Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η φάρμα των ζώων

Έλια Ζερβού


Πάει και το ψωράλογο. Την ΕΡΤ εννοώ φυσικά.   
Δηλώνω ακλόνητη, αμετάπειστη και με θρασύτητα, ότι στην πραγματικότητα δεν στεναχωριέμαι που έκλεισε. 
Με απασχολούν μόνο οι τίμιοι εργαζόμενοί της που έμειναν άνεργοι, αν και με τόση ανεργία γύρω μας είναι απ΄ τους τυχερούς γιατί θα τσιμπήσουν και μια αποζημίωση να έχουν να πορεύονται, να κρατηθούνε ζωντανοί, για να υπάρχουν κάποιοι να θάψουν όσους σήμερα δεν έχουνε δουλειά ούτε λεφτά, ούτε την «Ελλάδα ολόκληρη» να τους συμπαραστέκεται.   
Να ξεκαθαρίσω βεβαίως ότι με απασχολούν οι απολυμένοι της ΕΡΤ μόνο εφόσον προσλήφθηκαν εκεί χωρίς βύσμα, μπάρμπα στην Κορώνη και μουνί καμαρωτό, κάποιες γυναίκες. Πολύ φοβάμαι, ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ελάχιστοι.   

Δυο μέρες μετά και ύστερα από την αρχική μου βλαχοσυγκίνηση για τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ, αρχίζω και μετράω τις αντοχές μου, ώστε να αποκτήσω πιο ψύχραιμα κριτήρια.   
Ο ίδιοι που την ξεφτίλισαν, οι ίδιοι την έκλεισαν. 
Οι ίδιοι που την ξεφτίλισαν, οι ίδιοι της συμπαραστέκονται τώρα. Κόμματα, δημοσιογράφοι, οι εργαζόμενοί της και κάθε είδους συνδικαλιστής.   
Κλείσανε μια ΕΡΤ που τη βίαζαν συνέχεια, της έκαναν παρθενορραφή για να την ξαναβιάσουν μετά. Ε, ας ξεκουραστεί η καημένη 2-3 μήνες μια και τη ράβουν τώρα, πάλι.   
Οι εργαζόμενοι, αυτοί στους οποίους συμπαραστέκεται «όλη η Ελλάδα», οι αθώες περιστερές, αυτοί που κουτσουλούσανε το άλογο για τόσα χρόνια, σήμερα έχουν μόνο τη σοβαρή αντιπρόταση «μα εκεί κατάντησες; Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα;».   
Ναι. Να ψοφήσει η διορισμένη κατσίκα του γείτονα, γιατί την είχε κλέψει. Την έκλεψε από μένα, από κείνον, απ’ τον άλλο γείτονα. Γιατί όταν εσείς χωθήκατε στην ΕΡΤ, ατάλαντοι και αφλόγιστοι στην πλειονότητά σας, επειδή είχατε την «τύχη» του βύσματος, κάποιοι εκεί έξω δέκα φορές πιο άξιοι από εσάς, δουλεύανε ντελίβερι στα γραφεία σας. Κάποιοι εκεί έξω υπέβαλλαν προτάσεις που δεν τις κοίταζε κανείς, γιατί οι δουλειές μοιράζονταν ονομαστικά και όχι αξιοκρατικά, σε σας και τους γνωστούς σας.   
Ένας Εξάντας, δεν ξεπλένει τη μπόχα. Αλλά μια Μπήλιω Τσουκαλά, ήταν το καλύτερο παράδειγμα του πώς μια υπάλληλος σε γκισέ του ΙΚΑ μπορεί να κάνει τηλεόραση μέχρι να συνταξιοδοτηθεί, επειδή τη βόλεψε στην ΕΡΤ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όπως βόλεψαν στο ΙΚΑ και σε όλο το δημόσιο, χιλιάδες Μπήλιες.   

