Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ο δείκτης που θα δείχνει


Σήμερα ένας καθηγητής μαθηματικών και συγγραφέας, γνωστός συγγραφέας, έγραψε στο Facebook: «Αν κρίνω από τη λύσσα με την οποία σήμερα το πρωί προσπαθεί ο Αθήνα 984 να αποδομήσει την κυβέρνηση, συμπεραίνω ότι τα πράγματα πάνε μάλλον καλά για την Ελλάδα. Κανέλλης, Μοσχολιού έχουν δώσει ρέστα. Άρα φοβούνται για τα αφεντικά τους! YES!» 
Είναι ένα παράλογο στάτους απ' όπου και να το πιάσεις, που με ντροπιάζει. Κυρίως ντροπιάζει τον συντάκτη του βέβαια, τον καθηγητή (προφανώς), αλλά ντροπιάζει και μένα. Μου θυμίζει δικά μου προσωπικά μηνύματα που έτυχε να στείλω, κάτι μικρές ώρες, αφόρητα μεθυσμένος, πριν πολλά χρόνια, σε άτομα που δεν έφταιγαν σε τίποτα να διαβάσουν αυτά που τους έγραφα εκείνες τις μικρές ώρες, όντας αφόρητα μεθυσμένος. 
Ξέρεις όμως κάτι; Κουβέντες σαν κι αυτήν, κουβέντες δηλαδή γκεσταπίτικες, θα διαβάζουμε, αλλά και θ' ακούμε, όλο και πιο συχνά πλέον. Όλο και πιο συχνά καθώς η χώρα θα απομονώνεται, θα μένει μόνη, απεκδυμένη κάθε δυτικό της στοιχείο, κάθε σύμμαχό της στον πολιτισμένο κόσμο, με ντόπιους φυλάρχους σαν τον γέροντα Τσίπρα (πόσο τον λυπάμαι), σαν τον Καμμένο με τις κλεμμένες πουλάδες στο τζάκετ, σαν την Κωνσταντοπούλου που θα απειλεί φόρα παρτίδα υπαλλήλους βενζινάδικων, σαν τον Κοτζιά που θα ονειρεύεται να κοιμάται γυμνός στην πλατεία του Κρεμλίνου αγκαλιά με την κεφάλα του Λένιν: δηλαδή όσο θα υφαίνεται το σχέδιο που έχει αυτή η εθνικολαϊκιστική, δυνάμει εθνικοσοσιαλιστική, κυβέρνηση: η χούντα που ψηφίσαμε. Θα διαβάζουμε, αλλά και θ' ακούμε, ολοένα και περισσότερο πλέον γκεσταπίτικα λόγια. Και θα βλέπουμε το δάχτυλο που δείχνει. Το δείκτη που θα δείχνει. Αυτό θα 'ναι το λόγκο της Νέας Εποχής: ο δείκτης που θα δείχνει. Ο τερατώδης, όχι πια μπαμπουλωμένος την κουκούλα, όχι πια με κόκκινα απ' την ντροπή μάγουλα, δείκτης που θα δείχνει.
Κυριάκος Αθανασιάδης / booksjournal.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...