Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Περισσότερο εμπιστεύομαι την Bank of America…


Αν πιστέψει κανείς τον κ. Σταθάκη, θα πρέπει να αγοράσει πετονιές και να στηθεί σε ένα καλό σημείο για να πιάσει την ανάπτυξη. Αν πιστέψει την Bank of America, θα πρέπει να αναζητήσει συγγενείς και φίλους στο εξωτερικό για μετεγκατάσταση. Τώρα ακόμη που προλαβαίνει! Πιο πιθανό, πάντως, είναι να πέσει έξω ο κ. Σταθάκης!
Ένας καλός λόγος για να πιστέψουμε την Bank of America είναι ότι διαψευστήκαμε όσες φορές πιστέψαμε τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας ακόμη καλός λόγος είναι ότι η BoF βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου και δεν δίνει δεκάρα ποιος θα είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα, σε μία μικρή επαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ενδιαφέρει, πρωτίστως, να μην γίνει ρεζίλι στους πελάτες της.
Η Ελλάδα είναι με το ένα πόδι στο διπλό νόμισμα. Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Σταθάκης πιστεύει ότι θα πάει να ψηφίσει ένα ανεφάρμοστο ασφαλιστικό, θα
εκτελέσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και θα κατορθώσει έτσι να περάσει τον… κάβο. Αυτό που ίσως δεν έχει σκεφτεί είναι ότι μετά τη στροφή η θάλασσα μπορεί να είναι ακόμη πιο άγρια…
Προσωπικά πιστεύω ότι ο κ. Σταθάκης δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος αυτά που λέει. Το ίδιο συμβαίνει, όμως, και με τους Ευρωπαίους! Απλά, οι μεν Ευρωπαίοι έχουν πάψει να ενδιαφέρονται εδώ και καιρό επί της ουσίας για το τι θα συμβεί σε αυτήν τη χώρα και ο δε κ. Σταθάκης δεν έχει κάτι να κερδίσει παραδεχόμενος την αλήθεια. Θα μείνει μέχρι το τέλος, ακόμη κι αν χρειαστεί να δει με τα μάτια του την πόλη να καίγεται!
Κάποιοι παρατρεχάμενοι της κυβέρνησης, ενοικιαζόμενοι υπηρέτες των εκάστοτε κυβερνήσεων, προσπαθούν να πείσουν όλο τον κόσμο ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη και ότι είναι πιθανόν η αγορά να αρχίσει να ανακάμπτει! Είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι, ακροβολισμένοι σε τράπεζες και στις αυλές ολιγαρχών, οι οποίοι είχαν πείσει για το ίδιο ακριβώς σενάριο και τους προηγούμενους και τους προ - προηγούμενους!
Η αξιολόγηση είναι απαραίτητη για να πάρουμε ανάσες. Αλλά δεν πρόκειται να φέρει την ανάπτυξη! Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει και μάλιστα γρήγορα. Όσο καθυστερούμε, τόσο δυσκολεύουμε τη θέση μας. Αλλά δεν φτάνει!
Η ανάπτυξη είναι δίδυμη αδελφή της εμπιστοσύνης. Χωρίς ένα ουσιαστικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα και χωρίς πειστικό λόγο προς τους επενδυτές, δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα. Δεν υπάρχουν ηλίθιοι να έρθουν να ποτίσουν με το αίμα τους το δέντρο του κράτους του κ. Σταθάκη. Αν δεν δούμε τους επενδυτές να κάνουν ουρές, δεν υπάρχει ελπίδα να ξεφύγουμε από την κακή μας μοίρα.
Η αγορά δεν έχει ιδεοληψίες, σε αντίθεση με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Η αγορά θέλει ένα σταθερό περιβάλλον για να μπορέσει να αναπνεύσει. Της είναι αδιάφορο ποιος θα της το προσφέρει, αν αυτός είναι ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό που γνωρίζει η αγορά είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να το κάνει, δεν έχει σκοπό να κάνει την Ελλάδα μία κανονική δυτική χώρα. Αυτό ακριβώς εκφράζει η έκθεση της Bank of America. Κι ύστερα, ας μην έχουμε παράπονο. Η έκθεση βάζει στην ίδια μοίρα την Ελλάδα και τη Βενεζουέλα. Ό,τι ακριβώς ζήτησε ο κ. Τσίπρας, λίγο πριν ψηφιστεί για μία ακόμη φορά από τον ελληνικό λαό. Ο κ. Τσίπρας ήταν επιλογή και όχι ατύχημα!
Θανάσης Μαυρίδης/liberal.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...