Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κατηγορητήριο για κλάματα...

O κ.Παπακωνσταντίνου, έχει αναμφίβολα  ευθύνες για τους χειρισμούς του με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.
Η χθεσινή απόφαση όμως της Βουλής δείχνει  ότι το πολιτικό μας σύστημα, δεν ενδιαφέρεται  να καταλογίσει τις όποιες πραγματικές ευθύνες του πρώην υπουργού, αλλά αναζητά απλώς ένα εύκολο τρόπο  για να παραδώσει στο φιλοθεάμον κοινό ένα εύκολο εξιλαστήριο θύμα. 
Παρακολουθώντας τη συζήτηση , είχες την εντύπωση ότι ουδείς ενδιαφερόταν  να ακούσει τα επιχειρήματα της μιας ή της άλλης πλευράς, αλλά βιαζόταν να επικυρώσει, μια εκ των προτέρων ,ειλημμένη απόφαση...

Επειδή οι μέχρι τώρα κατηγορίες  δεν αρκούσαν για να έχουμε μια σίγουρη  καταδίκη, εφευρέθηκε και η κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, γιατί λέει  διαπιστώθηκε ζημία του κράτους πάνω από τα 120.000 ευρώ. 
Που και πώς διαπιστώθηκε, πώς υπολογίστηκε το ποσό , για τους κ.κ.βουλευτές δεν έχει καμιά σημασία.Από ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα  κανένας  έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί, κανένα πρόστιμο δεν έχει καταλογιστεί και είναι άγνωστο πότε  το ΣΔΟΕ θα έχει πράγματι μια συνολική εικόνα  για τον αν έχουν δηλωθεί ή όχι τα ποσά που καταγράφονται  στους 2000 και πλέον καταθέτες της λίστας.

Όμως οι κ.κ. βουλευτές δεν είχαν καμιά αμφιβολία, κανένα ερωτηματικό ,είχαν αποφασίσει πριν από το ΣΔΟΕ για τη ζημιά που επέφερε  ο κ.Παπακωνσταντίνου στο ελληνικό δημόσιο .Δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό λοιπόν να του προσάψουν ένα επιπλέον  βαρύ κατηγορητήριο.
Τώρα πώς γίνεται εδώ και έξη μήνες , μετά από τόσο θόρυβο, μετά από τόσες καταγγελίες, να  ερευνά το ΣΔΟΕ  και να μην έχει ακόμα βγάλει κάποιο πόρισμα ,αλλά οι βουλευτές μας να έχουν βγάλει ήδη απόφαση, είναι ένα άλλο δείγμα σοβαρότητας...Είναι προφανές λοιπόν ότι το μόνο που δεν ενδιαφέρει το πολιτικό μας σύστημα,είναι να βρεθεί επιτέλους μια άκρη με τις περιβόητες λίστες της φοροδιαφυγής.

Το πολιτικό κόστος θέλουν να ξορκίσουν με κάθε τρόπο, να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά ότι δεν κάνουν τίποτε και βέβαια να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να τιμωρήσουν έστω και ένα πολιτικό,για να εκτονωθεί και η οργή της κοινής γνώμης...
Να μας συγχωρούν οι κ.κ. βουλευτές, αλλά αυτό δεν λέγεται  κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν λέγεται αναζήτηση της αλήθειας, αλλά απλώς προσπάθεια  ξεκαρφώματος και μετάθεσης των  ευθυνών σε ένα εύκολο πλέον αντίπαλο,που δεν  διαθέτει καμιά κομματική υποστήριξη...
Πολυμίλης Σήφης/tovima

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...