Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τι του λείπει του ψωριάρη; Τζάμπα σύνδεση wifi!

Μαρία Σαχινίδου

Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια ενός λαού;

Πόσο εκτιμά ο Πρωθυπουργός τους πολίτες που τον ψήφισαν και τον εμπιστεύτηκαν;
Μας απάντησε ο ίδιος στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, παροχολογώντας και αντιγράφοντας ευθαρσώς προγράμματα άλλων κομμάτων.
Στην Ελλάδα της οικονομικής ασφυξίας, του χρέους και των δύο εκατομμυρίων ανέργων, ο πρωθυπουργός της χώρας βγήκε στην τηλεόραση για να τάξει free wifi σε όλους.

Υποτιμώντας απολύτως τη νοημοσύνη μας, και πληγώνοντας βαρύτατα την αξιοπρέπεια μας, ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε wifi, σε όλους και παντού.
Στην Πέρα Παναγιά, στην Κάτω Ποταμιά, στην Άνω Ραχούλα, στην Δώθε Κοιλάδα, σε κάθε λόφο και νησί, κάθε κάμπο κι ακροποταμιά, το free wifi θα είναι πανταχού, συνδέοντας τους πολίτες σε ένα δίκτυο επικοινωνίας για να πάρουν φωτιά τα επαναστατημένα πληκτολόγια στο f/b και το twitter.
Η επανάσταση του καναπέ θα γίνει επανάσταση του free wifi.
 Γιατί, τί μας έλειπε από τούτη τη χώρα; 
Όχι βέβαια η
πλήρης μηχανοργάνωση του Δημοσίου, ούτε η ηλεκτρονική υπογραφή για όλους τους δημόσιους λειτουργούς, ούτε η ηλεκτρονική πρόσβαση σε κτηματολόγια, υποθηκοφυλακεία, δικαστήρια, ληξιαρχεία, ούτε τα e-schools για τις απομακρυσμένες περιοχές.

Όχι ασφαλώς η κατάργηση των χιλιάδων φορολογικών διατάξεων και η αντικατάστασή τους με νέο απλό και κατανοητό φορολογικό σύστημα.
Όχι η αντικατάσταση των άσχετων δημοσίων υπαλλήλων, που δεν γνωρίζουν να στέλνουν ούτε ένα e-mail, με τεχνολογικά ενημερωμένο και καταρτισμένο προσωπικό.

Το  free wifi μας έλειπε.
Αυτό έφταιγε που μας έκοψε η μαγιονέζα και βρεθήκαμε ζητιάνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Το δε μεγαλείο της αμετροέπειας που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό και τη χείριστη εντύπωση που έχει για τη νοημοσύνη και την πνευματική κατάσταση του εκλογικού σώματος, είναι ότι η απαράδεκτη τούτη ανακοίνωσή του, γίνεται χωρίς να προηγηθεί καμιά μελέτη, συμφωνία, πρότζεκτ, κάτι που να ρίχνει έστω στάχτη στα μάτια μας και να κάνει το σχέδιο αυτό αληθοφανές.

Κοινώς, μας δουλεύουν απροκάλυπτα, χωρίς προσχήματα και ενδοιασμούς.
Μας πετούν κουτόχορτο να φάμε και μας το παρουσιάζουν αστακομακαρονάδα.

Δεν ξέρω αν η αντιπολίτευση θα πιάσει το νήμα από κει που το αφήνει ο Σαμαράς και υποσχεθεί να χαρίσει στους Έλληνες πέρα από το δωρεάν wifi και tablets, ώστε να μην ξεφεύγει διαδικτυακά το παραμικρό.
Εκείνο που ξέρω είναι πως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.
Και τους πρωθυπουργούς που μας αξίζουν.
Ό,τι είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας.
Οι ανίκανοι, οι ψεύτες, οι θρασύτατοι και χαμηλού επιπέδου πολιτευτές, σε τέτοιους πολίτες απευθύνονται.
Σε πολίτες αναξιοπρεπείς, απατεώνες, άνευ κρίσης, άνευ λογικής και σεβασμού στην προσωπικότητα του άλλου.

Διότι «όμοιος ομοίω αεί πελάζει», όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, που πάει να πει, ότι ο άνθρωπος από τη φύση του τείνει να προσεγγίζει ανθρώπους που του μοιάζουν.

Δυστυχώς γι αυτούς όμως και ευτυχώς για μας, δεν είναι όλοι χαμηλής νοημοσύνης όπως νομίζει ο κ. Σαμαράς και οι συμπαίκτες του στην Κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.
Ευτυχώς υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, αυτή που μάχεται, που δημιουργεί και δεν εκστασιάζεται από παροχολογίες υποτιμητικές και προσβλητικές.
Υπάρχει κι αυτή η Ελλάδα της ποιότητας, της εξωστρέφειας και της σοβαρότητας.   
Η Ελλάδα που πορεύεται με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην αξιοσύνη.
Η Ελλάδα που θυμάται και αξιολογεί τα έργα του παρελθόντος και τις υποσχέσεις για το μέλλον.

Κι όσο πιο πολλοί γίνονται αυτοί που θυμούνται, τόσο περισσότερο τρίζει η καρέκλα του κάθε φαφλατά, που υπόσχεται χωρίς αντίκρισμα.
Κι όσο πιο πολλοί αποκτούν μνήμη και κρίση, τόσο ο πολιτικός πολιτισμός που παράγουν εκτοπίζει τους ανίκανους και τους ψεύτες. Κι όσο ο πολιτικός πολιτισμός αναπτύσσεται, τόσο η χώρα δυναμώνει και κερδίζει μάχες.  
Κι όσο λιγότεροι γίνονται αυτοί που πουλούν την ψήφο τους για μια θέση στο δημόσιο και τώρα για ένα free wifi, τόσο περισσότεροι γίνονται όσοι αρνούνται να συμβιβαστούν με τη μιζέρια και τη μεμψιμοιρία.
Και αγωνίζονται κόντρα στο ρεύμα του κρατισμού, με μόνο όπλο τη δημιουργία, με τα χέρια τους, με το μυαλό τους, χωρίς επιδοτήσεις και τάματα.
Με την αξία  τους.

Όσοι παραμένετε της νοοτροπίας «free wifi κι ας πάει και το παλιάμπελο», προσπαθήστε τουλάχιστον να μην είστε τόσο αμνήμονες όταν θα στριμώχνεστε στους διαδρόμους των εφοριών για μια ρύθμιση χρεών, όταν θα δημεύουν την περιουσία σας για να πληρωθούν τα εφάπαξ των ΔΕΚΟ και οι 16 μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής, όταν η ΔΕΗ θα σας κόβει το ρεύμα.
Βλέπετε, συν τοις άλλοις θέλει και ρεύμα το tablet για να δουλέψει με το free wifi που σας έταξαν…

eyedoll.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...