριστερά κόλπα

metarithmisi.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...