Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

παραξενη πολη

τη μια αναφερεται ως συμπρωτευουσα,την αλλη ως ερωτικη πολη,ως φραπεδουπολη,ως η πολη της αγιας τετραδος.η τετρας αποτελειται απο τους ψωμιαδη,παπαγεωργοπουλο,ανθιμο και μυρτσο(new enter).
για πολλα χρονια,σημα κατατεθεν,ο λευκος πυργος.απο κοντα τα καστρα,ο πυργος της δ.ε.θ. και η παραλια.με αυτα πορευεται."γρια πουτανα που ξυριζει τα ποδια της",τραγουδουσε ο αγγελακας.το ιδιο ειχαν τραγουδησει και οι wipers με το doom town(οχι για τη θεσσαλονικη).
και περασε ο χρονος και λειτουργησε το μεγαρο μουσικης.με προφανη σκοπο,την αναπτερωση του πολιτισμου της πολης.και ερχεται το σωτηριον ετος 2010.οπου ανακοινωνεται η αναστολη των καλλιτεχνικων δραστηριοτητων επ'αοριστον,λογω ελλειψης οικονομικων πορων.επισης το δ.σ. αποφασισε να μη σχεδιασει προγραμμα για το σεπτεμβριο-δεκεμβριο του τρεχοντος ετους.ωραια ετσι;δεν υπαρχει μια.να κανω μια παρατηρηση ομως.ολοι αυτοι που στριμωχνονται να φωτογραφηθουν στα ενθετα εφημεριδων και σε ντεμεκ lifestyle περιοδικα της πολης που ειναι;η ελιτ με το ποτο ανα χειρας;οι κυριες που σπρωχνονται στο louis  vuitton; ξενερωτη αριστοκρατεια παλαι ποτε μπακαληδων και επιπλοποιων!με τους συλλογους αγαπης,να μας δειχνει και κανα tv100.οριστε κυριοι.πεδιον λαπρον.οπως εκαναν παλια οι "ευγενεις",αναλαβετε χορηγοι του πολιτισμου της πολης.
αυτο το γεγονος ομως προφανως παντρευεται με τη γενικοτερη απαξιωση της παντοτινης και αειθαλους νυφης.μεταξωτοι κωλοι κλπ.ριξε μια ματι στο υπερδιαφημισμενο καινουργιο δημαρχειο.εγιναν τα εγκαινια μετα λαμπροτητος που αξιζει ,με τις ευλογιες του ανθιμου και τις φανφαρες του τηβενουχου και παρασημοφορεμενου δημαρχου.εκτοτε κλειστον.δεν εχει πληρωθει ο εργολαβος και δεν παραδιδει τα κλειδια.ταυτοχρονα ο δημος θεσσαλονικης πληρωνει ενοικια για τις διασκορπισμενες του υπηρεσιες.μονο για το κεντρικο κτηριο πληρωνει περιπου ενα εκατομμυριο ευρω το χρονο.υπολογιζεται πως το υπολοιπο της αποπληρωμης φτανει τα επτα εκατομμυρια.λοιπον;ενας κοινος νους υπαρχει;
υπαρχει.λιαζεται,πινει καφεδες και υμνολογει τη βυζαντινη παραδοση της πολης.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...