Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

η υποθηκη των οπισθιων

φανταζομαι πως το πιο ευκολο θεμα για το μαθημα της εκθεσης στο σχολειο,πρεπει να ειναι : "η μολυνση του περιβαλλοντος και οι συνεπειες στη ζωη του πλανητη μας".
"το 'χω" θα σκεφτονται ολοι.λιγο η υπερκαταναλωση,λιγο η μανια για κερδη,μια αναφορα στην οικονομια του πλανητη,στις φτωχες χωρες,μια δοση καταστροφης της ζωης και εκλεισε το θεμα.
συνηθης επιλογος αποτελει η αναφορα στη χρηστη-επιτακτικη διαχειρηση των πηγων και στην αλληλεγγυη των λαων.
παμε τωρα σε ενα παρεμφερες θεμα."οικονομικη καταστροφη και δντ".
"το 'χω".το δντ ειναι ενας οργανισμος με τη μορφη του "οξωαποδο".προστρεχει για οικονομικη βοηθεια σε χωρες με μεγαλα προβληματα ρευστοτητος,με την προϋποθεση υποταγης της χωρας αυτης στις επιθυμιες του.καταστρατηγει τη λαϊκη βουληση,υποδουλωνει κρατη,υποβαθμιζει τον ανθρωπινο παραγοντα.επιβαλει το προγραμμα του,ενδιαφερομενο για την ασφαλεια της χρηματοδοτησης του.
συνηθης επιλογος;προφανως ενα ευχολογιο αποτροπης της επεμβασης του.μια αναφορα σε τομεις που θα πρεπει να σχολιαστουν ως αιτια και σε ενεργειες ως προληπτικες κινησεις.
αφηνουμε τις εκθεσεις ιδεων και παμε στην πραγματικοτητα.τι συμβαινει αυτη τη στιγμη;ποιες οι λυσεις μπροστα στο αναποφευκτο;
η σταση του κκε ξεκαθαρη.εξω απο παντου.αναληψη της εξουσιας απο το προλεταριατο και .......και μετα;δεν ξερω.προφανως κρατικοποιησεις και δελτιο.
ο συριζα;απο οτι εχω αντιληφθει,εκει παιζει το μοντελο της αυτοχρηματοδοτησης.λαϊκα ομολογα και εσωτερικος δανεισμος.απο ποιους;προφανως απο τους εναπομειναντες,με το σκεπτικο πως ηδη εχουν διοχετευτει αρκετα δις στο εξωτερικο.αναπτυξη ειναι το αλλο επιχειρημα.η αναπτυξη παντως προϋποθετει κεφαλαια.και θα πρεπει να βρεις και για αποπληρωμη των τρεχοντων χρεων,οσο και διαθεσιμα για επενδυσεις.αν ξερουν την πηγη να μας πουν να παμε να παρουμε κι εμεις,διοτι δε σταυρωνουμε ουτε εικοσαευρω.διοτι δυνατοτητα δανεισμου εχουν πλεον αυτοι που δε χρειαζονται να δανειστουν.
η ν.δ;με μειγμα "πολιτικων".πλουραλιστικη σκεψη.ακολουθει την περπατημενη μα δυστυχως ουτε χρονος εχει απομεινει και συναμα δεν κανεις πυροσβεστη ενα μπουρλοτιερη.
το πασοκ;εγκλωβισμενο αναμεσα στους οικονομολογους και στο sibilla.blogspot.στον παπακωνσταντινου και τον παπουτση(που χαθηκες βρε παλιοπαιδο;).θα τους περασουν γενεες δεκατεσσερις.ηδη καποιοι "πατριωτες" κανουν λογο για νεο "γουδι".
τελος παντων,εκει υπαρχει αυτη η προταση.αναποφευκτο;ισως.κοστος;μεγαλο.προοπτικη;θολη και ζορικη,αλλα υπαρχει.
αναλυω την υπαρξη προοπτικης.εαν εχω εγω μια επιχειρηση και για διαφορες αστοχιες ή λαμογιες τη ριξω εξω,αντιμετωπιζω τα εξης: εχω ελειψη ρευστοτητας και ειμαι αναξιοπιστος.αντε και μου γυρναει το μυαλο και θελω να το σωσω το μαγαζι.τι κανω;σαφως κατευθυνομαι στον τραπεζιτη-ιδρυμα.καθομαι στην καρεκλα απεναντι(face to face) και αρχιζω το ποιημα με τη καταλληλη δοση συναισθηματισμου.μπαϊλαμο.ο τυπος αφου με "κοψει" καλα θα μου πει.ενταξει κυριε μου,το δανειο θα ειναι ετσι κι ετσι,ο τοκος τοσος,αλλα για να ειμαι και σιγουρος διοτι εισαι επιρρεπης στη μαλακια,θελω υποθηκευση τον κωλο σου.τι κανεις;εαν βγεις εξω,αυτοι που χρωστας θα στον φανε σιγουρα.οποτε για να συνεχισεις να εισαι παληκαρι,λες τον τυπα,αντε να παει και το παλιαμπελο.
μια δευτερη εναλλακτικη ειναι να αψηφησεις χρεη και να το παιξεις υπερανω.θα κερδισεις λιγο χρονο και μετα θα ξαναγυρισεις στο ιδρυμα και θα υποθηκευσεις πλεον και την ψυχη σου.στο διλλημα κωλος ή ψυχη,φανταζομαι πως εισαι δεν εισαι gay,προτιμας το πρωτο.
ετσι ξαναζεις την ιστορια με τον ασωτο και την επιστροφη.βεβαια στην προκειμενη,ο "πατερας" δε σε δεχεται ανευ ανταλλαγματων.θα δουλευεις απο το πρωι εως το βαθυ σκοτος και κουβεντα για εξοδο και κανενα ποτο.τελος.ξεπληρωνεις την πιστωση.ασε που κοιμασαι σε κρεβατι χωρις στρωμα,ακουγοντας τη "φωνη" που λεει:θα το ξανακανεις;
τελικα τρευλιζοντας με σπαστα ελληνικα την εκφραση του γιουγκερ,"καλο κουραγκιο",το καταπινεις.εκτος εαν αλλαξει ο κοσμος με μια νεα μορφη επαναστασης,στην οποια θα παρεις μερος.εισαι διαθετημενος να ξηλωσεις ολο το σκηνικο με μια βιαια μορφη παλης.το ερωτημα εδω βεβαια ειναι το ποιος θα χρηματοδοτησει τις μολοτωφ.διοτι μετα να ξερεις πως θα πρεπει να τον ξεπληρωσεις .με τι τιμημα;ρωτα το λεφακη.

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...