Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

bilingual Ελλαδα-Ε.Ε.


ακουγοντας το bilingual,μεταφορικα και λογω της εποχης,μου ερχεται στο μυαλο, η σχεση μας με την Ε.Ε.η διγλωσια,bilingual,ειναι το σημειο.
υπαρχουν δυο φωνες,η μια λεει 'εξω' και η αλλη 'μεσα'.
γυρνωντας στο 1919,ο J.M.KAYNES στη συνοδο των βερσαλλιων ειχε τοποθετηθει...
«Απαιτήθηκαν 160 δις γερμανικά μάρκα για αποζημιώσεις πολέμου. Η δυνατότητα της Γερμανίας να πληρώσει 160 δις ή, έστω, 100 δις, είναι ανύπαρκτη - δεν βρίσκεται δηλαδή εντός των πλαισίων του εφικτού, με βάση έναν λογικό υπολογισμό. Αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε η Γερμανία να πληρώνει κάθε χρόνο πολλά δις Μάρκα για να εξοφλήσει, θα έπρεπε να μας εξηγήσουν, μέσω ποιών ακριβώς εμπορευμάτων θα ακολουθούσαν αυτές οι πληρωμές κατά τη γνώμη τους και σε ποιες ακριβώς Αγορές θα μπορούσαν να πουληθούν αυτά τα εμπορεύματα. Μέχρι να μπορέσουν να εκφραστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και να τεκμηριώσουν αντικειμενικά τις αποφάσεις τους, απαιτώντας πράγματα που είναι δυνατόν να επιτευχθούν, δεν μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας». και ακολουθησε ο β παγκοσμιος πολεμος.
και ερχομαστε στα δικα μας.οι βιομηχανικες χωρες της ευρωπης,για να πουλησουν τα προιοντα τους,εισαγουν αγροτικα ειδη απο τους πελατες τους.η ευρωπαικη γεωργια πνεει τα λοισθια,περισσοτερο η ελληνικη.οι ευρωπαικες επιχειρησεις,αφου πωλουν τα προιοντα τους μεσω δικων τους σημειων,εξασφαλιζουν τις δικες τους θεσεις εργασιας.εχουν τα οδικα δικτυα για τις μεταφορες τους,πληρωμενα-χρεωμενα στη χωρα αυτη.ισχυει επισης το καθεστως της φοροαποφυγης.δεν επενδυουν σε παραγωγικες μοναδες μα μονο σε δημιουργια καταναλωτικων συνηθειων.η προστασια της χωρας με 'πολεμικο'εξοπλισμο,βαραινει εξ ολοκληρου το λαο,με αγορες μαλιστα απο τις βιομηχανιες των συμμαχων ευρωπαιων.
απο την αλλη,αν ειμασταν εκτος ε.ε τωρα θα ημασταν ηδη χρεοκωπημενοι.σε ενα καθεστως πιστωτικης συρικνωσης.χτυπωντας δυνατα την πορτα να μας ανοιξουν.
το bilingual,αυτο το νοημα εχει.μας αρεσει η διγλωσια.με μια δοση ερωτισμου.
και τωρα;ισως περισσοτερο απο ποτε,χρειαζομαστε ανθρωπους.να προχωρησουμε μπροστα.εχοντας επιγνωση της καταστασης και με τα καταλληλα επιχειρηματα.πρεπει να δοκιμασουμε ενα νεο δρομο.ο παλιος μας οδηγησε σε μια virtual πραγματικοτητα.δε θελησαμε και εμεις να ξεκουνηθουμε.ηταν ολα τοσο ευκολα..ειχαμε να πληρωσουμε το fredo και δεν ειχαμε για το ενοικιο.
παρεπιπτοντως,στη γερμανια,μονο η ενισχυση μιας τραπεζας απο το κρατος,κοστισε 100δις ευρω,οσο το μισο σχεδον του χρεους της ελλαδας.
θα συνεχισουμε.....

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...