Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Εάν αληθεύει...




Να "αγοράσει" το δάνειο του ΔΝΤ στην Αθήνα, ζητά από Βερολίνο η Lagarde

Εάν αληθεύει η πληροφορία, έχουμε φθάσει στο σημείο της καταστροφής. Καταστροφής της χώρας ή καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απίστευτης αφέλειας, ιδεοληψίας, ή ασχετοσύνης πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και η προδιεγεγραμμένα ατελέσφορη διαπραγμάτευση ευθύνονται 100% για την εξέλιξη.
Η εξαγορά της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης έπρεπε να είναι ελληνικό αίτημα στο Θεσμόνιο ή Μνημόνιο 3, μετά όμως από επιτυχή ολοκλήρωση του Μνημονίου 2. Τώρα μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ΔΝΤ-Ευρωζώνης, χωρίς ελληνική συμμετοχή με την πασιφανή αδυναμία της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Τώρα η Ευρωζώνη ή πρέπει να πείσει το ΔΝΤ πως η Ελλάδα θα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 (τρέχα γύρευε!) ή πρέπει να πείσει άμεσα τα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης για ένα Μνημόνιο 3 ύψους πάνω από €60 δις - αυτό με την Ελλάδα απολύτως απομονωμένη, απαξιωμένη, με παράλογες (για όλους τους άλλους) απαιτήσεις. Αδύνατον χωρίς μνημόνιο τρισχειρότερο απ' ό,τι έχουμε δει στα πέντε χρόνια!
Εναλλακτικά, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει μέτρα ύψους €5.5 δις τουλάχιστον στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου που τρέχει - για να είναι μόνο 1.5% έξω από τους στόχους του Μνημονίου 2 και του προϋπολογισμού, σε συμφωνία όμως
με την δημιουργικώς ασαφή απόφαση της 20 Φεβρουαρίου.
Μπορεί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων; Μόνο και μόνο για να διορθωθούν τα εγκλήματα των 100 ημερών εις βάρος της ελληνικής οικονομίας!
Ενδεχόμενη προσφυγή στο εκλογικό σώμα, είτε με εκλογές είτε δημοψήφισμα, πέραν του ότι θα είναι παραδοχή αποτυχίας θα κάνει τρισχειρότερη την κατάσταση. Η δε έξοδος από το αδιέξοδο προϋποθέτει μεταστροφή μεγάλου μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στον στυγνότερο μνημονιασμό και σύμπλευση με τους επάρατους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (άντε και το ΠΟΤΑΜΙ).
Φοβερή επιτυχία της πρώτης φοράς αριστερά! Είτε καταστροφή, εντός ή εκτός ευρώ, είτε Μνημόνιο 3, με όρους που ούτε ο Σόιμπλε δεν θα ήθελε για τον χειρότερο εχθρό του! Αυτό το τελευταίο δε, εάν πεισθούν οι χώρες της Ευρωζώνης να στέρξουν!
Ούτε άλλοθι, ούτε δικαιολογίες χωρούν. Ο κ. Τσίπρας και οι αριστεροδεξιές συνιστώσες του οδήγησαν σε τρεις μήνες τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο. Ή αλλάζει (και πιθανώς διαλύεται) ο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται στις άλλες ευρωπαϊστικές δυνάμεις μπας και σωθεί κάτι ή καταστρέφεται η χώρα.
George J. Prokopakis/fb

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...