Σάββατο 10 Απριλίου 2010

να τα ξεκαθαριζουμε

ειμαι μπερδεμενος ή μαλακας.διαβαζοντας τις σημερινες εφημεριδες,διακρινει καποιος δυο τασεις.
η μια προερχεται απο τις πολιτικες εφημεριδες.συμφωνα με αυτες,το πακετο στηριξης,στο οποιο συμμετεχει το δντ,ειναι με ορους δντ. περιγραφονται δε,με την διαρθρωτικη εννοια που εχουν,τη γνωστη σε ολους απολυση υπαλληλων κλπ.
στην αντιπερα οχθη,οι οικονομικες εφημεριδες αναφερονται στην εννοια "ορος",ως τη μορφη που θα εχει η χρηματοδοτηση και αφορα το επιτοκιο.
εδω τωρα καποιος εκμεταλευεται το γεγονος.αποτελει κινδυνολογια ή στηριξη, η μεταφραση της χρηματοδοτησης;επιπολαια κομματικη γραμμη ή τετραγωνισμα του κυκλου;
η δικη μου αντιληψη φτανει στην αξιολογηση του γεγονοτος ως εκτιμηση δανειζομενου επιτοκιου και κεφαλαιου.η εκφραση "ορος δντ",αφορα τη χρηματοδοτηση.γιατι κακα τα ψεματα οι κινησεις που γινονται αυτο τον καιρο απο το επιτελειο της κυβερνησης οπως ανοιγμα επαγγελματων,μειωση δημοσιου,αποκρατικοποιησεις και κλεισιμο οργανισμων,δεν απεχουν απο τις επιταγες του οργανισμου.
το ζητουμενο ειναι τωρα τι θα κανουν οι αγορες.θα πεσουν τα επιτοκια εχοντας απεναντι τους το χαμηλο του πακετου στηριξης ή θα τζογαρουν μεχρι τελος;στην καθομιλουμενη,"θα μασησουν";
παντως οτι και να λεμε,τα ελληνικα επιτοκια να ειναι στο ιδιο υψος με τα επιτοκια του ιρακ,δεν ειναι παραλογο;μαζι με τα επιτοκια του ντουμπαϊ το οποιο εχει κηρυξει σταση πληρωμων;να βρισκονται σε λιγο καλυτερη μοιρα απο αυτα του πακισταν;να μη τρελαθουμε.
αυτο που κυκλοφορει παντως απο την ε.ε.,ειναι το εξης:«το ποσό του δανείου που θα δοθεί στην Ελλάδα θα είναι μεγάλο, για να σοκάρει τις αγορές».
ο καθενας καταλαβαινει το "σκακι" που παιζεται.δεν υπαρχουν ομως κινησεις πολλες πλεον.ειμαστε κοντα στο τελος αυτης της παρτιδας.μεχρι την επομενη....

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...