Σάββατο 17 Απριλίου 2010

τριτοκλασατοι πολιτες

Μια μελετη που θα δημοσιευτει τις επομενες εβδομαδες από το brookings institution,φανερωνει πως η διαφθορα προωθει σημαντικα την πτηση της ελλαδας προς το χρεος.


Συμφωνα με τα στοιχεια,η λαιλαπα αυτή,στερει από το ελληνικο κρατος κάθε χρονο περιπου το 8% του ακαθαριστου εγχωριου προϊοντος,δηλαδη πανω από 20 δις ευρω.

Η μελετη αυτή εξεταζει τους δεικτες διαφθορας μεταξυ 40 αναπτυγμενων χωρων-οικονομιων.δειχνει πως εχει πληξει την ελλαδα και ιταλια και ακολουθουν σε μικροτερο βαθμο,η ισπανια και η πορτογαλια.

Εάν ο δημοσιος τομεας στην ελλαδα ηταν διαφανης και καθαρος,π,χ όπως στη σουηδια ή στην ολλανδια,ο προϋπολογισμος θα μπορουσε να ηταν πλεονασματικος την τελευταια δεκαετια.επι παραδειγματι υπολογιζεται πως θα ειχε δημοσιονομικο ελλειμμα μικροτερο κατά 4% του αεπ.

Γινεται επισης αναφορα για το rousfeti και το fakelaki.ορους που τους εχουμε ενταξει στην καθημερινοτητα μας χωρις ενοχληση.

Δε χρειαζεται να αναφερθουν οι τροποι και οι πρακτικες.ειναι πασιγνωστοι.οπως επισης είναι γνωστες οι μιζες που διδονται από εξοπλισμους,τηλεπικοινωνιες,φαρμακευτικες εταιριες,διαχειρηση ομολογων,σαπιο συστημα φορολογικων ελεγχων,δημιουργια περιττων θεσεων απασχολησης

προοπτικες υπαρχουν;ναι.με την προϋποθεση να γινει αυτο το κρατος ενας ακεραιος και δικαιος οργανισμος,που θα συγκρουστει με το συγγενες κομματικο κρατος.της ρεμουλας και απατεωνιας.των πεφωτισμενων αρχοντων,τοπικων και εθνικων.των καταφερτζηδων.των ανανεωτικων,των εκσυγχρονιστων,των του βαθεως κρατους,των "πατριωτων",των υπερασπιστων,των "λαϊκων",των αβροχοις ποσι κεφαλων. των συμβουλιων,των διευθυντων,των ελεκτικων οργανισμων.και τελος των "θυματων".των "αγνων" πολιτων,που συμμετεχουν σε ολη αυτη τη παρωδια.εκπαιδευμενοι σε ενα συστημα παρε-δωσε,νοικοκυρηδων της καταστροφης των.αιμοδοτες του ρουσφετιου,αθλητες μακρας πνοης σε ενα αγωνα "τακτοποιησης".κοντοφθαλμοι ανησυχουντες.τυφλοι υποστηρικτες μιας κομματικης ταυτοτητας.τριτοκλασατοι πολιτες.
αει σιχτιρ,μαλακες!

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...