Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κανένα «τουίτ», μόνο «Ριζοσπάστη»!

............................................................................................................................................................
" Οι διεθνείς εξελίξεις έρχονται να βεβαιώσουν πως δεν υπάρχει τομέας της ζωής, όπου να μην πέφτει βαριά η μπότα των μονοπωλίων, που να μην είναι τα συμφέροντα των μονοπωλίων αυτά που καθορίζουν την παραμικρή εξέλιξη. Στον τομέα της πληροφόρησης αυτό είναι απόλυτο.


Παράδειγμα: Αν πιστέψουμε τις διαβεβαιώσεις των αστών, ο κόσμος πλέον έχει γίνει πολύ μικρός: Οσο ένα «τουίτ». Ενα χτύπημα, δηλαδή, στο πρόγραμμα που παρουσιάζεται ως η απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας. Ενα «τουίτ», λένε, έκανε τις εξεγέρσεις στις χώρες της βόρειας Αφρικής. Ενα «τουίτ», επίσης, λένε, ανακοίνωσε την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν. Ενα «τουίτ» είναι όλη η δημοκρατία, βεβαιώνει και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα.

Πράγματι, από τη σκοπιά των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, ο περιορισμός της έκφρασης σ' ένα «τουίτ» αρκεί για να 'ναι η λαϊκή αντίδραση ακίνδυνη και ο κόσμος ελεγχόμενος.

Στη ζωή, τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα.
Πριν πατήσει «τουίτ» ο εργάτης έχει απολυθεί. Πριν πατήσει «τουίτ» ο εργάτης βρίσκεται με γκιουλέκα στο σβέρκο του. Οσα «τουίτ» και να πατήσει ο μισθός θα κοπεί, η σύνταξη θα μειωθεί, δουλειά δε θα έχει.

Τα «τουίτ» έχουν ένα ρόλο: Τη ποδηγέτηση, τον έλεγχο από αυτούς που κατέχουν το δίκτυο και τις μηχανές. Καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά ισχύει κι εδώ ό,τι και για κάθε μηχανή. Το κρίσιμο είναι ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. "
rizospastis.gr

το κατάλαβες μικροαστέ ;

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...