Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Τόμσεν βγάλτους από την "πρίζα" να γελάσουμε...

Κώστας Στούπας
Οι Αμερικάνοι όπως και οι άλλοι κουτόφραγκοι της Δύσης, δεν κάνουν αυτό που πρέπει για την διατήρηση της ισχύος των ενόπλων τους δυνάμεων.
Αντί να κρατικοποιήσουν π.χ. τη Λοκχιντ Μάρτιν που αντιμετωπίζει προβλήματα την αφήνουν να κάνει απολύσεις προσωπικού  προκειμένου να ανταπεξέλθει της δύσκολης συγκυρίας.

Κατά το ρεπορτάζ λοιπόν, η Λοκχιντ,  η  μεγαλύτερη εταιρεία του τομέα της άμυνας σε διεθνές επίπεδο, ανακοίνωσε πως  σχεδιάζει να μειώσει κατά 4.000 τον αριθμό των εργαζομένων της και να κλείσει εργοστάσια σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη εν μέσω της μείωσης των στρατιωτικών δαπανών του αμερικανικού κράτους. 

Η Λόκχιντ λοιπόν η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων μαχητικά αεροσκάφη όπως το F-35, έχει μειώσει ήδη το προσωπικό της κατά 30.000 πρόσωπα από το 2008 και απασχολεί σήμερα 116.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο...
Αυτά είναι για τα χαζοαμερικανάκια που δεν γνωρίζουν τη σημασία της ύπαρξης κρατικής αμυντικής βιομηχανίας, πόσο μάλλον που αφήνουν και τις ιδιωτικές να κάνουν απολύσεις, ψηφοφόρων και εν δυνάμει ψηφοφόρων.
Αντιθέτως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που ξέρει τη
σημασία της ύπαρξης κρατικής αμυντικής βιομηχανίας για την Εθνική Άμυνα και την ενίσχυση των γεωπολιτικών συμφερόντων της χώρας, δεν αφήνουν τα  ΕΑΣ να κλείσουν και να χαθεί ειδικευμένο προσωπικό στην αργομισθία και το ψήσιμο σουβλακιών... (Δεν μιλάμε για την ΕΑΒ που είναι βιώσιμη και μπορεί να γίνει ανταγωνιστική αρκεί να ιδιωτικοποιηθεί...).

Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση των πρώην γκουλαγκάριων της Μόσχας  που επικηρύσσουν ήδη γελοιογράφους, είναι ικανές  για τις ανάγκες της Εθνικής Άμυνας και της Εθνική Οικονομίας να κρατικοποιήσουν και να θέσουν σε λειτουργία του μπαρουτόμυλους της Δημητσάνας.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, αντίθετα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν ξέρει να φροντίζει τα της αμύνης συμφέροντα, χαράσσουν κόκκινες γραμμές  για της «αμύνης της παιδιά...» που  μέσω της αργομισθίας διατηρούν την απασχόληση και τη ζήτηση...

Για τους χιλιάδες επίορκους που δεν τους απολύουν  και με  διάφορες προφάσεις συνεχίζουν να πληρώνουν  και να δίνουν κίνητρα για εκβιασμούς, απάτες και λαδώματα προκειμένου να συντηρούν μέσω της ζήτησης θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ιδίως εκείνον της εισαγωγής και εμπορίας πολυτελών γερμανικών αυτοκινήτων...

Με λίγα λόγια λαϊκή δεξιά, λαϊκή κεντροαριστερά και λαϊκή «παλαβή αριστερά» χαράσσουν κόκκινες γραμμές έναντι του ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού, αριστεράς και δεξιάς κοινής λογικής.

Προκρίνουν να δημεύουν ακίνητα προκειμένου να στηρίξουν την διατήρηση αργόμισθων πελατών τους  για  λόγους ψηφοθηρικών αναγκών.

Σαν τους εθισμένους στην ηρωίνη δεν τολμούν να κόψουν τις δόσεις ούτε καν να τις μειώσουν μέχρι τελικής κατάρρευσης.

