Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι ανατροπείς του κ. Τσίπρα

Νίκος Γκιώνης

...Η χώρα κυβερνάται στην βάση των γνωστών συσχετισμών στο κόμμα , το οποίο παρά την πρόσφατα αποκτηθείσα μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη , κατ’ ουσία είναι ανίσχυρο μη διαθέτοντας επαρκή συνεκτικό ιστό, εξόν αυτού του πολύμορφου εθνοποποπουλισμού. Γι’ αυτό δεν έχει έτοιμα νομοσχέδια, ουσιαστικά γι’ αυτό δε χρησιμοποιεί βάζοντας το χρώμα του τα αφημένα  έτοιμα  στα συρτάρια, αλλά δείτε και κάτι άλλο. Στις τόσες πολύχρωμες τάσεις δεν υπάρχει μία, μα μία, σαφώς ευρωπαϊκή, που να αποδέχεται το κοινό σχέδιο για την σταδιακή άρση των διαφορών Βορρά – Νότου, μέσα από αλληλουχίες ανάμεσα σε συντηρητικά , ρεφορμιστικά και φιλελεύθερα κόμματα και κυβερνήσεις.

Αν δε συνυπάρχεις στην γειτονιά σου, στο  κόμμα σου δηλ. και με τέτοιους, που θα  συναντήσεις πιο έξω δε μπορεί παρά να συμπεριφέρεσαι αμυντικά, ανορθολογικά, πρώιμα παιδικά κι επειδή το καταλαβαίνεις αυτό αντεπιτίθεσαι υπεραναπληρωτικά με μια άτακτη επίθεση, μείγμα γιουρουσιού και παρτιζάνικης επιχείρησης. Και μετά , έχοντας κατακτήσει το 100%  του μηδενός, επιστρέφεις στην περίκλειστη κομματική Βενεζουέλα σου, να σ’ αγκαλιάσει μητρικά κι από κοινού να  βρείτε εχθρούς της κακοδαιμονίας, εσωτερικούς ή εξωτερικούς κι αν πρόκειται να τους βρεις σ’ αυτούς που κάθονται  στις διπλανές σου καρέκλες στην Ευρώπη, ακόμα καλύτερα κι αν πέρασαν ή περνούν τα ίδια σχεδόν με σένα, τέλεια γιατί σε παίρνει. Κι όταν στο μεταξύ τελειώσουν αυτοί , έρχονται οι σύμβουλοι σου να πουν αντί για  σένα, πως ο δείνα τραπεζίτης, γιατί όχι κι ο κεντρικός, μίσθαρνος των καπιταλιστικών συμφερόντων ετοιμάζει μιαν ακόμα κυβέρνηση  ειδικού σκοπού.
Κι εσύ ντυμένος ισχυρός  μεσ’ στην αντιπολιτευτικο-κυβερνητική ψευδαίσθηση καμώνεσαι τον πανίσχυρο, γιατί ξέρεις πως είσαι αδύναμος χωρίς συμμάχους στην βάση της λογικής, κι όχι των κομματικών συσχετισμών , που μόνον άρνηση και στείρο οργανωτισμό δίνουν κι  όχι θέσεις.

Κι ο αγώνας συνεχίζεται  ως την ανεύρεση του επόμενου ανεμόμυλου, που θα ονοματιστεί ανατροπέας ωσότου να σωθούν τα  ψέματα.
metarithmisi.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...