Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Πάει και αυτός, ευτυχώς!



Μια μικρή παρένθεση στην ...Μπαλτακιάδα, για να μην περάσει απαρατήρητο αυτό που συνέβη προχτές.

Κλαίει το Στρασβούργο, οδύρονται οι Βρυξέλλες. Ο Μπαρόζο, ο Ρεν, ο Γιούνκερ και άλλοι επιφανείς ευρωπαίοι, είναι εξοργισμένοι με τον Σαμαρά, που αρνήθηκε να χρίσει υποψήφιο ευρωβουλευτή τον τρισμέγιστο Ψωμιάδη.

Το ίδιο οργισμένοι, φαντάζομαι, θα είναι ο Παπαδάκης κι ο Αυτιάς, που δεν θα έχουν την ευκαιρία να ακούνε τις εμβριθείς αναλύσεις του Ζορό για τα χάλια της Ευρώπης. Τώρα πρέπει να βρουν άλλες δικαιολογίες για να μας τον μοστράρουν στα πρωϊνάδικά τους.
Δεν ξέρω αν είναι εξοργισμένος ο Παναγιότατος Θεσσαλονίκης Ανθιμος και αν θα κάνει την ύστατη προσπάθεια υπέρ του θεοσεβέσταστου Παναγιώτη. Τι διάβολο, θεοσεβής είναι και ο Σαμαράς, πώς γίνεται να του πάει κόντρα;
Τέλος, περισσότερο εξοργισμένος πρέπει να είναι ο
κόουτς Γιάννης Ιωαννίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. στην κεντρική Μακεδονία, ο οποίος ευχήθηκε(!) μόλις προχτές να είναι ο Ψωμιάδης υποψήφιος ευρωβουλευτής. Αν έχει τσίπα πάνω του, να πετάξει στα μούτρα του Σαμαρά την παραίτησή του. Για να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αδικεί έτσι έναν μεγάλο πολιτικό, που θέλει να ξεδιπλώσει το πολυσύνθετο ταλέντο του και στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Τέρμα η πλάκα. Για τα στενά πλαίσια της Ν.Δ. και του Σαμαρά (γέρνουν πολύ δεξιά, τόσο που χρησιμοποιούν Μπαλτάκους, είναι κοντά στο πνεύμα και την ηθική Ψωμιάδη), ο αποκλεισμός του από το ευρωψηφοδέλτιο αποτελεί άλμα. Και μάλλον θα το πληρώσουν εκλογικά. Το γενικότερο κέρδος είναι μεγαλύτερο. Το δίδυμο Ψωμιάδη-Παπαγεωργόπουλου, που καταδυνάστευε τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα επί δεκαετίες (αιρετοί παρακαλώ -ο λαός δεν έχει πάντα δίκιο!), αποτελεί παρελθόν. Ας είναι καλά κάποιοι δικαστές.

Το θράσος του Ψωμιάδη να ζητήσει και (πρόσθετη) επιβράβευση, με μια θέση στην Ευρωβουλή, δεν ξενίζει. Ο αποκλεισμός του αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Άλλωστε, θα βρει κάπου να πάει. Οι ψεκασμένοι του Καμένου, ο Πολύδωρας και η Χρυσή Αυγή, έχουν ανοιχτή την αγκαλιά τους. Χάνεται τέτοιο κελεπούρι;
Γιώργος Καρελιάς/protagon

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...