Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

τι να πει κανεις...



απογευμα ειναι,χαλαροτητα επικρατει,ειπα να κανω μια βολτα για ειδησεις στο διαδικτυο.επεσα πανω σε μια διαφωνια μεταξυ υπουργειου και πανελληνιου συνδεσμου φαρμακοποιων,σχετικα με τη μειωση στις τιμες των φαρμακων.
οπως συνηθιζεται,η μια πλευρα(κρατος) αξιωνει διαφορα,και η αλλη(συλλογος) αμυνεται "περι πατρης".εν προκειμενω,περι τσεπης.
επειδη ειμαι εξω απο το χωρο αυτο,μπορει οποιαδηποτε σκεψη μου να αναιρεθει,χωρις μεγαλη προσπαθεια,απο καποιον του επαγγελματος.αυτο βεβαια δε σημαινει πως δεν εχω αποψη.οπως ολοι αλλωστε.
anyway,αλλου θα σταθω,που με εκανε μια μικρη εντυπωση.
τι ειναι αυτο;
οτι στην ελλαδα,ισως θεωρειται καταφερτζης και αξιος εκπροσωπος-προεδρος,ενας ανθρωπος ο οποιος ειναι γραναζι του συστηματος.να εχει την ευχερεια να μπαινοβγαινει.να προωθει συμφεροντα οταν ειναι εξουσια,να υπερασπιζεται τον κλαδο οταν ειναι στην αποξω.τον οποιοδηποτε κλαδο.ειτε ειναι χασαπης, ειτε αγροτης ,ειτε βιομηχανος,ειτε φαρμακοποιος,ειτε γιατρος.θα μου πεις,που βρισκεις το κακο;περισσοτερο ισχυει η παλη των ταξεων(επαγγελματικων),παρα η συνθεση.πασο.αλλα δικαιολογειται η εκπροσωπηση απο ατομα που εχουν εμπλακει σε υποθεσεις κακοδιαχειρησης(sic);και ποσο πειστικα-καλοβουλα, μπορει να ειναι επιχειρηματα των ανθρωπων αυτων;με τι "αερα" συνομιλουν;και πως ταυτιζονται τοσα ατομα με τα προσωπα αυτα;

παραδειγμα....

-Ο κραταιός επί τέσσερα χρόνια πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Δ. Βαγιωνάς, μέλος της πρωθυπουργικής παρέας της Θεσσαλονίκης, «εκπαραθυρώθηκε» άρον άρον πριν από δέκα μέρες, εν μέσω του σκανδάλου Ζαχόπουλου. Τα έργα και οι ημέρες του, όμως, στον Οργανισμό συνεχίζουν να προκαλούν αναταράξεις στην κυβέρνηση.Αιτία, η εισαγωγή από το Ισραήλ 16.000 κουτιών σκευάσματος γ-σφαιρίνης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία, παρ' ότι δεν έχουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα οποία επί ένα σχεδόν χρόνο το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) αρνιόταν να τα εκτελωνίσει. Κυκλοφόρησαν τελικά στην ελληνική αγορά, με διαδικασίες που θυμίζουν την υπόθεση του «γιουγκοσλάβικου καλαμποκιού» που βαφτίστηκε ελληνικό. Κατά την πρόσφατη ακρόασή του στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο νέος πρόεδρος και ώς τώρα αντιπροέδρος του ΕΟΦ, Β. Κοντοζαμάνης, δήλωσε άγνοια για το πώς κυκλοφόρησε στην αγορά το ισραηλινό αιμοπαράγωγο, αφού, όπως είπε, δεν έχει υπογραφεί τέτοια απόφαση από τον Οργανισμό. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πιθανώς να έχει την έγκριση του ΙΦΕΤ. Ηταν ο σπινθήρας που προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου του ΙΦΕΤ Κ. Λουράντου, καθώς, σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις του, ήταν αυτός που αντιστάθηκε από την πρώτη στιγμή στις πιέσεις να δώσει το Ινστιτούτο, την έγκριση εισαγωγής. Επέμενε, μάλιστα, να επιστραφούν στο Ισραήλ τα σκευάσματα, ενώ τα σχετικά υπομνήματά του έφτασαν ώς το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η αλληλογραφία

