Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Έρχεται η καφέ ανάπτυξη


Απόστολος Καζάκος

Έχουμε βγει από τα χειρότερα, οι Έλληνες κρατούν την αναπνοή τους και έχουν γίνει σιωπηλοί, γιατί βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Να πω την αλήθεια, δεν χρειαζόμουν την πρόσφατη δήλωση του υπουργού, διότι εδώ και περισσότερο από ένα μήνα έχω καταλήξει στο αυτονόητο, ότι δηλαδή πήραμε φόρα και αναπτυσσόμαστε ασυστόλως.
Το διάβασα στα έγκυρα sites που πρώτα εντόπισαν τις πρώτες σπίθες ανάκαμψης, κάνοντας ανιδιοτελή -φαντάζομαι- αφιερώματα, σε αλυσίδα cafe, που γνωρίζει στη Θεσσαλονίκη μεγαλύτερη επιτυχία από τα video clubs και τις βάτες στα 80΄s.

Από τη στιγμή που έγιναν οι πρώτες συστάσεις με τη Θεσσαλική εταιρεία, έως σήμερα, είδα 2-3 νέα καταστήματα.
Εκεί οι νέοι τις μέρες του καλοκαιριού που σχεδόν έφτασε, εκτονώνουν όλη τη συσσωρευμένη ενεργητικότητα, που τρία χρόνια δεν έβρισκε διέξοδο να εκτονωθεί.
Στα αναπαυτικά τραπεζάκια-έξω, ανάμεσα στα τσιγάρα και το απαραίτητο ανακάτεμα του φραπόγαλου ανά τρίλεπτο, γίνονται σοβαρές επιχειρηματικές συζητήσεις.

Χαράς Ευαγγέλια για την ταλαίπωρη χώρα που πρόσθεσε δίπλα στη βαριά βιομηχανία του τουρισμού, της βαριάς κι ασήκωτης κατασκευής-ανακατασκευής πεζοδρομίων, μια ακόμη σοβαρή παραγωγική δραστηριότητα, αυτή της κατανάλωσης κάθε είδους καφέ, που όπως άπαντες γνωρίζουμε, είναι η βασική καλλιέργεια στην Ελληνική ύπαιθρο.

Παλιά είχαμε και κάτι ρυπογόνα εργοστάσια ζάχαρης, αλλά τα κλείσαμε για να αφοσιωθούμε στα πολυδιαφημισμένα εκ Λαρίσης ορμώμενα, καφενεία.

Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, για το νεαρό κυρίως εργατικό δυναμικό.
Ευσυνείδητοι εργαζόμενοι ετοιμάζουν τα πάσης φύσεως ροφήματα σε μηχανές Ιταλικής κατά βάση, εισαγωγής.
Στη συνέχεια ο λαχταριστός «φραπές», φτιαγμένος με μεράκι, απαραιτήτως Ελληνικό νερό και Σέρβικη ζάχαρη, μπαίνει σε κομψό ποτήρι Τουρκίας, διακοσμημένο απέριττα με Σουηδικό καλαμάκι και μεταφέρεται πάνω σε Κινέζικο δίσκο.
Με ταχύτητα οι σερβιτόροι φτάνουν στα Γαλλικά τραπεζοκαθίσματα και ακουμπούν ευλαβικά την παραγγελία ανάμεσα στα Αμερικάνικα τσιγάρα και τα Κορεάτικα κινητά τηλέφωνα.

«Σε ένα χρόνο θα βγούμε πάλι στις αγορές» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, γι' αυτό το λόγο ως προνοητικός λαός που είμαστε, ήδη φορτσάρουμε τις μηχανές ενώ πίνουμε και τον καφέ μας, μη τυχόν κλείσει το μάτι και δεν δούμε την ανάπτυξη να έρχεται, που πράσινη μας την υποσχέθηκαν, καφέ μας προέκυψε.
eyedoll.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...