Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Το ήξερες πως η αριστεία είναι ρετσινιά;


Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς ;
«Στην εποχή μου τα καλά σχολεία ήταν τα δημόσια σχολεία, ενώ σήμερα καλά σχολεία θεωρούνται τα ιδιωτικά σχολεία» 
Στην εποχή του βέβαια ο υπουργός παρέλειψε να αναφέρει πως το 1962 αποφοίτησε από το κολλέγιο Αθηνών, στο Παλαιό Ψυχικό.

και συνεχίζοντας :
Για τα πρότυπα - πειραματικά σχολεία είπε ότι η αριστεία μοιάζει με «ρετσινιά» καθώς εάν αν αριστεύσεις είσαι αναγκασμένος να είσαι αντάξιος αυτής της έννοιας διαρκώς, ενώ αν αποτύχεις σε κυνηγάει η αποτυχία. Σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει η έννοια της αριστείας.Κρατάμε δυστυχώς τις εξετάσεις και για αυτή τη χρονιά, γιατί κάποια παιδιά έχουν επενδύσει σε αυτό και δεν θέλουμε να βάλουμε πάγο σε αυτή την έστω στρεβλή φιλοδοξία τους.

Πρόσθεσε όμως ότι θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν πειραματικά σχολεία, καθώς η μια πλευρά είναι το δημοκρατικό σχολείο το οποίο παρακολουθούν όλα τα παιδιά, οικειοθελώς, αλλά υπάρχει και το λεγόμενο «συμβολικό κεφάλαιο» και κάποια παιδιά που είναι προικισμένα με περισσότερες δυνατότητες.

Εσύ τι καταλαβαίνεις; γιατί εγώ πλέον δεν μπορώ να παρακολουθήσω. Δημόσια για όλους, και σχολεία "συμβολικού κεφαλαίου" για τη νέα νομενκλατούρα; Τη στραβή φιλοδοξία του αριστεύειν την κρατάμε, με τη ρετσινιά να ακολουθεί σε όλη τη ζωή τον ατυχήσα ή την αριστεία την προσφέρουμε μόνο στους δικούς μας;
Το να προσπαθεί κάποιος να αριστεύσει τον στιγματίζει και τον κατατάσσει αυτόματα εκτός κοινωνικού συνόλου,ενώ η μετριότητα είναι θέσφατο;
Ελέγχουμε την κοινωνία χειραγωγώντας την και εξορίζουμε τη χειραφέτηση;

Εάν έχεις ακόμη απορίες πάρε κι αυτό να τελειώνουμε :
Ο Υπουργός Παιδείας δηλώνοντας μαρξιστής  έκλεισε την ομιλία του με δυο τσιτάτα του Μαρξ απευθυνόμενος στους συντρόφους του όπως είπε του ΚΚΕ. «το προλετάριο δεν θα απελευθερωθεί αν δεν απελευθερωθεί η κοινωνία» και «οι κομουνιστές δεν είναι ξεχωριστό κόμμα, βάζουν το συμφέρον του όλου πάνω από το συμφέρον του ενός».


0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...