Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Είναι πολιτικές για τα πανηγύρια κύριε Δήμαρχε...


Του Γιώργου Κράλογλου/capital.gr

Εάν οι «εκλεκτοί» των πολιτικών παρατάξεων που ψηφίζονται Δήμαρχοι με κομματική «επιδότηση» δεν γνωρίζουν ότι τους πήρανε χαμπάρι, τους συνιστώ να διαβάσουν τα εκπληκτικά σχόλια, για τα 8,6 εκατ. ευρώ που απαιτεί ο Δήμος Περάματος από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ως «διόδια» για τα κρατικά τρένα που περνούν από την περιοχή του.
Συνιστώ στους πάντες να διαβάσουνε με προσοχή τους σχολιαστές του σχετικού χθεσινού ρεπορτάζ του κ. Ηλία Μπέλλου για να αντιληφθούν ότι τελικά στην Ελλάδα μόνο η κοινή γνώμη έχει ωριμάσει.

Μόνο οι Έλληνες πολίτες.
  Μόνο η κοινή γνώμη δηλαδή, ο καθημερινός πολίτης είναι σε θέση να αντιληφθεί τι πρέπει να γίνει για να ξεφύγουμε από την κατάντια που μας έφεραν οι εκλεγμένοι πολιτικοί και οι κομματικοί υπηρέτες τους από τους οποίους οι ψηφοφόροι ως φορολογούμενοι περιμένουν να δουν ένα καλύτερο τρόπο ζωής.
Οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτε. Θα μπορούσα αφελώς να πω ότι δεν θέλουν να καταλάβουν. Δεν το λέω γιατί είμαι σε θέση να γνωρίζω και να πιστεύω ότι δεν είναι ικανοί να καταλάβουν τι κάνουν. Δεν έχουν κοινό νου. Δεν μπορούν να δουν τίποτε περισσότερο από το προσωπικό τους συμφέρον και την κομματική τους τύφλα. 
Δεν είναι ικανοί ούτε και να ακούσουν ούτε και να διαβάσουν αυτά που τους γράφουν οι πολίτες είτε με υπομνήματα, είτε με διαμαρτυρίες, είτε με γράμματα είτε και με σχόλια σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα όπως αυτό που καταπιάστηκα σήμερα. 
Οι υπηρεσίες που διαθέτουν δήθεν για τα παράπονα του πολίτη απλώς
καθαρίζουν φασολάκια...
Με τον τίτλο του σημειώματός μου δεν απευθύνομαι ασφαλώς σε κανένα συγκεκριμένο Δήμαρχο συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και εκείνου που έδωσε την αφορμή και στους σχολιαστές και σε εμένα. Και δεν απευθύνομαι σε κανένα γιατί είμαι περισσότερο από βέβαιος ότι δεν είναι ικανοί να καταλάβουν τι κάνουν. Διαφορετικά δεν θα το έκαναν. 

Παίρνω ως παράδειγμα τις απαιτήσεις από τον Δήμο Περάματος των 8,6 εκατ. ευρώ για διόδια των τρένων από την περιοχή του. Προσέξτε τι ακριβώς δεν καταλαβαίνουν.

Η κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσπαθεί να νοικοκυρευτεί και να τα βγάλει πέρα με το άνοιγμα των πάνω από 10 εκατ. ευρώ που έχει και ζητάει από το κράτος και από τους επιβάτες να την βοηθήσουν. Το ποσό έχει ήδη φορτωθεί στους φορολογούμενους. Πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι στα τρένα έφαγαν την πανταχούσα του ενιαίου μισθολογίου. Καλώς ή κακώς είναι άλλο θέμα. 

Η κρατική εταιρεία τρένων είναι για ιδιωτικοποίηση γιατί το κράτος δεν έχει λεφτά να την καλύψει. Την ίδια στιγμή έρχονται δύο μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι και σχεδιάζουν δουλειές για τα κρατικά τρένα που ίσως να τα βγάλουν από το τέλμα και, γιατί όχι, ίσως να τους ανοίξουν και ορίζοντες. 

Και ενώ όλοι κάνουν το σταυρό τους να πετύχουν τα σχέδια, ο Δήμος Περάματος ζητάει από τα κρατικά τρένα να διπλασιάζουν την ζημιά των 10 εκατ. ευρώ σε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ γιατί θέλει διόδια!!!

Προσέξτε τώρα την τρέλα. 

Το κράτος χρωστάει και δεν μπορεί να θρέψει τις Εταιρείες του και αναγκάζεται να τις πουλήσει. Και έρχεται από την άλλη πλευρά το ίδιο το κράτος, με την μορφή της τοπικής αυτοδιοίκησης, και σπρώχνει την κρατική εταιρία τρένων στις ζημιές και στην ιδιωτικοποίησή της. 

Ας πάρουν οι ιδιώτες την ΤΡΕΝΟΣΕ και θα δούμε τότε για ποια διόδια θα μιλάμε...

Όλα δε αυτά γίνονται για το συμφέρον των φτωχών, λέει, κατοίκων του Περάματος. Λες και στον Πειραιά, στο Αιγάλεω, στα Πετράλωνα, στα Καμίνια, στην Ηλιούπολη, στην Καλλιθέα, στον Ρέντη και στις γύρω περιοχές κάθονται πλούσιοι. Και μιας και δεν περνούν τρένα από τις γειτονιές αυτές οι Δήμοι πρέπει να βάλουν διόδια στα κρατικά λεωφορεία... 

Πάμε παρακάτω όμως. Ποιος Δήμος σε όλη την χώρα μπορεί να μας πείσει ότι είναι πράγματι ανταποδοτικά τα Δημοτικά τέλη. Και ας μην πάμε στις κάποιες πλατείες και κάποια λεωφορεία που πάνε δημότες στο Μετρό. Ας πάμε εκεί που σήμερα πονάει η οικονομία. Στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, στα καταστήματα, στους τουριστικούς χώρους.

Τα εργοστάσια φροντίζουν με δικό τους τρόπο για τα σκουπίδια τους και την γενικότερη καθαριότητα της περιοχής. Χιλιάδες είναι τα παραδείγματα. Οι ίδιοι φροντίζουν και για τον φωτισμό και για τους δρόμους που εξυπηρετούν την επικοινωνία της παραγωγής τους με τις αγορές. Οι ίδιοι και τα τυχόν απόβλητα. Οι ίδιοι και την ασφάλεια. 

Η Δημοτική αστυνομία γράφει μόνο κλήσεις. Πληρώνουν τους Δήμους για στέλνουν 7-8 να κάνουν παρέα στον ένα που κουρεύει τα πάρκα. Πληρώνουν τους Δήμους για τις γνωστές ψηφοθηρικές συμβάσεις. Πληρώνουν τους Δήμους για να φτιάχνουν Εταιρίες που τους βάζουν μέσα και μετά ζητάνε λεφτά από το ΕΣΠΑ για να σωθούν. 

Αυτές οι Δημοτικές πολιτικές μαζί με όποιους τις εισηγούνται είναι μόνο για τα πανηγύρια. Και λεφτά για τα πανηγύρια έπαψαν να υπάρχουν. 

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...