Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

τρία μικρά γουρουνάκια στον καταψύκτη του Χάνσελ και της Γκρέτελ

Τα τρία μικρά γουρουνάκια ήταν απασχολημένα με το να κυλιούνται όλη μέρα στις λάσπες τρώγοντας τις μύξες της μαμάς τους που ήταν λίγο βρωμιάρα. Μπαμπάς δεν υπήρχε γιατί ήταν υποχόνδριος και τα άφησε -νεογέννητα ακόμη- για να πάει να ζήσει μέσα σε μια ανοξείδωτη και πεντακάθαρη κιμαδομηχανή Torrey Μ-32, μοντέλο του 1998 που κάποια στιγμή -για κακή του τύχη- μπήκε στην πρίζα. Δεν είναι καθόλου λάθος να συμπεράνει ο αναγνώστης πως όσους άφησε ο ανεύθυνος μπαμπάς πίσω έζησαν καλά αλλά εκείνος όχι καλύτερα.


Κι όμως. Μισές αλήθειες.
Τα τρία μικρά γουρουνάκια ούτε με άχυρα ασχολήθηκαν στη ζωή τους, ούτε με καλάμια. Για τούβλα ούτε λόγος. Λύκος δεν υπήρχε άλλωστε, είχε καταστρέψει τη ζωή του μια τσουλίτσα που έψαχνε να αγοράσει ένα πι (σε χρηστική μορφή δονητή) για την τετραπληγική γιαγιά της αλλά αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία που μπορεί να την βρει κανείς ψάχνοντας τη σωστή σελίδα. Εδώ μιλάμε για γουρουνάκια.
Μη υπάρχοντος λύκου, καμία δεξιότητα δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί. Ποτέ δεν χτίστηκε έστω και ένας πύργος στη λάσπη (άμμος δεν υπήρχε ούτε για δείγμα), πόσο μάλλον σπίτι. Η οικοδομική δραστηριότητα στη μικρή φάρμα έπεσε στο μηδέν κι ακόμη παραπέρα. Μικρά γουρουνάκια που επιλέγουν να μείνουν ανεπρόκοπα και ανειδίκευτα περιμένοντας EΣΠΑ, επιδοτήσεις ή λύκους δεν έχουν μέλλον, ακόμη και σε ιστορίες με happy end.

Την ίδια εποχή δυο πάμφτωχα αδέρφια που τα εγκατέλειψε ο μέθυσος πατέρας τους μόνα σε ένα δάσος μαζί με μια συνταξιούχο -με το παλιό ασφαλιστικό- μάγισσα, πείσμωσαν να του αποδείξουν πως περνούν και μόνα τους καλά. Τα καταφέραν μια χαρά, δεν τον είχαν ανάγκη ευτυχώς. Τους ήταν πλέον περιττός. Έκαψαν ζωντανή τη γριά αφού πρώτα ο Χάνσελ τη βίασε κατά και παρά φύση με υποδειγματική τάξη και συνέπεια όσην ώρα η Γκρέτελ βιντεοσκοπούσε σε HD τη σκηνή, καρπώθηκαν την σύνταξή της, μοσχοπούλησαν την snuff movie σε έναν Μολδαβό συλλέκτη, επειδή όμως ούτε η Τέχνη ούτε το χρήμα είναι το παν, έβγαλαν τα γαλάζια μάτια τους στο διάβασμα και στο τέλος κέρδισαν με την αξία τους μιαν υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Tulip που τους πρόσφερε περισσότερα από τον ανταγωνιστή του, το φοβερό και τρομερό Κολέγιο Ζwan.

Για άλλη μια φορά οι εργασιομανείς βόρειοι έβαζαν τα γυαλιά στους ανεπρόκοπους κηφήνες του νότου.
Με τα χρήματα της υποτροφίας αγόρασαν τη φάρμα με τα τρία μικρά γουρουνάκια -και άλλα εκατό λιγότερο διάσημα που δεν αξιώθηκαν να δουν έστω κι έναν ατάλαντο συγγραφέα να ασχολείται μαζί τους- και στρώσαν κώλο για να κάνουν αυτό που έμαθαν να κάνουν καλά. Ζαμπόν.

Συμπέρασμα : αν δεν υπάρχει λύκος στην ιστορία, πρέπει να τον εφεύρεις. Ειδικά αν είσαι μικρό γουρουνάκι.
http://kkmoiris.yooblog.gr/

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...