Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

τωρα θα πεσουν;

Mε επιτόκιο κοντά στο 3,76% θα δανειστεί η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, σύμφωνα με σχετική συμφωνία αξιωματούχων της ευρωζώνης, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το πρακτορείο, οι οικονομικοί αξιωματούχοι της ευρωζώνης έφτασαν σε συμφωνία για τους όρους ενός πιθανού δανεισμού της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του Reuters, τα δάνεια προς την Ελλάδα θα είναι «σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο» των όρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, οι όροι δανειοδότησης του ΔΝΤ περιλαμβάνουν «για δάνεια έως τριών ετών, το επιτόκιο SDR του ΔΝΤ συν 300 μονάδες βάσης συν 50 μον. βάσης προμήθεια.»

Το επιτόκιο SDR του ΔΝΤ διαμορφώνεται στο 0,26% (στις 9 Απριλίου). Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος ενός δανείου της Ελλάδας με αυτούς τους όρους θα διαμορφωνόταν στο 3,76%.

Το συνολικό ποσό αλλά και η ωρίμανση μιας πιθανής χρηματοδότησης της χώρας θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες της χώρας, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ και η Κομισιόν θα αναλύσουν ένα ενδεχόμενο ελληνικό αίτημα και θα καθορίσουν το ποσό και την διάρκεια του δανείου
euro2day.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...