Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

η λυση του προβληματος;

"ποιος φερνει κουκουβαγιες στην αθηνα;" αναφωνει ο ευελπιδης,στις "ορνιθες" του αριστοφανη.στην καθομιλουμενη παει να πει:"δε γαμ.... ρε παπαρα.πες μας και κατι καινουργιο".και συμπληρωνει ο σαββοπουλος: " Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει   και του 'παμε να φύγει μουδιασμένα  αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει  καλύτερα να μη μας πει κανένα."
ο αγνωστος νομισματοκοπος της αρχαιοτητας,ειχε τη φαεινη ιδεα,να βαλει στο νομισμα δυο οψεις.δεν ειμαι σιγουρος εαν ηταν θεμα καλαισθησιας και design,ή,ηθελε να βαλει τη σοφια του μεσα στην εννοια του νομισματος.μπορει να ηταν ο ιδιος που ελεγε στην αρχαια αγορα,το κλασσικο,"προσεχετε, εχει δυο οψεις.το βλεπετε καθημερινα μπροστα σας.να μη το ξεχνατε".θα μπορουσε να ηταν και ο ιδρυτης του παντοτινου παιγνιδιου "κορωνα-γραμματα".το οποιο εχει μεγαλη απηχηση τοσο σε ατομικο οσο και κοινωνικο επιπεδο.εκει εβαλαν το χερι τους και οι θεοι.δινοντας την ψευδαισθηση,πως η καταληξη του στριψιματος εχει τη δικη τους συμπαρασταση.
κι ετσι πορευτηκανε οι λαοι.στα δυσκολα διλημματα,εφευγε το νομισμα στον αερα.ηταν πιο ευκολο απο το να ψαχνεις σημαδια στην ωμοπλατη του θυσιασμενου βοδιου.
στις μερες μας,τα πραγματα λιγο εχουν αλλαξει.οι μοντερνες επιστημες,με τα σχεδιαγραμματα τους,τις αναλυσεις τους,τα οργανογραμματα,υποτιθεται πως προσφερουν ενα πιο ορθολογικο τροπο αντιμετωπισης των προβληματων.σωστα,αλλα....ολα αυτα χωρις τον ανθρωπινο παραγοντα.μια συνισταμενη που μπορει να τα τιναξει ολα στον αερα.πασπαλισμενα με μια αστειρευτη εφευρετικοτητα,θεσεις και επιχειρηματα μπορουν να αντικρουστουν  ταυτοχρονα,με μια μεγαλη γκαμα διαφορετικων ερμηνειων.και ολα αυτα με ενα μεγαλο ποσοστο ρευστοτητας.
εαν παρεις τη μια μερια,την επομενη στιγμη μπορεις να θεωρεις τον εαυτο σου ως το βλακεντιο δ΄ τον μεγαλοπρεπη.εαν δεν εισαι εξοπλισμενος ηθικα και γεματος επιχειρηματα,παρακολουθεις τρεμαμενος τον λαβρο συνομιλητη,φωναζοντας μετα απο λιγο,"παραδιδομαι".
εαν εισαι σε αδυναμια και λιγο καταφερτζης, οδηγεις το ματς σε ισοπαλια.σε ισοπαλια οδηγεισαι και απο το ανεξηγητο.τι κανεις τοτε;παιρνεις ενα νομισμα και στρινννν,στον αερα.
στην παρουσα κατασταση τι γινεται; ασπρο ή μαυρο;μπροστα ή πισω;τι ειναι μπροστα;τζουλια ή ανθιμος;βουρος ή καζακος;king ή kong;
το μεγαλυτερο ομως διλημμα το εξεφρασε ο μεγιστος καρατζαφερης.
σε συνεντευξη για τη ομοφυλοφιλια,ρωταει ο δημοσιογραφος:ειναι κουσουρι;
καρ.-Θα σου πω  το εξής: Αύριο, Γιάννη, γεννάει η γυναίκα σου. Τι θέλεις να σου κάνει; Τον Κοεμτζή, τον βαρύ άντρα που σκότωσε 4 για το κέφι του, ή τον Τσαρούχη;

 περνω το νομισμα και στριννννν!

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...