Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ποια τρόικα;

Πέντε ευρώ από κάθε κλήση των 100 ευρώ για τροχαία παράβαση που πληρώνουν οι πολίτες θα πηγαίνουν όχι στα έσοδα του κράτους, αλλά στα επικουρικά ταμεία για τις συντάξεις των ενστόλων. Επίσης, το 5% από τα παράβολα υπέρ του Δημοσίου που πληρώνουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις για πιστοποίηση του προσωπικού πυρασφάλειας θα πηγαίνει ως πόρος για το επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα έσοδα αυτά (το 5% από τις κλήσεις της Τροχαίας και το 5% από τα παράβολα του Δημοσίου) προβλέπονται σε νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή και μάλιστα το εν λόγω άρθρο που επαναφέρει -αν όχι θεσπίζει για πρώτη φορά- κρατική ενίσχυση σε επικουρικούς φορείς μπήκε συγκεκαλυμμένα σε άσχετο νόμο. Οι πόροι αυτοί θεσπίζονται για τις επικουρικές συντάξεις μιας μερίδας ασφαλισμένων και συνταξιούχων με το άρθρο 45, παράγραφοι 1 και 2 του νόμου 4256/14 (για τα τουριστικά πλοία)! Το θέμα όμως είναι ότι ψηφίστηκαν μετά το νόμο που τους καταργούσε.

Συγκεκριμένα, ήταν ο νόμος με τα προαπαιτούμενα της τρόικας (ν. 4254/14) που ισχύει από τις 7 Απριλίου και προβλέπει ότι τέτοιας μορφής ενισχύσεις από τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης καταργούνται από την 1η/1/2015. Στον ίδιο προβλέπεται ότι τα όσα θα ισχύσουν για τους ασφαλισμένους όλων των επικουρικών ταμείων, δηλαδή υπολογισμός συντάξεων με λιγότερο γενναιόδωρο τρόπο και με μειώσεις αν χρειάζεται για να πέσουν τα ελλείμματα, θα εφαρμοστούν από 1ης/1/2015 και στα Ταμεία των ενστόλων, οι συντάξεις των οποίων θα βγαίνουν με βάση τα έσοδα από εισφορές, χωρίς να δημιουργούνται ελλείμματα και κατόπιν αναλογιστικής μελέτης.

Επιπλέον, για τα επικουρικά ταμεία υπάρχει ρητή και διά νόμου απαγόρευση σε οποιασδήποτε μορφής άμεση ή έμμεση κρατική ενίσχυση.
πηγή

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...