Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σταλινικός "Νεοφιλελευθερισμός"



Η μοναδική αγορά στην Ελλάδα η οποία ρίχνει τις τιμές, είναι αυτή που καταδιώκεται με μανία απο το κράτος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες έχουν ρίξει τις τιμές και ως "επιβράβευση" εισπράττουν σταλινικό μένος από την κυβέρνηση, φορολογία από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή υποτιθέμενων εσόδων και εξόντωση από τον ΟΑΕΕ.

Η αγορά ακινήτων σε πραγματική πτώση έως και 70% στα ενοίκια, φορολογείται με πλαστές "αξίες" του 2007 και απειλείται με απαλλοτριώσεις για ανύπαρκτα έσοδα.

Το κράτος εξακολουθεί να διατηρεί κλειστά επαγγέλματα, πριμοδοτεί ακόμα τους περιβόητους "τρίτους" επιδοτεί συντεχνίες, αυξάνει συνεχώς τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τους φόρους και το κόστος των "δημοσίων υπηρεσιών".

Για τους γνώστες της οικονομίας της αγοράς αυτό που συμβαίνει είναι το εξής. Η πραγματική αγορά παλεύει να ρίξει και ρίχνει τις τιμές και το κράτος παλεύει να τις αυξήσει και να εξοντώσει όποια αγορά απέμεινε. Πρόκειται για καραμπινάτο
κομμουνισμό-σοσιαλισμό με στόχο την απαλλοτρίωση της αγοράς, της ιδιοκτησίας, της εργασίας και τέλος της ίδιας της ελευθερίας. Όλα αυτά αποκαλούνται στην χώρα, ως "επέλαση του νεοφιλελευθερισμού" κάνοντας τα κόκκαλα του Friedrich Hayek να τρίζουν και τα μουστάκια του Στάλιν να γελάνε.

Παρακολουθούμε έκπληκτοι αυτές τις μέρες το θέμα με τις αποδείξεις των σούπερ μάρκετ και των βενζινάδικων και διαπιστώνουμε το μέγεθος του πολυδιάστατου ταλέντου του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα. Ο κύριος Στουρνάρας στην βουλή έχει δηλώσει πως έχει επιρροές από τον οικονομολόγο Κέϋνς τον Λένιν και τον Μάρξ. Στο θέμα λοιπόν των αποδείξεων αποδεικνύεται άνθρωπος των λόγων και όχι των πράξεων. Η πρακτική "τόνωσης της ζήτησης" είναι καθαρά Κεϋνσιανής έμπνευσης και ο ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά ζητά να πάμε στα μπουζούκια και σε εστιατόρια-bar ώστε να δεχτεί ως "απαλλακτικό" στοιχείο τις αποδείξεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Κατόπιν σαφώς επηρεασμένος από τον Λένιν, "κλειδώνει" την επιτυχία του μέτρου επιβάλλοντας πρόστιμα και κατασχέσεις σε όσους δεν του παραδώσουν αποδείξεις πως είναι πιστοί στην εφαρμογή των ευφυών "οικονομικών" του πρακτικών.

Ο παραλογισμός δεν σταματά εκεί. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη και άβουλη στην άρση των εκατοντάδων περιορισμών που κρατούν ασφυκτικά κλειστή την Ελληνική αγορά. Οι συντεχνίες απειλούν με απεργίες, κλείσιμο δρόμων και γενική αναταραχή, έτσι και αρθούν τα προνόμια τους. Το πελατειακό σύστημα αντιστέκεται σθεναρά και η κυβέρνηση αποτελούμενη από παλαιάς κοπής προσωπικό, δεν φαίνεται να γνωρίζει άλλο τρόπο διακυβέρνησης πέρα από την ψηφοθηρία μέσω παροχών και προνομίων στα σοβιέτ της δύστυχης χώρας μας.

Όταν αντιληφθούν όλοι οι φωστήρες που κυβερνάνε τον τόπο, πως οι αντοχές των ανένταχτων πολιτών τελείωσαν, πως δεν μπορεί να διατηρείται εσαεί εμπορικό πλεόνασμα μέσω ανελέητης φορολογίας και διατήρησης του πελατειακού κράτους, θα είναι πλέον πολύ αργά για την χώρα.
/o-klooun.com

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...