Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

η "αγανακτισμενη" τζουλια

"Ποιοι ...μαλάκες, με τις πράξεις τους, έδωσαν δικαίωμα στους Γερμανούς να μιλούν έτσι;"
αναρωτιεται το "αδερφικο" respentza.blogspot.
ο ενας λεει ο σακης,ο αλλος λεει ο μακης κ.ο.κ.
στο καπακι σκαει "ο αγανακτισμενος πολιτης".με τον προτεινομενο δεκαλογο της ευτυχιας και δικαιοσυνης.ο παπαρας που πηγε σπιτι του,αλλαξε τα ρουχα του,κοιταχτηκε στον καθρεπτη και ευχαριστημενος απο το θεαμα,το καρναβαλι,αναφωνει:ειμαι ο αγανακτισμενος πολιτης.
ας το παρουμε απο την αρχη.

κεφαλαιο πρωτο: o καταλογισμος των ευθυνων.
-πρωτοι στη λιστα του "αγανακτισμενου",δεκα ανωτεροι δημοσιοι.ακολουθει ο ιδιος αριθμος διευθυντων δεκο και δημοσιων οργανισμων.ο μαγικος αριθμος εδω ειναι το "δεκα".ειναι ενδεικτικος της απονομης δικαιοσυνης.σκοπιμως παραλειπτεται πως ολες αυτες οι θεσεις ειναι κομματικες.που προερχονται απο κομματα εκλεγμενα.που τα εξελεξε ο ιδιος.
-δευτεροι στη λιστα οι μεγαλογιατροι,οι μεγαλοδικηγοροι και γενικως οι μεγαλο-.που στη πρωτη στραβη,σε οτι αφορα θεματα υγειας,νομικων υποθεσεων,ειναι ο ιδιος ο οποιος θα τρεξει,βαζοντας και μεσο αρκετες φορες,να χρησιμοποιησει τις υπηρεσιες τους,για να γινει "η δουλεια".
-τριτοι οι δεκα επιχειρηματιες.ειπαμε το "δεκα" ειναι το μαγικο νουμερο.και ειναι ο ιδιος ο οποιος θα παει στα καταστηματα τους και θα αγορασει τα προϊοντα τους,τις εφημεριδες τους,θα δει τα τηλεοπτικα τους προγραμματα.
-ακολουθουν οι υπουργοι.εδω εχουμε 20 καθοτι ειχαμε πληθωρα απο δαυτους.ειναι ο ιδιος ομως ο οποιος τους δικαιολογουσε σαν να ηταν το ατυχο κεντρικο χαφ της ομαδας του.κι αμα συναντιωνταν στο δρομο με κανεναν απο αυτους,υποκλινομενος,προσφωνουσε το "κυριε υπουργε μου",ελπιζοντας σε χειραψια.πραξη που θα ηταν κορυφαιο γεγονος,αξιο διηγησης τις κρυες χειμωνιατικες νυχτες.
-off shore και δημευση περιουσιων.αυτα πανε πακετο στην εποχη του 2010.οπως το σεξ και η βια,ο λητης και η ιζολδη,το τικ και το τακ.ο "αγανακτισμενος",εχει αναλαβει και την εκτελεστικη εξουσια.
-τελειωνοντας το "δεκαλογο της μοιρας μου",αναφερει τις τραπεζες.στις οποιες πριν καμια δεκαρια χρονια πριν,μπηκε γεματος αερα,νιωθωντας πως προκειται για το φιλανθρωπικο ιδρυμα "ο αγιος δοσης ο τρι-τοκος".τωρα που εγινε ο "εικοσα-τοκος",ζηταει "σκαμνι".

κεφαλαιο δευτερο
σε ολες τις παραπανω περιπτωσεις,επιασα τον εαυτο μου να πεφτει κι αυτος στη λουμπα αυτη.να δειχνω αλλου.δε χρησιμοποιησα ομως,αληθινα,το τελευταιο ασμα του "αγανακτισμενου πολιτη".στο οποιο καταληγει λεγοντας,"εαν δε γινουν αυτα,θα παρεις τα τετοια μου".
που απευθυνεσαι ρε συ;σε καποια αορατη αρχη;σε εναν εξωκοσμικο εχθρο;πριν γινεις ο "αγανακτισμενος",ποιος ησουν;τις απειλες σε ποιον τις απευθυνεις;εχεις καταλαβει ρε ανυπαρκτε τι εχει συμβει;νομιζεις πως ναι;ξαναδιαβασε αυτα που γραφεις.πως εγιναν αυτα;απο παρθενογεννεση;και εσυ που ησουν;ποιανου κοσμος ειναι αυτος;ποιον εγλυψες,ποιον πατησες,ποιον αδικησες,ποιον εδωσες συγχωροχαρτι,σε ποιον εκλεισες το ματι;με ποσα ξεπουληθηκες,αν ειχες στο φιναλε καποια τιμη;εσενα πρεπει να κυνηγησω.
σε ποιον απευθυνεσαι;αν δε το εχεις καταλαβει,απευθυνεσαι στον εαυτο σου.αυτο που κανεις θα μπορουσε να ειναι μια λυτρωτικη αυτοκριτικη.που θα σε βοηθησει να κανεις το κλικ και να αλλαξεις.μη μου το παιζεις μωρη παρθενα.δες και τη τζουλια αν ξεμεινες απο παραδειγματα.ποια τζουλια;μια ειναι η τζουλια...

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...