Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Υπέρτατη φαντασίωση: Οι "αντιστασιακοί" που πολεμούν τη "Χούντα".


Δεν μπορώ να πω πως νιώθω κάποια τρομερή υπερηφάνεια για την πόλη μου. Απ' τη μία κάθε ματαίωση παρέλασης είναι καλή, κατά τη γνώμη μου. Αλλά απ' την άλλη οι Αγανακτισμένοι μαζί με το Σύριζα μαζί με τους ψηφοφόρους του Ψωμιάδη μαζί με τους ταξιτζήδες μαζί με τους οπαδούς του Ηρακλή μαζί με τους Χρυσαυγίτες μαζί μ' αυτούς που θέλουν να ρίξουν τους Μασόνους αλλά δεν έχουν καμία πρόταση για το τι πρέπει να γίνει μετά (πέρα απ' τους Ηρακλειδείς  - θέλουν να πάει η ομάδα Α' εθνική) δεν με εκπροσωπούν ιδιαίτερα. Αλλά τους κατανοώ. 

Ακούμε συνέχεια πως ζούμε σε Χούντα. (Περιέργως μπορούμε και το δηλώνουμε σε όλους τους τόνους δημοσίως χωρίς η Χούντα να μας στέλνει σε ξερονήσια. Επίσης μπορούμε να βρίζουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διαλύουμε παρελάσεις - χωρίς να μας πει κανείς τίποτα. Μιλάμε γιαφοβερή Χούντα και ανελευθερία.)

Τέλος πάντων, μπορεί και να έχουμε Χούντα - υπάρχει όμως ένας τρόπος να το εξακριβώσουμε. Να γίνουν εκλογές. Αν γίνουν καλώς, αν όχι τότε υπάρχει όντως δικτατορία που δεν αφήνει τους Έλληνες να εκφράσουν τη βούλησή τους.  

Έλα όμως που οι πολλοί απ' όσους φωνάζουν περί Χούντας, όταν ρωτούνται στα γκάλοπ λένε πως δεν πρέπει να γίνουν τώρα εκλογές!  Γιατί; Για να μπορούν να γκρινιάζουν περί Χούντας; Ή από μέσα τους πιστεύουν ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές;

Επίσης: όλοι θεωρούμε ότι το Πασόκ τα έκανε θάλασσα. Οι περισσότεροι είμαστε δυσαρεστημένοι με το κούρεμα 50%, έχουμε χίλιες ιδέες για το πώς θα έπρεπε να γίνουν αλλιώς τα πράγματα και θεωρούμε ότι ο Παπανδρέου είναι Α.Χ.Ρ.Η.Σ.Τ.Ο.Σ. 

Παρ' όλα αυτά η πλειοψηφία ΔΕΝ θέλει εκλογές. Ανήκοντας στη μειοψηφία που θέλει, δεν μπορώ παρά να θεωρήσω παράδοξη τη στάση όσων γκρινιάζουν και τα βρίσκουν όλα λάθος αλλά υπόγεια σαμποτάρουν την όποια αλλαγή. Μερικοί απ' αυτούς, υποψιάζομαι, πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και κατά βάθος φοβούνται τι θα συμβεί αν πέσει ο ΓΑΠ, αν ακυρωθούν οι συμφωνίες που έκανε, αν φύγει η Τρόικα, αν χρεοκοπήσουμε κανονικά, αν φύγουμε απ' το ευρώ. 

Νομίζω πως αν οι Έλληνες ενωθούν και ζητήσουν άμεσα εκλογές (και αυτό αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις που τόσο επηρεάζουν τους πολιτικούς) θα το πετύχουν. Αυτός, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα πρέπει να είναι ο στόχος από δω και πέρα. Καλά τα γιούχα και οι διακοπές παρελάσεων όμως αν πιστεύεις ότι ζεις σε Χούντα ένας τρόπος υπάρχει για να το τσεκάρεις.

Όσοι όμως δε ζητούν εκλογές εδώ και τώρα ίσως είναι καλύτερα να αποφεύγουν τις δραματικές χειρονομίες και τα μεγάλα λόγια. Και επιτέλους ας κόψουν τις φαντασιώσεις τους ότι είναι Αντιστασιακοί και πολεμούν μια Χούντα. Οι μεγαλομανείς ψευδαισθήσεις δε βοήθησαν ποτέ κανέναν. 

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...