Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Από τις επαναστάσεις δεν προκύπτουν Δημοκρατίες. Απ’τις Δημοκρατίες προκύπτουν επαναστάσεις

Τα ενδογενή πάθη

theelfatbay.net

...Δυστυχώς, στον 21ο αιώνα, η Ελλάδα θυμίζει τσιγκελωτά μουστάκια προεπαναστατικής Χάρτας. Ο πεζογράφος Σωτήρης Δημητρίου αγαπά την ντοπιολαλιά και τα χωριάτικα μοτίβα· τον χωριανικό τρόπο ζωής. Ο Εμφύλιος άφησε πολλές μουτζούρες στα μαθητικά τετράδια, φρονώ. Η γεωδαισία των έντονων ανάγλυφων, τα οθωμανικά τσεμπέρια, τα μανιάτικα μοιρολόγια και το αρχέγονο χουντικό κιτς, αποτελούν τα πρώτα βήματα για τις σημαίες, τον κομμουνιστικό εσμό και την νεοναζιστική γελοιότητα. Η επιστήμη εξάλλου άργησε πολλούς αιώνες να διδάξει πορίσματα και διαπιστώσεις έναν ετερόκλητο λαό· τοπικιστή, ιδιοτελή, εξωνημένο και αγράμματο. Τα κονκλάβια τραγουδούν αντάρτικα, αναλύοντας τα κοινωνικά στρώματα με ανισόρροπα επιχειρήματα εν είδει αντιαμερικανικής μέθεξης, που χρησιμοποιεί παραδείγματα πλατωνικής μαθηματικής ποδηγέτησης για να ερμηνεύσει την εμμονή στον 19ο αιώνα. Το άλλοθι της υπεράσπισης στα χέρια δολοφόνων και σοσιαλφασιστών. Αυτονομία τυφλή και πείσμων.

Χρειάστηκε ένα πτώμα για να κυριαρχήσει το αυτονόητο· γράφηκαν εκατομμύρια λέξεις για να αναδυθεί η δύσκολη προτεραιότητα: χρειάζεται συναίνεση, σοβαρή δουλειά και συμμετοχή στα κελεύσματα της Παγκοσμιοποίησης. Τα λάβαρα που κυμάτιζαν στο αιματοβαμμένο Παρίσι του 1871 είναι ξεπερασμένα. Οι ιαχές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργήσει με έναν νόμο ποσοτικές σχέσεις και εμπορικά ισοζύγια είναι γελοίες· το ξέρουν οι ψηφοφόροι, το γνωρίζουν οι βουλευτές. Τα παλαιστινιακά μαντίλια, το μίζερο έντεχνο, οι τεράστιοι κώλοι στα μπαλκόνια, το κερασάκι φράουλας και οι ακτιβιστικές λέξεις στις οθόνες, μεγεθύνουν την πλήξη και την απεργιολαγνεία, πράττοντας λογικό σφάλμα: το ότι γράφεται κάτι στις
ηλεκτρονικές βεράντες δεν σημαίνει αυτόχρημα ότι ισχύει ή υπάρχει ή πράττεται. Οι θεσμοί τηρήθηκαν και εφαρμόστηκε ο νόμος. Πολύ φοβάμαι όμως ότι εάν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ξαναγυρίσει στα θλιβερά ποσοστά της, η πρωτοκαθεδρία της καφρίλας εξ αριστερών θα ζητήσει τα ρέστα· ακκιζόμενη μ’ελαττώματα.

Εξηγούμαι: η συμμορία των νεοναζί είναι παρελθόν αλλά οι θύλακές τους παραμένουν κι επαγρυπνούν. Η my-ass-Αριστερά φέρει την κύρια ευθύνη για τα έκτροπα που ζήσαμε. Η καντιανή ιδέα της αντεκδίκησης δεν ενδείκνυται εδώ, καθώς άπαντες χειρίζονται την δικαιοσύνη κατά το δοκούν. Η Αστυνομία και το Κράτος κατήργησαν, αυτό που ο Γαλιλαίος απέρριπτε πολλάκις και τα καθοίκια του καναπέ ονειδίζουν, ελλείψει ενασχόλησης με την ηδονή των γεννητικών οργάνων· την αδράνεια. Όλοι κατάλαβαν ότι μόνο η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μπορεί να απομονώσει και να φυλακίσει τους έκνομους. Η δεξαμενή των κουτοπόνηρων σκέψεων ωστόσο, χρησιμοποιεί αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει. Χτυπάει στο συναίσθημα για να δυναμιτίζει τον όχλο, ο οποίος λιντσάρισε τους εργαζόμενους της MARFIN, ψήφισε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τώρα ερμηνεύει την απείθαρχη φύση του σαν τους μεταπολεμικούς Γερμανούς που δεν ήξεραν τι έπρατταν τα τέρατα. Το πλήθος φημίζεται για την ετερονομία του· οιονεί θύματα.

Σειρά έχουν οι σταλινιστές, οι αναρχοφασίστες, οι επιτηδευματίες με τζίρο 60.000€ το χρόνο, οι δημοσιοϋπαλληλίσκοι κομπορρήμονες που δεν τους αρέσει η μετακίνηση, οι ανορθόγραφοι, οι μαοϊκοί, τα σούργελα που νομίζουν ότι ο βιόκοσμος τελειώνει στο σημείο που οι ίδιοι ξεκινούν να μιλούν περί ηθικής και συμβολικής εξάρτησης, διατρανώνοντας τα συμπλέγματά τους μέσω τηλεβόα στις πλατείες. Χωρίς κανόνες και όρια, απουσία υπευθυνότητας και σοβαρότητας, η αυθαίρετη φιλολογία θα συνεχιστεί καθώς εν Ελλάδι, η ρήση «είσαι ό,τι δηλώσεις», μετατρέπεται σε δείκτη υπαιτιότητας εξαιτίας της κουταμάρας που δηλοί ότι οι ευρισκόμενοι μεταξύ ανεμοδεικτών θα λάβουν το χρίσμα του αταβιστικού Zeigeist. Η λαθρομετανάστευση, η πολυπολιτισμικότητα, η απαξία των πολιτισμικών συμβάσεων οδηγούν εκεί που δεν υπάρχει επιστροφή. Στο χάος, στην αμετροέπεια και στην αποδοχή της εικόνας ως πολεμικό λάφυρο. Αρκετά.

«Από τις επαναστάσεις δεν προκύπτουν Δημοκρατίες. Απ’τις Δημοκρατίες προκύπτουν επαναστάσεις».
G.K. Chesterton (1874-1936)

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...