Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Μέσα στον κύκλο

theelfatbay.net

Οι λεζάντες της καταστροφολογίας, γκρεμίζονται σταδιακά, καθώς ο νους επιλέγει την αυτοκριτική, την ευτυχία της αντικειμενικότητας και την κατίσχυση της αποτελεσματικότητας λίγο πριν επέλθει η κοινωνική γαλήνη. Δεν απαιτείται υπερδραστηριότητα του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου. Η αποκωδικοποίηση των πληροφοριών αργεί αλλά έρχεται καθώς η πραγματικότητα είναι εδώ και όχι στην αμετροέπεια της θέσει διαφωνίας για τα τσουγκρίσματα της επουράνιας μέθεξης που μπερδεύει την συνθετική κρίση με την ανάγκη της καθ’έξιν αντιλογίας για την τροφή του υπογάστριου με τσιτατολογικό υπόκοσμο για το θεαθήναι. Η συλλογική νοημοσύνη δεν φημίζεται για τα ιστορικά συμφέροντα εν Ελλάδι, δεδομένου ότι ο εξορθολογισμός, η παραγωγικότητα και η σοσιαλιστική συνείδηση με σοβιετική προβιά, ανήγαγαν την φιλοδοξία και την πρόοδο σε ενοχικό αντικείμενο για αρνούμενες μαρξιστικές διαισθήσεις.

Έχω την εντύπωση ότι οι ανατροφοδοτούμενες ψευδοδιορθώσεις από τους οπαδούς του Zeitgeist, δεν φιλοδοξούν να εξισορροπήσουν τα επιστημονικά συστήματα· τουναντίον, επαινούν οτιδήποτε διατρανώνει την άρνηση για τα κολλυβοπάρτι των βραδυνόων οπαδών του συστήματος, με πρόσχημα την επιδίωξη του στόχου που αγαπάει την πατρίδα του. Με την έλευση της Τρόικας, οι μάσκες έπεσαν αλλά οι διαπιστώσεις διατρανώνουν την ανθεκτικότητά τους, με όπλο τον κλειστό θύλακα της παρερμηνείας. Καζακικοί, σταλινοφασίστες, θέσει αρνητές που δεν έχουν σχέση με την καλαισθησία των στοχασμών καθώς οι αναγνώσεις τους φιλτράρονται από τον οπορτουνισμό της μαζικής υστερίας, μεθυσμένοι παρίες που αναθεματίζουν το τεράστιο κράτος με την ψευδαίσθηση ότι το εξειδικευμένο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν, αποκλείει τους ίδιους από την συλλογική προσομοίωση της πολυποίκιλης ανωριμότητας με επίθετα ιδιώνυμου πεζοδρομίου.

Η τήρηση της αντισυστημικής πορείας μέχρι τελικής πτώσης, θυμίζει τον gay υπόκοσμο και τα ανατομικά του πειράματα με άλλοθι την χασματική γιορτή της ύπαρξης. Κραυγαλέα μοναξιά με βιότοπο τις απαιτητικές παραστάσεις για την στιγμιαία λήθη των πληγών, της τσαλαπατημένης οικογενειακής ρήξης, της εθελοτυφλίας όσον αφορά τα ηθικά λογοπαίγνια. Εγκαθιδρύθηκε άπαξ μια διαταγή από τον εργατικό μικρόκοσμο της πληροφορίας, η οποία εμφύσησε επιτυχώς την ενοχή στο όνομα της παντοδυναμίας. Οτιδήποτε, οφείλει να διέπεται από κομμουνιστολάγνο πυρετό για να περάσει στον μακρόκοσμο της ποικιλομορφίας: προτάσεις, νεύματα, στοχασμοί, ιδιότητες, σύνολα, κλάσεις, υφάνσεις, περιγραφές, γλωσσικά σημαινόμενα, αντινομίες, σημασίες, κοινοτοπίες· παχύρευστο μείγμα του όχλου που λιντσάρισε τους εργαζόμενους της Marfin με φαιοκόκκινη σημαία που επιτάσσει το δίκαιο εν είδει ερμηνευτικής ειδίκευσης στα μικρόφωνα.

Το όνειρο του αμειβόμενου αντιρρησία γίνεται πραγματικότητα. Όλοι εξαγγέλλουν αυτό που ονειρεύονται εξ απαλών ονύχων, με λύσσα Παριζιάνου συνδικαλιστή της Πρωτομαγιάς του 1891. Ουδείς εφιστά την προσοχή στο εξής απλό: απουσία καπιταλισμού, δεν υπάρχουν πολιτικά και ιδιωτικά δικαιώματα· ελευθερία του λόγου που σέβεται το Σύνταγμα και τους Νόμους· μετακίνηση εντός κι εκτός των επάλξεων· τροφή και ιδιοκτησία· κοσμοπολιτισμός και κουλτούρα. Το εγχώριο ασκέρι, λίγο πριν την εκπνοή της ίδιας του της ασημαντότητας, θυμίζει τις επιδρομές των Περσών υπό τις διαταγές του Χοσρόη στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η αυταπάτη της κατάλυσης της Δημοκρατίας με προβιά Ούννων και Σκλαβηνών. Λίγο πριν οι υπόλοιποι βγουν από τον κύκλο. Λίγο πριν αντιληφθεί το αυτοενισχυόμενο πείραμα ότι τα έφαγε τα ψωμιά του. Λίγο πριν συνειδητοποιήσουμε ότι ο κόσμος χρειάζεται όραμα προσανατολισμένο στην εγκυρότητα της λογικής, στα προνόμια των ικανών, στις πολιτικές συνθήκες που διασφαλίζουν την ελευθερία.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...