Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κύριε Αντώνη, από δω η Τάνια (Ιακωβίδου)...


Αγαπητέ κ. Σαμαρά,

Πρέπει να την χρειάζεστε πάρα πολύ την Τάνια Ιακωβίδου, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν εξηγείται αλλιώς. Αυτή η απόφοιτος Λυκείου με το Lower, πρέπει να σας είναι πραγματικά απαραίτητη για να εκτίθεστε τόσο ανεπανόρθωτα. Ναι, όπως καταλάβατε, γίνατε ρόμπα εξαιτίας της. Γιατί – έκπληξη! – με τον διορισμό της σε θέση συμβούλου μόλις υποβιβάσατε το δίλημμα «Ευρώ ή Αργεντινή» που τόσο καλά έχει δουλέψει υπέρ σας, σε «Τάνια Ιακωβίδου ή Αργεντινή». Και πιστέψτε με, σε αυτή τη νέα εκδοχή διλήμματος, απελπιστικά λιγότεροι θα διαλέξουν το πρώτο. Το τίμημα της γελοιότητας είναι πλέον δυσανάλογα μεγάλο για να μασήσει ακόμα και ο πλέον καλόπιστος.
Θέλετε να καταλάβετε την ένταση του πολιτικού κρετινισμού για τον οποίο μιλάμε; Ιδού ένα παράδειγμα ώστε να δείτε πώς φαίνεται απέξω: Σκεφτείτε λοιπόν τον Φίλιππο Πετσάλνικο και τις δηλώσεις στήριξης στους υπαλλήλους της Βουλής, την ίδια εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου έβγαζε πύρηνους λόγους «για τις θυσίες που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός και για την αξιοκρα... κτλ». Ε, αυτό πολλαπλασιάστε το επι 1000 και θα δείτε πώς δείχνετε στους fan σας.

Σας θυμίζω ότι υποτίθεται πως ζητήσατε υπερκομματική στήριξη, για να παραμείνει η χώρα στο Euro. Ακόμα και δικοί σας, αν και τραυματισμένοι ακόμα από την γελοιότητα της διακυβέρνησης Καραμανλή, έκαναν την καρδιά τους πέτρα και σας ψήφισαν. Δούλεψε και το γενικό μπίρι-μπίρι έστω. Ή ακόμα και η απεχθής προοπτική των Καμμενοειδών. Ή ο τραμπουκισμός κάποιων socialmediaκών Συριζαίων. Πάντως το δίλημμα «Σαμαράς ή Αργεντινή», έπιασε. Και κάπως έτσι, με την ψυχή στο στόμα πήρατε οριακό προβάδισμα και πίστωση χρόνου. Και γίνατε πρωθυπουργός.
Μη νομίζετε βέβαια ότι μάσησε κανείς με τα Ζάππεια, έτσι. Ή ότι κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθήσει σε φόρους και χαράτσια. Κανείς δεν πίστεψε ότι θα αξιοποιήσετε την δημόσια περιουσία ή ότι θα πατάξετε την φοροδιαφυγή. Οι περισσότεροι όμως ήταν διατεθειμένοι να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία. Να ξεπεράσουν αυτή την βασανιστική υποψία ότι «δεν το έχετε». Να κάνουν, έστω και με δυσπιστία το σκατό τους παξιμάδι. Για να μείνει η χώρα στο Euro πάντα...
Όμως, το να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να παραμείνει η χώρα στην Ευροζώνη, έστω ότι σαν επιχείρημα μπορεί ακόμα να πείσει κάποιους. Αλλά το να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για να να πληρώνεις την Τάνια Ιακωβίδου, δεν μπορεί να πείσει, ούτε «χειροκροτητή του Κώστα Καραμανλή» που λέει ο λόγος.

Γιατί ακόμα και αυτός ο «χειροκροτητής Καραμανλή», (η κατώτερη μορφή πολιτικού αμοιβαδισμού δηλαδή), κάποια στιγμή θα αναρωτηθεί: «Δεν υπάρχουν λεφτά για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας συνταξιούχος ή ένας αναπηρος, αλλά βρίσκονται λεφτά για τις υπηρεσίες μιας τηλεοπτικής περσόνας 3ης κατηγορίας, πρώην υπαλλήλου του υπόδικου Κουρή και συναδέλφου του Τράγκα;
Κοινώς, μόλις τα σκατώσατε. Οριστικά.
Άντε γειά
Νίκος Ζαχαριάδης/athensvoice.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...