Σκοτώνουν τα υγιή κύτταρα της οικονομίας για να συντηρήσουν στη ζωή τα αρρωστημένα καρκινικά.

Ένα χαρακτηριστικό  παράδειγμα του πως συμβαίνει αυτό είναι οι απολύσεις στις οποίες αναγκάστηκε πρόσφατα να προβεί η καπνοβιομηχανία Καρέλιας. Μια εταιρεία που μοίραζε μπόνους εκατ. στους εργαζόμενους, κάλυπτε  μέρος των εξόδων για τις σπουδές των παιδιών των εργαζομένων.

Γιατί ξαφνικά η εταιρεία κάνει απολύσεις; 

 Ιδού τι λέει το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων... «Η εσωτερική κατανάλωση τσιγάρων συνεχίζει να παρουσιάζει έντονη πτωτική πορεία, ενώ το λαθρεμπόριο αποτελεί σημαντικό «βραχνά» για την καπνοβιομηχανία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΣΚΕΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Καπνικών Εταιρειών Ευρώπης), το παράνομο εμπόριο ξεπέρασε τον περασμένο Σεπτέμβριο το 20% από 5% που ήταν το 2009, ενώ το εμπόριο του παράνομου χύμα καπνού υπολογίζεται ότι μέχρι τέλους του έτους θα αγγίξει τους 500 τόνους.

Ποιος φταίει; Σύμφωνα με την διοίκηση της Καρέλιας, η κυβερνητική πολιτική με την υπέρμετρη φορολόγηση και «την προώθηση των συμφερόντων των ξένων πολυεθνικών εις βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων». Είναι ενδεικτικό ότι ο Ανδρέας Καρέλιας σε λόγο τους προς τους εργαζόμενους ανέφερε: «Δεν απειλήσαμε ότι θα κλείσουμε το εργοστάσιο και θα μεταφέρουμε την παραγωγή στο εξωτερικό, ούτε ότι θα μεταφέρουμε την έδρα της επιχείρησης αλλού. Δεν απειλήσαμε με περιορισμό των θέσεων εργασίας. Και το κυριότερο δεν «χαλάσαμε τον κόσμο» με μία επένδυση 3 εκ., όπως οι ανταγωνιστές μας».

Για την Καρέλιας η πολιτεία από το 2004 και μετά «ακολουθεί μια πολιτική στη φορολογία των καπνικών προϊόντων η οποία όχι μόνον δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα έσοδα στο Δημόσιο, αλλά αντιθέτως έχει αποτύχει παταγωδώς. Η πολιτική του υψηλού πάγιου φόρου και του υπέρμετρου ελαχίστου φόρου σε επίπεδα που παραβιάζουν ακόμη και κοινοτικές οδηγίες, δημιούργησε το τεράστιο λαθρεμπόριο, ενώ στέρησε από τον καπνιστή τις προσιτές αλλά νόμιμες λύσεις των οικονομικών σημάτων και του στριφτού, ιδιαίτερα σε μία εποχή που η κρίση μαστίζει την χώρα».

Αυξήστε κι άλλο τους φόρους για  να συντηρείτε την ΕΑΣ, τα Ναυπηγεία, τους επίορκους και τους αργόμισθους, φορολογήστε και άλλο τα ακίνητα και όταν μείνουμε κυριολεκτικά στον «άσσο» οι «μπαρουτόμυλοι» της Δημητσάνας και οι «σουβλακοψήστες» των αμυντικών συστημάτων θα προτάξουν την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων όπως την αντλούν από την ύπαρξη κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και θα προασπίσουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ρε πάτε καλά...  Δηλαδή, η μόνη ελπίδα είναι να τολμήσει ο Τόμσεν και οι δανειστές  να μας βγάλει από την «πρίζα» της εντατικής και του αναπνευστήρα των δανειστών;

capital.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...