"Ανακαλύπτω σε αυτή την προχωρημένη μέση ηλικία ότι είμαι μοναχικός τελικά. Μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία μου, που δεν επιτρέπεται να πιω ούτε σταγόνα αλκοόλ, κατάλαβα ότι αυτό ήταν που με βοηθούσε να έχω μια περσόνα πολύ κοινωνική και εξωστρεφή, αλλά κατά βάθος νευρική και τρομαγμένη. Ακόμα και όταν μου αρέσει η παρέα και περνάω καλά και ψιλοφλερτάρω κάποιον, έστω και πλατωνικά, έρχεται μια στιγμή που κοιτάζω το ρολόι μου κι αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να πηγαίνω στο σπιτάκι μου σιγά σιγά."
αρης δαβαρακης στη lifo 24/1/2008
αντε,σιγα σιγα και να μη μας καταλαβουν. διοτι "δεινόν τό γῆρας, οὐ γάρ ἔρχεται μόνον"
--Ο Παύλος και ο γάμος
του Άρη Δαβαράκη απο το protagon.gr
Δηλαδή τώρα, συγγνώμη κιόλας, σε τι θα πείραζε να πάει ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος στον γάμο του παιδικού του φίλου πρίγκιπα Νικόλαου – και ως ιδιώτης αλλά και ως υπουργός, επισημότατα; Η πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδος δεν έχει διαπράξει καμία από τις παράνομες πράξεις που έχουν διαπράξει τα υπόλογα στην Δικαιοσύνη μεγαλοστελέχη (αλλά και οι τζουτζέδες, προς το παρόν «διαφεύγοντες» σφουγγοκωλάριοι) των δύο μεγάλων «Δημοκρατικών» κομμάτων, δεν έχει σχέσεις με τον ελληνικό πολιτικό υπόκοσμο που καταλήστεψε τον ελληνικό λαό και (αυτό έχει μεγάλη σημασία), είναι μια οικογένεια που, ιστορικά, είχε πολλές ιδιοκτησιακές εκκρεμότητες στην Ελλάδα αλλά τις τακτοποίησε όλες και ούτε χρωστάει σε κανέναν ούτε διεκδικεί τίποτα – ούτε καν μια ψήφο συμβούλου κάπου στον «Καλλικράτη».
Και στο κάτω-κάτω, για να γίνω και λίγο Ζαμπούνης στη θέση του Ζαμπούνη, δεν είναι «όποιοι κι όποιοι» αυτοί οι άνθρωποι από απόψεως κοινωνικού στάτους και διεθνών επιρροών: Ο πατέρας του γαμπρού, ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, είναι αδελφός της Σοφίας, βασίλισσας της φίλης και εταίρου μας στην ΕΕ, πολυαγαπημένης – και ποδοσφαιρικά ακόμα - Ισπανίας. Η μητέρα του γαμπρού είναι αδελφή της βασίλισσας της άλλης φίλης και εταίρου μας στην ΕΕ, της βορειότερης Δανίας, η οποία είναι μια πολύ τακτική και ευνομούμενη χώρα που μπορεί να μην διαθέτει τόση λαμογιά και μαγκιά όπως του λόγου μας, είναι όμως από κάθε άποψη μια πολύ πιο δημοκρατικά δομημένη κοινωνία, με ασύγκριτα περισσότερη κοινωνική ευαισθησία και ενδιαφέρον για τον ανάπηρο, τον άνεργο, τον ναρκομανή, τον ασθενή, τον πένητα και με ένα σύστημα κοινωνικής πρόνοιας που δεν αφήνει κανέναν «μη έχοντα» απ’ έξω.
