Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ασε με τωρα σε λεω...

-ελα γιωργο,τι γινεται,πως παει;
-καλα μωρε,ολοι καλα.
-η δουλεια;
-το εκλεισα.δεν πηγαινε αλλο.δουλευα ολη την ημερα για να πληρωσω το ρευμα,το ενοικιο,το τεβε,την εφορια,την περαιωση,το...,την....,τελος.ενας φαυλος κυκλος,χωρις προοπτικη.καθε μερα πιο βαθεια μεσα ημουν.χωρια το αγχος και η τρελλα να ειναι μονιμη συντροφια.οσο για τη χρηματοδοτηση;τελικα πιστευω πως το αυτοματο συστημα εισοδου στις τραπεζες εγινε για να καταλαβαινουμε σιγα σιγα,οτι η προσβαση ειναι πλεον προβληματικη.κατι σαν face control, δηλαδη. εφτασα στο αμην και εκλεισα.τωρα ο θεος βοηθος.μια αλλη δουλεια ισως,θα δουμε.
το μονο που εμεινε ειναι η διαχειρηση του αδοξα τελειωμενου ονειρου και των χρεων της "προοπτικης".
μυξολογισαμε λιγο ακομη και κλεισαμε το τηλεφωνο.
ο γιωργος ειναι ενας αλλος ιδιωτης ή idiot.ο οποιος πιστεψε στη σκληρη του δουλεια και στην νοικοκυροσυνη του.αμ δε.ηταν ενας ακομη idiot.
σηκωνω τη σκεψη μου πανω απο τα δυο υποτιθεμενα αντιπαλα στρατοπεδα.των idiots και αυτων του δημοσιου τομεα.οι πρωτοι αξιωματικοι,στρατηγοι και οι δευτεροι στρατιωτες.οι πρωτοι χωρις πολλες φορες την αναγκη υπαρξης στρατευματος.οι δευτεροι,με κυριο χαρακτηριστικο τους,την παντελη ελλειψη ανωτερων.και οι δυο,χαμενοι απο χερι.
για τους idiots, ο σχεδιασμος και η πραγματοποιηση ηταν καθημερινος αγωνας.για τους publics,οι ασκησεις επι χαρτου και οι εκθεσεις ιδεων.
πεφτει το ματι μου στην αξιοποιηση της δημοσιας περιουσιας.μια εκφραση συνηθισμενη τα τελευταια χρονια στις εκθεσεις αυτες.χωροι,κτηρια εκτασεις,περιλαμβανονται σε αυτη.
ναι,αλλα πως,αναρωτιουνται ακομη οι αισχροι διαχειριστες και οι "προστατες".προσπαθωντας οχι να βρουν λυση,μα να δικαιολογησουν την ατολμια,την αδρανεια και το καραγκιοζιλικι που τους χαρακτηριζει ως μεμονομενα ατομα και ως συνολο.για τον απλουστατο λογο,πως η λυση αυτοματα θα καθιστουσε περιτη και ανυποφορη την παρουσια τους.
δηλαδη επι παραδειγματι,προτιμαται να ειναι διασκορπισμενες αρκετες δημοσιες υπηρεσιες σε διαφορετικα κτηρια και σημεια της πολης παρα σε ενα κρατικο κτηριο. λογικο;εξαρταται.πλεον μαλλον λογικο φαινεται να ξοδευονται ενα "καρο" χρηματα για ενοικια και ενα σωρο ωρες για τη μεταβιβαση απο την μια υπηρεσια στην αλλη.η ταλαιπωρια και η σπαταλη ειναι το κυριο χαρακτηριστικο αυτου του δημοσιου τομεα.
να σου δωσω και ενα παραδειγμα ηλιθιοτητας ή εσκεμμενης πρακτικης,εξαρταται πως το διαβαζεις.
πριν απο λιγα χρονια η μεταβιβαση ενος νεφροπαθους απο τον πολυγυρο στη θεσσαλονικη  με ταξι κοστιζε 60 ευρω την ημερα.επι τρεις ημερες,συνολο 180.επι τεσσερις εβδομαδες 720.επι δωδεκα μηνες 8640.χονδρικα ο αριθμος των νεφροπαθων στη χαλκιδικη ηταν γυρω στους εξηντα.επι εξηντα λοιπον μας κανει 518.400 ευρω το χρονο.λαμβανω υπ οψιν το μεσο ορο αποστασης απο πολυγυρο.
τι καταλαβαινεις;γιατι τοσα χρονια δεν γινοταν μοναδα αιμοκαθαρσης στον πολυγυρο;μη μου πεις πως το κοστος κατασκευης ηταν δυσθεωρητο.για ενα χρονο ξοδευοταν περιπου μισο εκατομμυριο για μετακινησεις.επειδη εισαι και πελατης σου κοβω και εκατο χιλιαρικα.επι δεκα χρονια; χωρια τα νοσηλεια στις ιδιωτικες κλινικες.
με τον ιδιο τροπο βαλε ολα τα ενοικια που πληρωνουν οι υπηρεσιες για τη στεγαση τους.εφοριες,ικα,ταμεια,δεη κλπ.ποσο θα κοστιζε ενα κτηριο που θα μπορουσε να στεγασει ολα αυτα;
τελος παντων.με εκνευριζει το γεγονος πως ολα αυτα γινονται κατω απο τις ταχα μου εκβιαστικες εντολες της τροϊκας. ε και; χιλια χρονια ηρακλης,αρης εισαι και τετοια...φανταζομαι πως και αυτο ειναι προσπαθεια κατατροπωσης του ελληνικου τροπου ζωης,ηθων και εθιμων.
ειμαι σιγουρος πως αυτο το τελευταιο οι idiots δε το ασπαζονται.ουτε οι στροφαρισμενοι δημοσιοι.διοτι εαν δεν γινονταν τετοιες σπαταλες-παπαριες,ουτε μισθοι θα μειωνονταν,ουτε τροϊκα θα ειχαμε εντος των πυλων.
το κακο δεν ειναι το οτι βλεπεις το δακτυλο αντι για το δασος.το χειροτερο ειναι οτι απο τη συγκεντρωση στο δακτυλο,αλληθωριζεις.σε λιγο δε θα βλεπεις τιποτε απο τα δυο.
κι ετσι φτανεις να συντασεσαι με το γκλετσο και τον κολλατο.ο πρωτος εκανε το προβλημα με το ζητημα των διοδιων λαϊκιστικο αναγνωσμα,κινδυνευοντας να το στερησει απο την καθε σοβαροτητα και νομιμοτητα.ο δευτερος,πρωτοστατης με τη ντουντουκα στο χερι,διαφημιζοντας παραλληλα το θεατρο του,απαξιωνει την οποιαδηποτε διαμαρτυρια.ενας τυπος πουλαει την "παρασταση του" και διαφοροι περαστικοι συμμετεχουν.εχουν και το ονομα να τελειωνει σε "ιστας".νομιμοποιει μια φαινομενικα αριστερη αγωνιστικη.οπως zapatistas,santinistas.ακομα κατι σαν τους atenistas υποτιθεται.ισιωμα ολα.οπως κανει κι ο λαζοπουλος.καταγγελτικος λογος,τα λαμογια,σηκωθητε και φυγετε,ενα μικρο διαλλειμα για διαφημισεις στο γερμανικο καναλι του,η μερκελ,ουζακι δωρο,οι γερμανοτσολιαδες,χαχα,και θα κλεισουμε με την καταπληκτικη φωνη του-της ταδε.ραντεβου την αλλη τριτη.
πηγε κι ο μαραβεγιας εκει και μου την εσπασε....dirty little hole....

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...