Το ιστορικό του σκανδάλου ξετυλίγεται σε μια αποκαλυπτική αλληλογραφία μηνών, ανάμεσα στον Κ. Λουράντο, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος του ΙΦΕΤ μετά την επίμαχη παραγγελία (πραγματοποιήθηκε στις 30/8/06), τον σημερινό αντιδήμαρχο Αθηναίων και πρώην πρόεδρο του ΙΦΕΤ Γ. Δημόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΟΦ (άνθρωπο-κλειδί στις σχέσεις κυβέρνησης-φαρμακευτικού κυκλώματος) Δ. Βαγιωνά.Αποκορύφωμα του περίεργου παιχνιδιού που έπαιξε ο ΕΟΦ είναι το γεγονός ότι, ενώ στις 24/1/07 σε έγγραφό του προς το ΙΦΕΤ αναφέρει ότι είναι απαραίτητο το χαρτί της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την επομένη δίνει εντολή να αποδεσμευτούν 6.000 κουτιά.

- Στις 14/4/07 ο ΙΦΕΤ με έγγραφό του προς τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό θέτει το ερώτημα αν μπορεί να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το σκεύασμα. Η απάντηση, στις 14/5/07 είναι «όχι», οπότε ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ δεσμεύει την παραγγελία στο τελωνείο.- Η επιμονή του προέδρου του ΙΦΕΤ για επιστροφή του σκευάσματος στο Ισραήλ, τον οδηγεί σε σύγκρουση με τον ΕΟΦ. Ο πρόεδρος του οργανισμού τον πιέζει, με κύριο επιχείρημα την μεγάλη οικονομική ζημιά.

- Σε μια προσπάθεια απεμπλοκής, το ΙΦΕΤ ζητάει από τον ΕΟΦ να του διευκρινιστεί ποια επιπλέον χαρτιά μπορούν να προσκομισθούν από την ισραηλινή εταιρεία ώστε να καλυφθούν οι προϋποθέσεις που θέτει η Ε.Ε.- Ο ΕΟΦ, με το υπ. αριθμ. 38706 έγγραφό του στις 11/7/2007 θέτει σειρά προϋποθέσεων. Οταν όμως το ΙΦΕΤ παραλαμβάνει τα έγραφα και τα στέλνει στον ΕΟΦ για έλεγχο, εκείνος του ξαναγυρίζει το μπαλάκι και ζητάει να διενεργήσει το Ινστιτούτο τον έλεγχο.

- Αρχίζει νέα αλληλογραφία και τελικά ο ΕΟΦ ορίζει την αιματολόγο του Κ. Μανδαλάκη για έλεγχο η οποία και δίνει το «Ο.Κ.» και ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΙΦΕΤ Τ. Μπράτσος αποφασίζει τον εκτελωνισμό των σκευασμάτων, παρ' ότι, όπως επισημαίνει ο κ. Λουράντος: «Δεν προέρχονται από ευρωπαϊκή χώρα και πολύ περισσότερο δεν τα χρειαζόμαστε. Οταν τα παραγείλαμε τα είχαμε ανάγκη όταν ήρθαν μπορούσαμε να προμηθευτούμε από την ευρωπαϊκή αγορά».

- Το όνομα του κ. Βαγιωνά, όμως, συνδέεται και με την ακύρωση της ταινίας γνησιότητας των φαρμάκων.Ετσι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για πλασματικές εξαγωγές και πλασματική επιστροφή του ΦΠΑ, καθώς και διοχέτευση των ταινιών γνησιότητας σε πλαστές συνταγές που επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 03/02/2008

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...