Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Σάλλας: Πρόταση για 33% του ΤΤ και 77% της ΑΤΕ

Η Πειραιώς υπέβαλε πρόταση στην κυβέρνηση για συνδυασμένη προσφορά για το 33% του ΤΤ και το 77% της ΑΤΕ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Μιχάλης Σάλλας, μεταδίδει το Reuters.


Η Πειραιώς προσφέρει 701 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των προαναφερθέντων ποσοστών και στις δυο τράπεζεα και, όπως δήλωσε ο κ. Σάλλας, η προσφορά θα γίνει σε μετρητά.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Σάλλα, η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει στη δημιουργία ΄του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στην Ελλάδα, στη περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρόταση από την κυβένηση, ενώ θα ωφελήσει τους μετόχους και των τριών τραπεζών.

Ο ίδιος τόνισε πως η συμφωνία θα δημιουργήσει συνέργειες ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, επισήμανε πως η προσφορά αυτή έρχεται ως απάντηση στην προτροπή της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου, ενώ σημείωσε πως αναμένει να υπάρξει σύντομα η απάντηση της κυβέρνησης.
euro2day.gr

ο αλλος: προφανως η πειραιως και ο σαλλας κανουν πλακα.ειναι δυνατον το 77% της ατε και το 33% να κοστιζει 700 εκατομμυρια;και απο την αλλη ολοι ρωτουν που βρηκε τα κεφαλαια, καθως η τραπεζα ειναι μια ιδιοτυπη bad bank.ηταν υποβαθμισμενες οι τραπεζες ηρθε και η προσφορα.
ενα ακομη στοιχειο που δημιουργει συζητησεις ειναι πως ο τωρινος διοικητης της ατε ηταν υποδιοικητης της πειραιως.ο ιδιος συνεβαλε κατα πολυ στην υποδομη της πειραιως για επενδυσεις πρασινης αναπτυξης,φωτοβολταϊκων κλπ.προφανως το νεο σχημα(εαν προχωρησει),θα προσανατολιζεται εκει με τις ευλογιες της κατσελη.
δηλαδη η πειραιως εχει το know how,το ταμιευτηριο το χρημα και η ατε τα χωραφια.all together now...

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...