Πέρα από αυτό: η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η βασίλισσα Μαργαρίτα η Β΄, της Δανίας, είναι ανώτατοι άρχοντες σε δύο από τα πιο δημοκρατικά μέλη της ΕΕ και τους οφείλεται ο ίδιος σεβασμός που οφείλεται και στον εκάστοτε κ. Παπούλια μας (που όμως εδώ τον διαλέγουμε κατά πώς βολεύει κάθε φορά τους μεγαλοεργολάβους, τα μεγαλοκανάλια και τις επενδύσεις τους, και τις «πολιτικές ισορροπίες» που διαμορφώνονται από τα οικονομικά συμφέροντα 10 ανθρώπων στην ουσία – άντε 30 αν το δούμε με μεγάλη ευρύτητα). Με κίνδυνο να ακούσω πάλι εδώ από κάτω, στα σχόλια, στις γνωστές υστερικές τσιρίδες του ΚΚΕ (αλλά και της «πεφωτισμένης αριστεράς», τύπου «Παναθηναϊκού» Βαρδινογιαννέικου /Κωνσταντόπουλου γενικά), θα υπενθυμίσω σε όσους ξέρουν αλλά ο νους τους είναι αλλού –στα λεφτά εννοώ βέβαια, πού αλλού;- και στους νεότερους, που δεν ξέρουν, ότι ο Κωνσταντίνος, ο πατέρας του γαμπρού Νικόλαου δηλαδή, εν ενεργεία βασιλιάς τότε, ήταν ο πρώτος που κινήθηκε οργανωμένα κατά της χούντας λίγους μόνο μήνες μετά το πραξικόπημα των αηδιαστικών συνταγματαρχών: 21η Απριλίου του 67 κηρύχτηκε ο στρατιωτικός νόμος και 13 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, σε λιγότερο από 8 μήνες δηλαδή, αυτός που τώρα τον λέμε «κ. Γκλύξμπουργκ» ρισκάρισε ολόκληρο θρόνο, προχώρησε σε αντιπραξικόπημα με την συμπαράσταση μεγάλης μερίδας κυρίως των Ναυτικών μας Δυνάμεων αλλά και μέρους του Πεζικού μας – και απέτυχε, χάνοντας τον θρόνο του και μαζί, μια τεράστια περιουσία σε χρήμα, ακίνητα, κοσμήματα, έργα τέχνης, αλλά και δύναμη, επιρροή, δυνατότητα συνδιαλλαγής και διαπραγμάτευσης με οποιονδήποτε από τους δυνατούς του κόσμου. Και έκτοτε ποτέ δεν μας ενόχλησε, νομιμότατα υποκλίθηκε στην απόφαση του δημοψηφίσματος που έδειξε ότι ο λαός «δεν τον ήθελε» και, χρόνια με τα χρόνια, σιγά-σιγά, μεθοδικά, κατάφερε να διεκδικήσει μέρος της ιδιωτικής, της οικογενειακής του περιουσίας – αφού πλήρωσε πρώτα όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις.
Ποιοι απ’ αυτούς τους 10 (άντε 30) τοπικούς μας «μάγκες και καραμπουζουκλήδες» έχουνε κάτσει να λύσουν τις εκκρεμότητές τους και να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε – ή να τα κλείσουνε τα ρημαδομάγαζά τους; Να γράψω ονόματα τώρα; Δεν κάνει. Τους ξέρουμε όλοι όμως. Όταν «αυτοί» παντρεύουν και βαφτίζουνε και ο Πρωθυπουργός και όποιος υπουργός θέλει, μπορεί να παραστεί – για να μην πω «επιβάλλεται» να παραστεί. Ο Παύλος Γερουλάνος όμως, ως υπουργός αλλά και ως πρόσωπο, δεν μπόρεσε να πάει στον γάμο του κολλητού του και έστειλε λέει το δώρο με τους γονείς του – που, φυσικά, πήγαν. Οι γονείς του υπουργού Πολιτισμού δεν σταμάτησαν ποτέ να είναι πολύ στενοί φίλοι του τέως βασιλικού ζεύγους και από την Δικτατορία ακόμα, ταξίδευαν όσο συχνά μπορούσαν στο Λονδίνο ή τη Ρώμη, για να βρεθούν κοντά στο «τέως» βασιλικό ζεύγος, σαν παλιοί, σωστοί, κανονικοί οικογενειακοί φίλοι που δεν ξεχνάνε και είναι «εκεί» βρέξει-χιονίσει, και στα πάνω και στα κάτω.
Ξέρω, ίσως σκεφθείτε ότι διάλεξα να ασχοληθώ με ένα ζήτημα «πολυτελείας» την ώρα που άλλα πολύ πιο άμεσα και βασανιστικά προβλήματα «απειλούν» την επιβίωσή μας. Όμως με ενοχλεί ιδιαίτερα αυτός ο αριστερός φανατισμός απέναντι σε μια ομάδα ανθρώπων που είχαν, έχουν και θα έχουν σχέση με την πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας. Είναι ντροπή μας να μην μπορούμε να εκπροσωπηθούμε ούτε καν σε ιδιωτικό επίπεδο από
-