Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Αρχέκακος Όφις, Μάικροσοφτ Όφις και οι Ολύμπιοι

dimartblog

Ο σ. Ζουράρις εξήγησε πως ήρθε από μακριά, γι’ αυτό και άργησε λίγο. Ο σ. Ζουράρις δεν ήταν μόνος του, αλλά είχε μαζί τις συλλέκτριες των κρόκων της Θήρας και τις Μυροφόρες — μείζον θέμα δημιουργήθηκε στην υπηρεσία ασφαλείας της Βουλής, πώς έγινε και πέρασαν οι συλλέκτριες στην αίθουσα της Ολομέλειας χωρίς έλεγχο (η χρυσή των αγγέλων αντανάκλαση είναι άλλο θέμα, καθώς έχει την ιδιότητα να περνά χωρίς να σφυρίζει το μηχάνημα). Ενδοκυβερνητική κρίση παρά λίγο να προκύψει όταν ο Σ. Ζουράρις χαρακτήρισε το «εδώ» (συνεπώς τη Βουλή, τι άλλο;) ως «χρονικώς υπεράχρονο τόπο» και φάνηκε να ενοχλείται ο προεδρεύων σ. Μπαλάφας, που είναι στην ίδια κυβέρνηση με τον σ. Ζουράρι αλλά σε άλλη συνιστώσα.

Η αναφορά του σ. Ζουράρι στον «Αρχέκακο Όφι, τον Αλεμανό» ήταν τόσο πειστική, που οι βουλευτές άρχισαν να ανασηκώνουν τα πόδια και να κοιτάζουν κάτω από τα έδρανα, μην τους τσιμπήσει κάνα γερμανικό φίδι. Κάνας δυο φώναξαν «έξελθε, Αρχέκακε Όφι, έξελθε ίνα μη σε εξέλθω εγώ!» ενώ ακούστηκε και η ιαχή «Ράους! Ράους!» που οι βουλευτές την ξέρουν από τις ελληνικές ταινίες και σημαίνει «όξω!» στα αλεμανικά (για να τους καταλάβει ο Αρχέκακος Όφις). Τέλος, κάποιες συνιστώσες κατήγγειλαν ότι δεν
είναι μόνο ο Αρχέκακος Όφις πρόβλημα αλλά και ο ξάδερφός του, ο Μάικροσοφτ Όφις, ο οποίος ευθύνεται για τον τεχνοφασισμό και για την υπονόμευση της αδιαμεσολάβητης σωματοποιημένης σχέσης του μαθητή με τον μαυροπίνακα. Όπως και να ‘χει, το προεδρείο της Βουλής έδωσε εντολή μετά το πέρας της συνεδρίασης να θειαφίσουν κάτω από τα έδρανα και στις πόρτες, για καλό και για κακό.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σ. Ζουράρι στους «Ολύμπιους» —«εμείς οι Ολύμπιοι διδάξαμε εδώ ότι η έρις γίνεται έρως»— την οποία πολιτικοί αναλυτές ερμηνεύουν ως την ίδρυση νέας συνιστώσας εντός της κυβέρνησης, διακομματικής τούτη τη φορά, μεταξύ συνιστωσών που ψιλοτσακώνονταν αλλά πλέον ερωτεύτηκαν, που σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει ολύμπιες προσωπικότητες όπως ο Τέρενς Κουίκ, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Γιώργος Πάντζας, ο Στάθης Παναγούλης, αλλά και εξωκοινοβουλευτικούς από τον χώρο του πολιτισμού, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Χάρρυ Κλυνν. Με την αναφορά σε Ολύμπιους λέγεται ότι εκνευρίστηκε ο πρωθυπουργός, γιατί δεν άκουσε καλά και νόμισε ότι ο σ. Ζουράρις είπε «εμείς οι Ολυμπιακοί» (ως γνωστόν, ο σ. πρωθυπουργός είναι βάζελος).

Ο σ. Ζουράρις διαβεβαίωσε το Κοινοβούλιο ότι στα μάτια της Υπερμάχου Στρατηγού διακρίνεται καθαρά ο καημός της Ρωμιοσύνης —πολλοί σύντροφοι βουλευτές, στο άκουσμα αυτού του θαύματος, έκαναν με κατάνυξη τον σταυρό τους— και έκλεισε την ομιλία του με τον στίχο του Γιάννη Ρίτσου «σε τούτα ‘δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει». Ο Πάνος ο Καμμένος δάκρυσε ακούγοντάς τον διότι, ως γνωστόν, με Ρίτσο μεγάλωσε.


Να κάτσετε να ακούσετε όλοι τον λόγο του σ. Ζουράρι και να ανοίξετε και κάνα Θουκυδίδη να ξεστραβωθείτε. Κάποιοι διαδίδουν ότι ο Θουκυδίδης έχει πει πολύ σημαντικά πράγματα για την ισχύ, την εξουσία, την επιβολή, ότι έχει επισημάνει και τεκμηριώσει ότι σε μια διεθνή συγκυρία είναι επιεικώς ηλίθιο ο πλέον αδύναμος παίκτης να απειλεί τους πάντες, βασιζόμενος σε μια φαντασιακή ανωτερότητα ή στον τσαμπουκά του ή γιατί δεν έχει τι άλλο να κάνει (επειδή π.χ. είναι Έλληνας ή άντρας ή για να φύγει τουλάχιστον η μαυρίλα και να επιστρέψει το χαμόγελο) — αλλά αυτοί που τα λένε αυτά είναι μερκελιστές προδότες. Εσείς να μάθετε απέξω τον λόγο του σ. Ζουράρι (και στη νοηματική) και να είστε σήμερα στις 6 στο Σύνταγμα, στο αυθόρμητο παλλαϊκό συλλαλητήριο για μια «ανάσα αξιοπρέπειας». Θα απαγγείλουμε όλοι μαζί Ρίτσο. Φέρτε και φρέσκα φασολάκια και καμιά μάνα να τα καθαρίσει, γιατί η αξιοπρέπεια δεν κατεβαίνει ξεροσφύρι.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...