Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ζήτω οι 1.500 φορείς του Δημοσίου


Βιομηχανικός Εργάτης
Μετά τον κ. Μάρδα, είμαι ο φανατικότερος υποστηρικτής της «κατάσχεσης» των αποθεματικών των δημοσίων οργανισμών, υπέρ του υπουργείου Οικονομικών. Εξηγούμαι:

1. Είναι αναπτυξιακό μέτρο, υπέρ της ρευστότητας της αγοράς. Μπροστά στον φόβο της αναγκαστικής κατάθεσης στην ΤτΕ, κάποιοι Δήμοι και οργανισμοί (με ΜΗ 100% ελεγχόμενη από την κυβέρνηση διοίκηση) σκέφτονται, ή ξεκίνησαν ήδη να πληρώνουν προμηθευτές, συνεργάτες και λοιπούς παρίες του ιδιωτικού τομέα που τους έχουν τόσους μήνες απλήρωτους. Σατανικό, ε;
2. Γονατίζουν οι 3 συστημικές ημι-ιδιωτικές και η αμιγώς κρατική ΕΤΕ. Εξηγώ το απλό, που δεν το σκέφτηκαν όμως οι σούπερ εγκέφαλοι του ΥΠΟΙΚ μέσα στον πανικό τους. Πού είναι σήμερα κατατεθειμένα τα διαθέσιμα των δημοσίων φορέων; Στις 4 συστημικές. Κατευθύνοντάς τα στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα «τραβάνε» από τις τράπεζες αυτές. Άρα, η ήδη ανύπαρκτη ρευστότητά τους καταρρέει πλήρως και στρέφονται στην ΕΚΤ. Ο Ντράγκι τους χαρίζει την αμέριστη συμπαράστασή του και μηδέν ευρώ. Άρα, τέλος του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.
3. Το σημαντικότερο όλων! Μάθαμε επιτέλους ποιοι είναι οι υπερχρήσιμοι οργανισμοί του Δημοσίου (εδώ).
Συνιστώ στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να ανοίξουν το link με προσοχή. Κινδυνεύουν με εγκεφαλικό, αν δουν που κατευθυνόντουσαν (παρατατικός, μας τελείωσε ο ενεστώτας) οι κρατήσεις και οι φόροι τους.
Επειδή σέβομαι τον χρόνο σας, έκανα ένα best of (worst of, σωστότερα) των πιο ελκυστικών ονομάτων δημοσίων φορέων. Συνιστώ στους συνεπείς
φορολογούμενους να μην ανοίξουν (επαναλαμβάνω να ΜΗΝ ανοίξουν) τα σχετικά links των εν λόγω φορέων. Μετά το εγκεφαλικό θα έρθει και το καρδιακό. Άνοιξα εγώ όσα links άντεξα και σας παραθέτω μία φράση από το καθένα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ένας από τους πολλούς φορείς του Δήμου Κηφισιάς)

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΑΡΧΕΙΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΕΩΝ (δηλαδή;)

ΔΕΛΗΧΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΕΛΗΧΑ (στον Τύρναβο, όπου για δαπάνη αγοράς σωλήνα 10 € απαιτήθηκαν 7 έγγραφα και υπογραφή του Προέδρου του ΔΣ…στοιχεία στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ (ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ.)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΓΥΡΛΑΣ (στην Τήνο, επειδή ξέρω ότι ρωτάτε)

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ (το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει άλλα 5 αντίστοιχα ινστιτούτα που δεν αναφέρονται στην κατάσταση με τους 1.500 φορείς)

ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΓΙΩΝ ΕΥΔΑΠ (δηλαδή;)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ & ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ (στο site του αναφέρει ΜΟΝΟΝ τη συντήρηση ενός μνημείου εκτός Ελλάδος….)

ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ (αυτοαναφορικό, ή μου φαίνεται;)

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (έδρα Ρόδος 11μελές ΔΣ που διορίζεται από τον Υπ. Δικαιοσύνης)

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (έδωσε μάχη το 2014 ο δικηγορικός σύλλογος Χανίων να συνεχιστεί η χρηματοδότησή του)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΙΑΠΕ) ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (Κ.Δ.Α.Κ.) προτελευταία απόφαση, η έγκριση δαπάνης για το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ πλύσιμο αυτοκινήτου με 70€. Φορολογούμενοι, έτσι διαφυλάσσεται η αγιορείτικη κληρονομιά. Γιατί το πλύσιμο κοστίζει γενικώς μόνον 10€; 

ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΒΑΣΩΣ Γ. ΚΑΤΡΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΧΟΡΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΚΑΙ ΡΑΥΜΟΝΔΟΥ ΝΤΑΝΚΑΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ (Κ.Α.Φ.) ΛΙΜΕΝΑ ΡΟΔΟΥ (επί 50 για τα 50 λιμάνια της χώρας)

ΚΟΝΙΑΡΕΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (επταμελές ΔΣ, επιχορηγείται από το Υπ. Γεωργίας)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Φ. ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗ -ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ (αμάν, αυτό συγχωνεύτηκε λέει το site του, άκαρδοι τροϊκανοί)

ΟΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Το κορυφαίο: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (σύνολο ετήσιων εξόδων 308.000€, ανεπαρκέστατο για παγκόσμιο κέντρο)

ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΥΛΗΣ (οι αναξιοπαθούντες, δηλαδή). Τη διάλυση του Ταμείου απέτρεψε η σθεναρή στάση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ τον Δεκέμβριο) του 2014

ΥΓ: Ο Θεόδωρος-μαζί τα φάγαμε-Πάγκαλος δεν κατάφερε να κλείσει ούτε έναν από τους ανωτέρω οργανισμούς. Εύγε Θεόδωρε!

ΥΓ2: Επειδή θα πεταχτούν οι συνήθεις αγαπητοί σχολιαστές. Δεν λέω να κλείσουν οι 1.500 οργανισμοί. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), πχ, είναι αναγκαίος. Χωρίς όμως τους 1.000 από τους 1.500 οργανισμούς λειτουργεί μια χαρά το κράτος, όταν ΠΡΕΠΕΙ να σφίξει το ζουνάρι. Θα είχαμε γλιτώσει έξοδα παραστάσεως, επιχορηγήσεων και βιολογικών πλυσιμάτων χιλίων ΑΧΡΗΣΤΩΝ και επιζήμιων Διοικητικών Συμβουλίων, τόσα χρόνια.
protagon.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...