Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ανοητες σκεψεις


ειμαι παραπλανημενος και βλακας.το αναγνωριζω.και ειμαι για το λογο οτι δεν καταλαβαινω βασικα πραγματα.
το πρωτο εχει να κανει με την αυξηση των αντικειμενικων αξιων των ακινητων.και το γεγονος πως δεν αντιλαμβανομαι την κατακραυγη απο μερους των μεσιτων και κατασκευαστων προς το μετρο αυτο.θα παγωσει η οικονομια,η οικοδομη σε μαρασμο και διαφορες αλλες παρενεργειες.οι ιδιοι ομως δεν μιλανε για τα "μαυρα",που δινονται κατω απο το τραπεζι.π.χ. ενα σπιτι που πωλειται 200.000 συνηθως στο συμβολαιο αναγραφεται βαρια 100.000.το υπολοιπο ποσο ποιος το κερδιζει;και στη συνεχεια απο ποιο ταμειο λειπει η φορολογηση του;και σε ποια τσεπη μπαινει;τομονο σιγουρο ειναι οτι βγαινει απο του αγοραστη,χωρις να δηλωνεται πουθενα ως εξοδο.
οσο αφορα την συμβολη στην αναπτυξη,ας μην εδιναν οι τραπεζες τα στεγαστικα και θα βλεπαμε ποσοι εμπειροτεχνες θα γινοταν εργολαβοι σε ενα βραδυ.καθοτι ομως ημιμαθης δεν ξερω σωστα τα πραγματα,το ειπαμε.
το δευτερο εχει να κανει με την ανταποδοτικοτητα απο μερους του κρατους.
βλεποντας τον προϋπολογισμο του 2010 φαινεται πως στις δαπανες το 28,5% πηγαινει σε μισθους και συνταξεις και το 35,30% σε χρεολυσια και τοκους.συνολο 63,80.αν βαλεις και την ασφαλιση,περιθαλψη αλλο ενα 17,5% παμε στα 81,30%.περισευει δηλαδη ενα 18.70% να μοιραστει που;εγω επειδη δηλωσα βλακας,νομιζω πως τα χρεωστουμενα δεν κοβονται.εσεις τι θα κοβατε;για χαρη του σκεπτικου,ο μεσος μισθος στο δημοσιο ειναι 2.725 μηνιαια.παιζει και μια φοροδιαφυγη απο πλασματικες αγορες-πωλησεις,απο μαυρα να γινει η δουλεια,απο πλασματικες υπερωριες,συμβουλους,συμβουλια,χρηματοδοτησεις,εργα,μελετες,ουφφ...
ρε πανυβλακα η αναπτυξη ειναι η λυση.ναι ρε συ,πως δε το σκεφτηκα.θα ζητησω βοηθεια απο την ευρωπη...πως ειπατε;καλα.θα παρω καινουργια δανεια.ωραια λυση.σαν να παιρνεις δανειο για μια υπερχρεωμενη επιχειρηση.ποιο βαθεια στα σκα.α.καλυψε πρωτα τα 60 δις για το 2010(πιστωτικες αναγκες) και βλεπουμε.
σου λεει ο αλλος δε με νοιαζει,εγω θελω εγγυημενη τιμη,εγγυημενη πωληση και επιδοτηση.αλλιως αφανιζομαι.μαζι σου.αλλα πες το και στους μαγαζατορες και τους μικροεμπορους.να απαιτησουν και αυτοι ελαχιστη καταναλωση και εγγυημενη πελατεια απο το δημοσιο.
αντε,μας τα επρηξες.καλα,καλα, ενα τελευταιο.ταραχτηκαν ολοι για το ακομψο της τροπολογιας προχθες.συμφωνω.ομως ρε παιδια αυτο ηταν γνωστο δυο χρονια τωρα.ολοι οπως παντα τελευταια στιγμη.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...