Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η κατασπατάληση των χρημάτων του Ε.Ο.Τ. αγγίζει και τις συναυλίες;

Τρισέλιδο ρεπορτάζ έχει το SONIK στο νέο του τεύχος που κυκλοφορεί σήμερα, για το "συναυλιακό" κομμάτι των αποκαλύψεων της Real News που αφορά στην κατασπατάληση των χρημάτων του Ε.Ο.Τ. με τρόπο που κάθε άλλο ενίσχυσε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό (άλλωστε ο Ε.Ο.Τ. τί άλλο στόχο μπορεί να έχει;).



Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για δραστηριότητες που ουδεμία σχέση έχουν με την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό ή τέλος πάντων με διοργανώσεις που θα προέτρεπαν κόσμο να έρθει στη χώρα μας. Ανάμεσα στις αποκαλύψεις της εφημερίδας, που αναφέρει ότι αγοράστηκαν 30.000 μπαλάκια «αντι-στρες» για να «καταπολεμήσει το άγχος του το προσωπικό του υπουργείου», 12.000 γραβάτες, αλλά μιλάει και για χορηγία της τάξεως (κρατηθείτε!) των 333.200 ευρώ για... kiteboarding σε μια παραλία, υπάρχει και το όνομα της εταιρίας Άστρα Θέαμα - Ακρόαμα του Νίκου Τριανταφυλλίδη, η οποία φέρεται να εισέπραξε εξαψήφιο αριθμό για τον "Διεθνή Μουσικό Μάιο 2008", μια σειρά συναυλιών στο Gagarin που περιλαμβάνει και εμφανίσεις που έγιναν από άλλους διοργανωτές, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εφημερίδα. Και μάλιστα όχι μόνο διαθέτει όλα τα παραστατικά και τις αποφάσεις, αλλά και ουδείς εμπλεκόμενος (πέραν του υπουργού, ο οποίος παραδέχθηκε βέβαια ότι έχουν δοθεί τα χρήματα) έχει αμφισβητήσει τα στοιχεία του δημοσιεύματος.




Γράφει η εφημερίδα Real News σε δημοσίευμά της: «Συναυλίες εντός συνόρων της χώρας σχεδίασε η εταιρεία Άστρα Θέαμα - Ακρόαμα. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ ‘οι συναυλίες αυτές αποτελούν πόλο έλξης τουριστών στα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να παρατείνουν την παραμονή τους στην Αθήνα’. Έτσι δόθηκαν από τον ΕΟΤ στην εταιρία 166.600 ευρώ (μαζί με το Φ.Π.Α.) για τη διεθνή προβολή του ελληνικού τουρισμού, με τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως Royal Hunt, Jose Gonzalez, Pain, Pavlov's Dog».


Στο ρεπορτάζ του SONIK που κυκλοφορεί, με επιπλέον στοιχεία αλλά και τα αντίστοιχα αποδεικτικά, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι και ιδιαίτερα απλά. Πηγαίνοντας λίγο παρακάτω, το SONIK αποκαλύπτει ότι οι άλλοι διοργανωτές, των οποίων τα ονόματα φέρεται να εμπλέκονται σ' αυτή την υπόθεση, όχι μόνο δεν έχουν εισπράξει ευρώ, αλλά δεν γνώριζαν τίποτα γι' αυτό το τεράστιο ποσό που εδόθη! Δηλαδή, για να το πούμε πιο απλά, η εταιρία "Άστρα Θέαμα και Ακρόαμα" του Νίκου Τριανταφυλλίδη φέρεται όχι μόνο να εισέπραξε ένα μεγάλο ποσό από τον Ε.Ο.Τ. ως βοήθεια για τις συναυλίες της, αλλά παράλληλα και για συναυλίες που δεν έκανε η ίδια. Ξεκινώντας από τη διαπίστωση αυτή που προέρχεται από το ρεπορτάζ της Real News, στο άρθρο του SONIK δίνεται ακόμα μια διάσταση και εκδοχή του θέματος που αξίζει να διαβάσετε.


Επιπλέον, σημαντικό είναι ότι ξένοι μάνατζερ ισχυρίζονται ότι ακόμα τους οφείλονται χρήματα για τις συναυλίες οι οποίες φέρονται να "επιδοτήθηκαν" με το ποσό αυτό. Με αποκορύφωμα τους Pavlov's Dog οι οποίοι μας παρακαλούν να βοηθήσουμε ώστε να πάρουν τα χρήματά τους, έστω και μετά από τόσο καιρό, καθώς από τη μία γνωρίζουν ότι ο "Nicolas" πήρε χρήματα από το κράτος, αλλά από την άλλη έχουν μάθει από έλληνα δικηγόρο ότι ο διοργανωτής "δεν έχει τίποτα στο όνομά του" και δηλώνει "άπορος"...


Αξίζει, τέλος, να αναρωτηθεί κανείς: αν όλα αυτά τα χρήματα δίνονταν από τον Ε.Ο.Τ. όχι για συναυλίες των 300 εισιτηρίων, αλλά για διοργανώσεις μεγάλων φεστιβάλ όπως αυτές του εξωτερικού που θαυμάζουμε, διοργανώσεις που θα προσέλκυαν πραγματικά μουσικόφιλους από όλα τα μέρη των Βαλκανίων, όλα αυτά που αναφέρουμε δεν θα ήταν λεπτομέρειες;

avopolis.gr

0 βγηκαν μπροστα:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...