Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

την κουρτινα ή το πακετο;

χιονιζει εξω.λευκο τοπιο,με δοση γκριζου του δρομου.να το στρωσει και στο εδαφος να ειναι ομοιομορφο.ή μηπως δεν πρεπει;μαλλον ετσι ειναι πιο ρεαλιστικο.αντιθεση,μια εικονα της εποχης.ακομη και το διλημμα ειναι σημειο της εποχης.το ασπρο-μαυρο,το σωστο-λαθος,το αριστερο-δεξιο,το βλεμμα που οποτε σηκωνεται ξεχνα το μυαλο.
η πραγματικοτητα που ξεχνα τη λογικη.
γεματη διπολα η ζωη.μαλλον κλεινει καποιος το ματι για να οδηγησει τα πραγματα στο "μετρο".για να φτασεις εκει τελικα χρειαζεται συγκρουση;προφανως.αλλα ποσες μπορεις να αντιμετωπισεις;θα σταματησεις καποια στιγμη να σκεφτεσαι και να δεχεσαι την πρωτη ενστικτωδη ματια στα γεγονοτα;
διαβαζω αυτο:

"Καλούμε ανθρώπους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο να πραγματοποιήσουν δράσεις πολιτικής ανυπακοής στις 10 Μάρτη, σε αλληλεγγύη με τους 300 απεργούς πείνας. Καλούμε όλους/ες να στοχεύσουν σε δράσεις εναντίον σημείων ελληνικού τουρισμού: Το 15% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) προέρχεται από τον τουρισμό. Στην πραγματικότητα, ο τουρισμός και η μετανάστευση είναι δυο πλευρές του νόμιμου δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης.

Προτείνουμε έναν εύκολα προσβάσιμο στόχο, που μπορείτε να βρείτε σχεδόν σε κάθε χώρα: τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Μπορείτε, π.χ., να διαδηλώσετε απ’ έξω, να τα μπλοκάρετε, να τα καταλάβετε, να μοιράσετε ενημερωτικά φυλλάδια ή να πραγματοποιήσετε άλλες δημιουργικές δράσεις μπροστά, μέσα ή γύρω από τα γραφεία του ΕΟΤ (διευθύνσεις των γραφείων του ΕΟΤ σε διάφορες χώρες).
Αν δεν υπάρχει γραφείο του ΕΟΤ στην πόλη σας, μπορείτε να στοχεύσετε τις δράσεις σας ενάντια σε ελληνικές πρεσβείες ή εταιρείες, ή απλώς να διαμαρτυρηθείτε σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους ή στα μέσα ενημέρωσης." ολο το κειμενο εδω
ντου απο παντου.....
 μετα διαβαζω αυτο:

" Τώρα, με δεκάδες απεργούς πείνας στα νοσοκομεία και με ορατό το ενδεχόμενο της απώλειας μιας ζωής, η δυναμική έχει αλλάξει. Η κυβέρνηση καλείται πλέον να διαχειριστεί μια ανθρωπιστική και πολιτική κρίση: Αντέχει το κόστος της απώλειας ζωής; Το αντέχει η κοινωνία, η ήδη φοβισμένη και σαστισμένη; Υπάρχει ο κίνδυνος να διχαστεί η κοινωνία, να ενοχοποιηθεί ο ελληνικός λαός, να στιγματιστεί από τη δυσμενή διεθνή δημοσιότητα, να επικρατήσει μια ακραία ατζέντα δημαγωγών. Από την άλλη, η πολιτεία δεν μπορεί να εκβιάζεται, να ωθείται να παραβιάζει τους νόμους της, το Σύνταγμα και την αξιοπιστία της.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η απεργία πείνας μπορεί να οδηγηθεί σε μια λύση αμοιβαία αποδεκτή, που θα διασώζει τις ανθρώπινες ζωές, το κύρος της πολιτείας και των θεσμών, και την αξιοπρέπεια όλων. Πώς; Εφαρμόζοντας τον νόμο… Η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, από την Τρίτη 1 Μαρτίου, έχει καταθέσει ενδελεχή ανάλυση και λεπτομερείς προτάσεις, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βάση διαλόγου και σύνθεσης. Στην παλαιότερη οργάνωση του είδους της, με μέλη προσωπικότητες όπως οι Αλεξ. Σβώλος, Φ. Βεγλερής, Αριστ. Μάνεσης, δρουν σήμερα στελέχη, όπως ο πρόεδρος της Δ. Χριστόπουλος και ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος, που γνωρίζουν εκ των έσω το ισχύον δίκαιο ιθαγένειας και τα περιθώρια ερμηνείας του, έτσι ώστε να δοθεί μια ad hoc λύση, που δεν θα δημιουργεί προηγούμενο για βιομηχανία απεργιών και εκβιασμού της πολιτείας.
Οι απεργοί πείνας δήλωσαν χθες ότι ζητούν διάλογο. Με μετριοπάθεια, με πολιτική ευελιξία και, προπάντων, με ευφυή αξιοποίηση του νομοθετικού αποθέματος, η κρίση μπορεί να αποφευχθεί. Η μη λύση κοστίζει πολύ ακριβότερα." (http://vlemma.wordpress.com/)

τελος,κλεινω με αυτο:

«Πώς είναι δυνατόν να βρίσκουν κάποιοι εργαζόμενοι πεταμένο στη χωματερή το τέταρτο πτώμα μετανάστη και όλοι να συνεχίζουν απτόητοι την καθημερινότητά τους;
Τέσσερις άνθρωποι τους τελευταίους μήνες κομματιάστηκαν και μπήκαν σε σακούλες σκουπιδιών... χωρίς κανενός να ιδρώσει το αυτί. Αν δεν απαιτήσουμε όλοι να βρεθούν οι ένοχοι, τότε όλοι οι Έλληνες θα μοιραζόμαστε αυτήν τη βαρβαρότητα. Πού είναι, λοιπόν, η "ελληνική μαγκιά" και το "φιλότιμο" που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του; Που ξεφωνίζει μπροστά στην επιβουλή των ξένων για τα ελληνικά νησιά και τα χωράφια, αλλά το βουλώνει ασύστολα μπροστά στην πλήρη αδράνεια των Αρχών για την εξιχνίαση χιτλερικού τύπου εγκλημάτων που τελούνται μέσα στην ελληνική επικράτεια;».


Η δημοσιογράφος Άντα Ψαρρά σε ερωτήματα χωρίς απαντήσεις μετά την είδηση για το 4ο πτώμα μετανάστη στη χωματερή.(enet.gr)

διαλεγω ενστικτωδως το δευτερο.με προβληματιζει το τριτο.με αηδιαζει το πρωτο.ξερεις γιατι;γιατι επιτιθεται απεναντι στην κοινωνια προσπαθωντας να διεκδικησει το δικαιο,καταστρεφοντας το ταυτοχρονα στα ματια μου.και σε πολλων αλλων.ειμαι οπισθοδρομικος,φασιστας;εξαρταρται ποιος το λεει....

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...