Σάββατο 7 Μαΐου 2011

“Τζιτζιφιόγκοι” και “Τζιτζιφρίγκοι”

Ο κος Ρέππας θύμωσε με τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών που διέδωσε ότι πήρε “κίτρινη κάρτα” από την τρόικα. Τον αποκάλεσε λοιπόν, “τζιτζιφιόγκο”, τουτέστιν “λιμοκοντόρο”, “φλώρο”. Ουδόλως μ’ ενδιαφέρει η εσωκομματική κόντρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ο υπουργός Μεταφορών.


Ο κος Ρέππας, βγαλμένος από τον κομματικό σωλήνα και γαλουχημένος από την αντίληψη που “βλέπει” τον πολίτη ως πελάτη, όρθωσε το πολιτικό του ανάστημα και προσπάθησε να υποδυθεί το ρόλο του θιγμένου λαϊκού παιδιού.
Ο χαρακτηρισμός που εκστόμισε, αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την εικόνα που έχουν αρκετά “λαϊκά παιδιά” της κυβέρνησης για την τροϊκανούς. Υποθέτω ότι θα τους βλέπουν σαν κάποιους “βουτυρομπεμπέδες” από την Εσπερία που δε λογαριάζουν ούτε την ελληνική λεβεντιά, ούτε την αδούλωτη ελληνική ψυχή.
Μπορεί αυτοί οι “ελληνολεβέντες” να ζουν στο σύμπαν του Ζορμπά, της χωριάτικης, του “greek syrtaki”, του φραπέ, της Ελούντας, του “Τσοβόλα δώσ’ τα όλα” κλπ.
Μπορεί να βλέπουν οράματα για μια άλλη Ελλάδα, γεμάτη φως, άραγμα και ανεμελιά.
Μπορεί να μη θέλουν να χαλάσουν το χατήρι στους συνδικαλιστές, καθώς νόμος είναι το δίκιο του συνδικαλιστή, ιδιαίτερα όταν ο τελευταίος έχει να λαμβάνει και την χρηματική, κομματική- κρατική επιχορήγηση.
Ευτυχώς όμως σήμερα υπάρχουν και οι άλλοι˙ αυτοί που έχουν αηδιάσει με τους αγνούς και άδολους υπερασπιστές του “κατατρεγμένου” ελληνικού λαού που έβαζαν πάνω από όλους και όλα το πολιτικό κόστος, τη φιλοδοξία τους για εξουσία, την καριέρα τους και μας οδήγησαν στα σημερινά μας χάλια˙ αυτοί που έχουν αγανακτήσει με όσους από την κυβέρνηση χρησιμοποιούν λαϊκίστικες τακτικές για να αποφύγουν τις ευθύνες των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Μπορεί αύριο, κάποιος άλλος κος Ρέππας να τους αποκαλέσει “τζιτζιφιόγκους” αλλά θέλουν τουλάχιστον στη χώρα τους τα πράγματα να δουλεύουν “τζιτζί” καθώς έχουν κουραστεί από τους “τζιτζιφρίγκους”.
feleki.wordpress.com

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...