Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η μαγκιά του Καμίνη


Ο δήμαρχος Αθηναίων καταγγέλλει ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, αποπειράθηκε να τον χτυπήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Και υπενθύμισε ότι δεν μπορείς να κάνεις φιλανθρωπία με την πείνα των ανθρώπων, είτε πρόκειται για Έλληνες, είτε για αλλοδαπούς. Άλλωστε, η πείνα είναι ίδια. «Η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια, απλώς το ανακοίνωσε. Και εμείς δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε τη λογική του τσαμπουκά και του μίσους», είπε ο Γ. Καμίνης, σχολιάζοντας την απόφαση του Δήμου να μην επιτρέψει τη διανομή τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στο Σύνταγμα.

Και, πράγματι, η απόφαση της δημοτικής αρχής εφαρμόστηκε, έστω και δια της βίας. Όταν οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να ξεφορτώσουν φορτηγά, η αστυνομία τους ζήτησε να μη συνεχίσουν. Εκείνοι αρνήθηκαν και δημιουργήθηκε ένταση, με αποτέλεσμα να κλείσουν και για λίγο οι δρόμοι στο Σύνταγμα. Τελικώς, οι χρυσαυγίτες πήγαν στα γραφεία τους όπου και πραγματοποίησαν τη διανομή τροφίμων σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Η Χρυσή Αυγή μοιράζει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες πολίτες, επενδύοντας πολιτικά στην ανάγκη των ανθρώπων για επιβίωση. Η κίνηση είναι ευφυώς λαϊκίστικη, πολιτικά και κοινωνικά χυδαία. Το κόμμα λέει ότι χρησιμοποιεί τα χρήματα της επιχορήγησης (όχι όλα, φυσικά) προκειμένου να κάνει κοινωνικό έργο πάνω στον ορισμό του ρατσισμού: φαγητό για τους Έλληνες, όχι για τους ξένους. Αίμα μόνο για Έλληνες. Υγεία, αποκλειστικά για Έλληνες, από Έλληνες. 

Και από τη μία είναι η πολιτική του συγκεκριμένου κόμματος που, ούτως ή άλλως, θρέφεται από τα άκρα. Από την άλλη είναι η αποδοχή της από έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών που επιβραβεύουν -δημοσκοπικά, τουλάχιστον- την ακραία τακτική της Χρυσής Αυγής. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στον Γερμενή που πήγε να χτυπήσει τον δήμαρχο. Είναι σε αυτούς που μας σύστησαν τον Γερμενή. 

]

protagon.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...