Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

οι επενδυτριες αδελφες του ελεους και σια ο.ε.

Ιρλανδές καλόγριες κατά της Morgan Stanley!

Ομάδα Ιρλανδών επενδυτών, στην οποία περιλαμβάνονται εκατοντάδες καλόγριες, κατέθεσε ομαδική αγωγή κατά της Morgan Stanley, κατηγορώντας την για αθέτηση των όρων του συμβολαίου με αποτέλεσμα να εκμηδενιστεί η επένδυσή τους, των 6 εκατ. ευρώ.


Στην ομαδική αγωγή αναφέρεται ότι το 2006, ομάδα επενδυτών - στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, οι Αδελφές του Ελέους του Ιησού και της Παναγίας και Οι Αδελφές της Αγίας Πίστης - είχαν εμπιστευθεί την Morgan Stanley και είχαν τοποθετηθεί σε ένα επενδυτικό όχημα ομολόγων. Η επένδυση συνολικά, ανήλθε στα 5,9 εκατ. ευρώ.

Βάσει των όρων του συμβολαίου, σε περίπτωση υποβάθμισης των εν λόγω ομολόγων σε επίπεδο junk, η Morgan Stanley όφειλε να προχωρήσει άμεσα σε ρευστοποίηση των τίτλων. Οι τίτλοι υποβαθμίστηκαν από την Standard & Poor’s τον Ιούνιο του 2009, αλλά η Morgan Stanley προχώρησε σε πώλησή τους πέντε μήνες αργότερα και μάλιστα σε θυγατρική της εταιρεία, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, όπως τουλάχιστον αναφέρει το κατηγορητήριο.

Όπως καταγγέλλουν οι καλόγριες, «η προμελετημένη ή από αμέλεια» κίνηση της Morgan Stanley οδήγησε σε ζημίες της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 80% της επένδυσης των μηνυτών.

euro2day.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...