Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σκωτία - Κρήτη 2-0


της Γεωργίας Καρβουνάκη

Ο Κ. έκλεισε τα 18 τον Ιανουάριο.. τέλειωσε το Λύκειο, πέτυχε ένα ΤΕΙ επαρχιακής πόλης όπου δεν ήθελε να πάει και αντί να την πέσει στα φροντιστήρια με αβέβαιο πάλι αποτέλεσμα έφυγε στη Σκωτία, επωφελούμενος της δωρεάν παιδείας για τους φοιτητές της ΕΕ.. Ξέρει ότι θέλει πολλή δουλειά για να πάρει πτυχίο πληροφορικής σε 3 χρόνια από το Πανεπιστήμιο και είναι διατεθειμένος να το πάρει.. θα κοστίσει, άλλωστε, φθηνότερα από το πτυχίο του επαρχιακού ΤΕΙ που δεν ξέρει πότε θα το πάρει με τόσο χαμένο χρόνο, με τόσες χαμένες εξεταστικές.. κι έπειτα μπορεί να ζητήσει και να βρει δουλειά κάπου όπου δεν θα χρειαστεί να φιλήσει κατουρημένες ποδιές για 400 ευρώ μηνιαίως.. Ήδη έχει ξεκινήσει μαθήματα και εργαστήρια την επόμενη εβδομάδα με ότι πιο σύγχρονο σε τεχνολογία υπολογιστών.. επισκέπτεται δε καθημερινά την βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου με τους 240 000 τόμους που έχει στη διάθεσή του..
Σύμβουλος καθηγητής ασχολήθηκε μαζί του επί 4 ώρες συνεχώς για να του εξηγήσει τα μαθήματα και να τον βοηθήσει να επιλέξει τα πιο σωστά σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά του..
Την πρώτη μέρα που πήγε εκεί απέκτησε δικαίωμα στο βρετανικό σύστημα υγείας, άνοιξε κατόπιν τραπεζικό λογαριασμό όπου ελπίζει να καταθέτει και τον μισθό του αργότερα.. είναι αποφασισμένος να ακούσει τη μητρική συμβουλή, δηλαδή να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του σε μια πατρίδα, όποια κι αν είναι αυτή, που θα τον σέβεται, θα τον φροντίζει κι θα τον ανταμείβει για την αξία του..
Η μάνα του χρειάστηκε ογκολόγο κι έκλεισε ραντεβού στο απογευματινό ιατρείο του νοσοκομείου για τις 6 το απόγευμα.. ήταν εκεί από τις 5.30, κατευθείαν από τη δουλειά, νηστική, για να μην αργήσει.. πλήρωσε 60 ευρώ και περίμενε.. στις 6.35 μπήκε στον γιατρό το ραντεβού των 3.. η σειρά της θα έφθανε στις 11 το βράδυ λίαν επιεικώς.. Ο γιατρός, δυστυχώς, είχε καθυστερήσει να πάει και η αναμονή ήταν γεμάτη ασθενείς..
Ακύρωσε το ραντεβού, πήρε πίσω τα 60 ευρώ κι έκλεισε ραντεβού σε ιδιώτη ογκολόγο, με 80 ευρώ επίσκεψη, που όμως ήταν στην ώρα του, σ'ένα ευάερο και ευήλιο ιατρείο, ασχολήθηκε μαζί της για πολλή ώρα και της έδωσε έγκυρη γνώμη..
Να πάμε παρακάτω? Τι να πρωτοπεί κανείς.. υπάρχουν άπειρες ιστορίες καθημερινής τρέλας σ'αυτό τον τόπο.. μακάριοι όσοι έχουν για σύμβουλο την ορμή της νεότητας, αυτήν που δίνει φτερά στο σώμα και το μυαλό και μπορεί να τους πάει μακρυά.. εκεί που μπορεί να μην είναι όλα ιδανικά αλλά τουλάχιστον μπορείς να ελπίζεις..
mmadas.blogspot

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...