Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Εσείς γιατί προκαλέσατε το μνημόνιο;

Παρακολούθησα, χθες και προχθές, τις προεκλογικές μονομαχίες στο κεντρικό δελτίο ειδήδεων του Μέγκα. Ψωμιάδης εναντίον Μπόλαρη, Γκιουλέκας εναντίον Μπουτάρη, Κακλαμάνης εναντίον Καμίνη. Όλη η βεντάλια της συντήρησης απέναντι στο (καλύτερο ή χειρότερο) νέο.


Παρακολούθησα να παρελαύνει όλη η παθογένεια της ελληνικής δημόσιας ζωής: Παρά την εύστοχη προειδοποίηση του αντιπάλου του (“δεν είστε σε μεσημεριανάδικο”), ο Ψωμιάδης ούρλιαζε και έβριζε, κάνοντας σόου του τύπου “έλεος, μην εξευτελίζετε άλλο την πολιτική”. Αυτός, που είναι συνώνυμο του πολιτικού καραγκιόζη.


Ο Γκιουλέκας, πιο “σεπτός” και με βαριά φωνή, έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας, αποφεύγοντας διαρκώς την “καυτή πατάτα” του “μουτζαχεντίν Άνθιμου”. Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν θα μπορέσω - είμαι ανεξάρτητος από τη Νέα Δημοκρατία, δεν έχω σχέση με το παρελθόν, δεν απαντώ τίποτα για “το τρίγωνο της συντήρησης”.

Ο Κακλαμάνης ξεπέρασε κάθε ρεκόρ δημαγωγίας και λαϊκισμού. Ήταν απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο έριχνε το φταίξιμο στους άλλους (ακόμα και για την απόπειρα νοθείας των εκλογικών καταλόγων), πηδώντας από το ένα άσχετο ζήτημα στο άλλο (με τη βοήθεια και εξαιρετικά αφελών/αντιδραστικών “δημοσιογραφικών” ερωτήσεων). Νόμιζα οτι είχε φτάσει στο ζενίθ του θράσους γεμίζοντας το Ιστορικό Κέντρο με τις αφίσες του, αλλά είχα λάθος: Η κακιασμένη αλαζονεία με την οποία απαντούσε οτι η Αθήνα είναι πεντακάθαρη και ασφαλής προκαλούσε θυμηδία στους δημοσιογράφους - και θλίψη στους θεατές.

Κοινός παρονομαστής στη φαρέτρα όλων (και πολλών άλλων), το επιχείρημα: “Εσείς γιατί ψηφίσατε το μνημόνιο”; “Εσείς συμφωνείτε με το μνημόνιο”; Ο Βελόπουλος, σε μια έξαρση πολιτικής - για να γίνω αρεστός - κουτοπονηριάς, απάντησε: “Εγώ δεν το ψήφισα, μειοψήφισα μέσα στο κόμμα μου”.

Θα ήθελα να ήμουν από μια πλευρά - και να απευθύνω το ερώτημα, σε όποιον σηκώνει αυτή τη “σημαία”, αριστερό, "ανεξάρτητο", Πασοκτζή ή δεξιό: “Εσείς, γιατί (είτε με τις κυβερνητικές πρακτικές σας είτε με την τριτοκοσμική καθυστέρηση, στην οποία υποχρεώσατε την πολιτική ζωή της χώρας) προκαλέσατε τη θεσμική και οικονομική κατρακύλα - και εν τέλει το μνημόνιο”;

http://prokopisdoukas.blogspot.com/

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...