Στάχτη και μπούρμπερη να γίνει η ΕΡΤ, αλλά να μην ξανανοίξει ποτέ. Πώς μπορεί ένας νοήμων άνθρωπος να εμπιστευτεί την εξυγίανσή της σε μια κυβέρνηση που είναι ανίκανη να επιβάλλει τη νόμιμη λειτουργία των ιδιωτικών καναλιών που λειτουργούν παράνομα 25 χρόνια τώρα; 
Πόσο κουτόχορτο θα φας ακόμα Ελληνάκο;   Και πόσο θράσος θα ανεχτείς από την ΕΣΗΕΑ που απεργεί για συμπαράσταση σε ένα ψωράλογο που ψόφησε και πάει να το αναστήσει με το ζόρι, προκειμένου να ασχημονεί επάνω του; Νιώθεις καθόλου ψωράλογο Ελληνάκο; Νιώσε, αν δεν το σκέφτηκες καθόλου.   

«Όλη η Ελλάδα σε απεργιακή κινητοποίηση για την ΕΡΤ». Εγώ το λέω αλλιώς: «όλη η Ελλάδα σε παράκρουση πνευματικού εκπεσμού, για το κλείσιμο της ΕΡΤ».   Μαζεύτηκαν τα όρνεα στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου από προχτές, εκατοντάδες. Κόμματα, σημαίες, εργαζόμενοι, νεολαίοι, ψευτοεπαναστάτες, συμπαραστάτες του ρουσφετιού, να αρπάξουν ένα κομματάκι του δράματος. Να ηρωποιηθούν, να ωφεληθούν, μέσα από το δράμα που μας έφερε όλους στο κατώφλι της απελπισίας και του παγκόσμιου εξευτελισμού ως χώρα και πολίτες: το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. Το ένα χέρι τους σηκώνει τη γροθιά και το άλλο βυθίζει τη ζωή τους ακόμα πιο βαθιά στον πάτο.   
Και μαζί θέλουν να πάρουνε και μας που αφήσαμε νύχια τρία μέτρα για να κρατηθούμε στην όχθη περιμένοντας το θαύμα. 
Εμάς που δεν βολευτήκαμε ποτέ από κανέναν και έχουμε πρόσωπο καθαρό για να μιλάμε. 
Εμάς που υποφέρουμε από την ανοησία μεγάλης μερίδας των Ελλήνων, να συμπαραστέκονται στην κλεμμένη κατσίκα του γείτονα και σε μια ανίκανη κυβέρνηση κλεφτοκοτάδων. 
Γιατί  οι κόκκινες σημαίες, οι γροθιές, οι κορόνες για τους απολυμένους και την κρατική τηλεόραση, αυτή την κυβέρνηση που λένε χούντα, υποστηρίζουν. Τη χούντα της λαμογιάς, του ρουσφετιού και των ημέτερων. Αυτό ζητάνε να παραμείνει σε λειτουργία.   
Να ακούς τον Τσίπρα να μιλάει για «φίμωση της ελεύθερης έκφρασης» με το κλείσιμο της ΕΡΤ και ακόμα να μην καταλαβαίνεις ανθρωπάκο ούτε δράμι αλήθειας. Να διαφωνεί ο Βενιζέλος με το κλείσιμό της και πάλι να μην καταλαβαίνεις.   
Πόση ανεγκεφαλιά, πόση ανικανότητα σκέψης σε αυτό το δύστυχο τόπο που είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε κάποιοι, αλλά τον σιχαινόμαστε σαν εφιάλτη; Τον σιχαθήκαμε για την ακρίβεια, έτσι που τον κατάντησαν οι κυβερνώντες σε απόλυτη συνεργασία με τους πρωτοξάδελφους της απόλυτης ηλιθιότητας που τώρα επαναστατούν για ακόμα μια φορά, απέναντι στην ίδια τους τη ζωή.   
Καλό ψόφο λοιπόν, γιατί αυτό μας αξίζει. Σε εσάς γιατί είστε κενοί από μυαλό και σε μας γιατί είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε στα ίδια μαιευτήρια μαζί σας.
eyedoll.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...