Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ο φασισμος....αλλιως

Καταδίκη καθηγητών με αφίσες


Έκπληξη και αγανάκτηση έχει προκαλέσει, σε πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, μια αφίσα που έχει αναρτηθεί σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατονομάζοντας 19 συνολικά μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος - οι 11 από τους οποίους προέρχονται από τμήματα της Μυτιλήνης - που έχουν δηλώσει ανοιχτά εναντίον της κατάληψης και αποκαλώντας τους ρουφιάνους, η αφίσα προκαλεί την αποδοκιμασία των καθηγητών.
Τα ονόματα των 11 συνολικά μελών ΔΕΠ τμημάτων της Μυτιλήνης που έχουν δημοσιοποιηθεί στην αφίσα, είναι αυτά των: Πέτρου Γαγάνη, Χρήστου Ματσούκα, Αχιλλέα Μητσού, Γιώργου Μπίσκου, Ιωσήφ Μποτετζιάγια και Αθανάσιου Στασινάκη από το Τμήμα Περιβάλλοντος, Κώστα Γιαννακόπουλου από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας και Αδαμαντίας Ευστρατίου, Γιώργου Κόκκορη, Ιωάννη Μυριτζή και Κωνσταντίνου Τοπουζέλλη από το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας.

Οι παραπάνω καθηγητές, είχαν δημοσιοποιήσει ανοιχτά τη θέση τους εναντίον της κατάληψης των Τμημάτων τους και υπέρ διαλόγου για την ανώτατη εκπαίδευση, που θα πρέπει να γίνεται σε ανοιχτές σχολές, στην ιστοσελίδα www.anoixtessxoles.gr/, μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους από όλη τη χώρα.
Η αφίσα που κυκλοφόρησε από αγνώστους στο λόφο του Πανεπιστημίου, δημοσιοποιεί τα ονόματά τους αναφέροντας: «Όταν φοιτητές και εργαζόμενοι επιλέγουν το δρόμο της συλλογικής αντίστασης για μια καλύτερη ζωή, κάποιοι άλλοι εθελοτυφλούν και επιδιώκουν το προσωπικό τους βόλεμα.»

«Τώρα που άνοιξαν οι σχολές… να σε δω να τρέχεις!!» και «Άι στο Διάλογο» είναι φράσεις που αναγράφονται επίσης στην αφίσα.
www.emprosnet.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...